Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Oudervereniging Balans woedend op No Kidding om ‘valse’ claims ADHD medicatie

Datum: 11 oktober 2009, 08:25 ~ Bron: Medical Facts

Oudervereniging Balans is woedend op de anti-kindermishandeling organisatie No Kidding omdat ze ouders waarschuwen dat zware ADHD medicijnen aan hun kinderen geven voor een onmeetbare hersenziekte zeer schadelijk is voor het kind, en dat de ouders misleid worden om te geloven in een hersenziekte die helemaal niet bestaat.

De vereniging pretendeert dat de claims van No Kidding vals zijn, en gebaseerd zijn op de ideologie van de Scientology Kerk en de anti-psychiatrie, terwijl er in Nederland vele neutrale wetenschappers en politici zijn die aan de bel trekken en roepen dat ADHD bedrog is en dat de behandeling meer kwaad dan goed doet.

YouTube voorvertoningsafbeelding

D66-Kamerlid Fatma Koser Kaya:

‘Het lijkt erop dat de diagnose van een lichte psychiatrische aandoening erger is dan de kwaal. Een diagnose zou de eerste stap naar hulp moeten zijn, maar het lijkt de eerste stap naar een leven met weinig kansen en veel werkloosheid.’

Ze wordt gesteund door een ruime meerderheid van VVD, PvdA, SP, GroenLinks, CDA en de SGP.

Zie: Tweede Kamer: Psychiaters gaan te ver, ADHD fiasco veroorzaakt ramp!

Bronnen

Hoe komt ouder-belangenbehartigers organisatie Balans er dan eigenlijk bij dat No Kidding onwaarheden zou verspreiden of de ideologie van de Scientology kerk zou aanhangen?

Oprichter Skepsis: Oudervereniging Balans is nep

Een publicatie in de Volkskrant van wetenschapsjournalist Marcel Hulspas, oprichter van Stichting Skepsis, is verhelderend. Oudervereniging Balans is volgens hem corrupt en wordt door farmaceutische bedrijven betaald om ouders te misleiden.

Die ADHD-ouders worden gewoon door farmaceut Lilly betaald

http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article574814.ece/Die_ADHD-ouders_worden_gewoon_door_Lilly_betaald

~ Quote uit Medical Facts ~

Talloze ouders lieten ons weten hoezeer ze zich ergerden aan het artikel ‘Russische roulette’ op de website van NO KIDDING. In dit artikel was te lezen dat de behandeling met Ritalin, Concerta en Strattera 94.000 gevoelige kinderen aan psychiatrische drugs verslaafd heeft gemaakt.Ook de stappen die daarna door de beheerders van de website werden ondernomen naar aanleiding van de reacties van ouders van kinderen met ADHD, geven niet het vertrouwen dat het gaat om een zorgvuldig opererende organisatie die zich laat informeren door ter zake deskundigen.

Justine Pardoen, hoofdredacteur van Ouders Online, bezocht een bijeenkomst die door NO KIDDING werd georganiseerd. Zij constateerde dat de stellingen van deze organisatie niet gebaseerd zijn op enig wetenschappelijk onderzoek en dat de visie vooral uit de hoek van de anti-psychiatrie, waaronder de Scientology Church, lijkt te komen.

Voor Balans genoeg reden om de aantijgingen van deze organisatie naast ons neer te leggen en ons volledig van deze organisatie te distantiëren.

Bron: Medical Facts

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

ADHD-medicatie Top 100 van meest gebruikte medicijnen Afscheid van autisme en ADHD Hoezo ADHD?
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!