Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Dode in Dordtse psychiatrische kliniek na forcering in een isoleercel

Datum: 26 september 2008, 08:38 ~ Bron: Nieuws.nl

De Grote Rivieren, GGZ Een patiënt van de psychiatrische zorginstelling De Grote Rivieren in Dordrecht is donderdag overleden toen personeel hem in een isoleercel probeerde te forceren. De GGD en recherche onderzoeken de doodsoorzaak.

De patiënt die al langere tijd op de gesloten afdeling van de instelling verbleef, was volgens de politie gevaarlijk en agressief. Zes mensen probeerde hem donderdagavond in een separeercel te krijgen. Uiteindelijk werd hij rustig. Pogingen om hem te reanimeren waren tevergeefs.

Een Amsterdamse psychiatrische kliniek wordt aan extern onderzoek onderworpen, nadat korte tijd na elkaar twee patiënten in de kliniek overleden. Begin deze maand overleed daar een 47-jarige man door verstikking in een isoleercel. Vorige week pleegde een vrouw zelfmoord op haar kamer. Uit een interne inventarisatie bleek vorige week dat de omstandigheden in de kliniek ernstig te wensen overlaten.

Gisterochtend openbaarde psychiater Daniël van Dijk in het programma Goedemorgen Nederland op Radio 1 (beluister online) dat er in zijn voormalige instelling Dijk en Duin in Castricum in de periode 2005 tot 2008 eveneens talloze sterfgevallen zijn geweest door nalatigheid, evenals dat het geval is in de GGZ-instelling Arkin in Amsterdam-Oost.

Doodsoorzaak

Gezien de omstandigheden waarin de patiënt is overleden is het aannemelijk dat de patiënt antipsychotica toegediend kreeg om hem te kalmeren. Het injecteren van antipsychotica in dergelijke situaties is extra gevaarlijk omdat de ontvanger van de injectie de medicijnen vaak niet in zijn lichaam wil hebben en zal vechten tegen de effecten van de medicijnen. Juist die overmatige zelfcontrole is een risicofactor voor het ontstaan van het Maligne neuroleptica syndroom (NMS), een idiosyncratische, levensbedreigende reactie op antipsychotische medicatie welke in 10% van de gevallen leidt tot de dood.

Bron: Nieuws.nl

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Psychiaters te koop? Wie is van hout ... Morgen ben ik een leeuw
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!