Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Oud-ABN Amro-bankier Huibert Boumeester pleegt zelfmoord na slikken antidepressivum

Datum: 29 juni 2009, 11:26 ~ Bron: RTL Z

abn amro huibert boumeesterDe voormalige ABN Amro-bankier Huibert Boumeester is dood aangetroffen in een bos buiten het Britse dorp Winkfield. Volgens een Britse krant zou Boumeester zelfmoord hebben gepleegd.

Dat meldt de Britse krant the Daily Mail op basis van anonieme bronnen. Andere media bevestigen wel de vondst van een lichaam, maar hebben geen informatie over de identiteit. Huibert Boumeester was financieel topman van ABN Amro in de tijd dat de bank werd overgenomen door het consortium van Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander.

Antidepressiva

Na de overname vertrok Boumeester en ging hij in Londen wonen en werken. Maar onlangs verloor hij z’n baan, en sindsdien had hij last van depressiviteit. Toen hij vorige week niet op een afspraak verscheen, werd de politie ingeschakeld.

Zelfmoord

Volgens de Daily Telegraph heeft Boumeester zichzelf met een vuurwapen van het leven beroofd. Twee vuurwapens waarvoor hij een vergunning heeft, worden nog vermist.

Verklaring Britse politie

De Britse politie wil nog bijzonder weinig los over de zaak:

Police are currently investigating an unexplained death in Windsor.

Police were called to woodland near Drift Road, in Winkfield at around 10.20am yesterday (28/6) morning. They discovered the body of a man who is believed to have died from gun shot wounds.

It is too early at this stage to speculate or confirm the man’s identity.

Bron: RTL Z

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
  • Liefdeee

    Landgoed in Scotland, twee huizen in dure Londen, kortom geld genoeg om ook zonder baan van te kunnen leven… En leuk commissariaat ergens vinden zou makkelijk gaan voor hem, dus hoe kan je het leven verlaten dan..

Mogelijk interessante boeken

Psychiaters te koop? Slikken Met gezond verstand The ADHD Fraud
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!