Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Oud-ABN Amro-bankier Huibert Boumeester pleegt zelfmoord na slikken antidepressivum

Datum: 29 juni 2009, 11:26 ~ Bron: RTL Z

abn amro huibert boumeesterDe voormalige ABN Amro-bankier Huibert Boumeester is dood aangetroffen in een bos buiten het Britse dorp Winkfield. Volgens een Britse krant zou Boumeester zelfmoord hebben gepleegd.

Dat meldt de Britse krant the Daily Mail op basis van anonieme bronnen. Andere media bevestigen wel de vondst van een lichaam, maar hebben geen informatie over de identiteit. Huibert Boumeester was financieel topman van ABN Amro in de tijd dat de bank werd overgenomen door het consortium van Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander.

Antidepressiva

Na de overname vertrok Boumeester en ging hij in Londen wonen en werken. Maar onlangs verloor hij z’n baan, en sindsdien had hij last van depressiviteit. Toen hij vorige week niet op een afspraak verscheen, werd de politie ingeschakeld.

Zelfmoord

Volgens de Daily Telegraph heeft Boumeester zichzelf met een vuurwapen van het leven beroofd. Twee vuurwapens waarvoor hij een vergunning heeft, worden nog vermist.

Verklaring Britse politie

De Britse politie wil nog bijzonder weinig los over de zaak:

Police are currently investigating an unexplained death in Windsor.

Police were called to woodland near Drift Road, in Winkfield at around 10.20am yesterday (28/6) morning. They discovered the body of a man who is believed to have died from gun shot wounds.

It is too early at this stage to speculate or confirm the man’s identity.

Bron: RTL Z

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
  • Liefdeee

    Landgoed in Scotland, twee huizen in dure Londen, kortom geld genoeg om ook zonder baan van te kunnen leven… En leuk commissariaat ergens vinden zou makkelijk gaan voor hem, dus hoe kan je het leven verlaten dan..

Mogelijk interessante boeken

Psychiaters te koop? Slikken De depressie-epidemie ADHD-medicatie
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family