Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Onderzoek rol anti-depressiva in moordzaak

Datum: 23 juni 2009, 19:35 ~ Bron: Haarlems Dagblad
rechtszaak antidepressiva moordDe 64-jarige Badhoevedorpse die vorig jaar haar echtgenoot en dochter thuis met een bijl doodde, had geen motief. De kans bestaat dat ze tot haar daad kwam door een te hoge dosis anti-depressiva. Dat betoogde raadsman Van Oosten dinsdag voor de rechtbank in Haarlem. De rechtbank ging akkoord met een tweede psychiatrisch onderzoek. De advocaat wil een ‘second opinion’ laten opstellen over de vrouw, die na het doden van haar 61-jarige man en 22-jarige dochter een zelfmoordpoging ondernam door met de auto tegen een boom te rijden. Het Pieter Baan Centrum heeft de vrouw onderzocht. De Badhoevedorpse wil volgens Van Oosten maar één ding: duidelijkheid over dit ‘afschuwelijke drama’. Maar volgens de advocaat komt haar medicijngebruik in het onderzoek onvoldoende aan de orde, terwijl dat mogelijk een cruciale rol heeft gespeeld.
Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

De depressie-epidemie Nieuwe wegen voor de geneeskunde Uw brein als medicijn Geneeskunde tussen Geleerdheid en Gezond Verstand
 

Seroquel dodelijk?

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!