Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Onderzoek rol anti-depressiva in moordzaak

Datum: 23 juni 2009, 19:35 ~ Bron: Haarlems Dagblad
rechtszaak antidepressiva moordDe 64-jarige Badhoevedorpse die vorig jaar haar echtgenoot en dochter thuis met een bijl doodde, had geen motief. De kans bestaat dat ze tot haar daad kwam door een te hoge dosis anti-depressiva. Dat betoogde raadsman Van Oosten dinsdag voor de rechtbank in Haarlem. De rechtbank ging akkoord met een tweede psychiatrisch onderzoek. De advocaat wil een ‘second opinion’ laten opstellen over de vrouw, die na het doden van haar 61-jarige man en 22-jarige dochter een zelfmoordpoging ondernam door met de auto tegen een boom te rijden. Het Pieter Baan Centrum heeft de vrouw onderzocht. De Badhoevedorpse wil volgens Van Oosten maar één ding: duidelijkheid over dit ‘afschuwelijke drama’. Maar volgens de advocaat komt haar medicijngebruik in het onderzoek onvoldoende aan de orde, terwijl dat mogelijk een cruciale rol heeft gespeeld.
Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

De depressie-epidemie Nieuwe wegen voor de geneeskunde Uw brein als medicijn Medicijnen 2008-2009
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family