Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Onderzoek naar de depressie-epidemie in Belgisch televisieprogramma Koppen XL

Datum: 4 oktober 2010, 19:54 ~ Bron: TV-visie.be

Koppen XLIn de jaren tachtig was de verkoop van antidepressiva al goed voor een jaarlijkse omzet van ruim 350 miljoen euro, maar vandaag is dat bedrag opgelopen tot veertien miljard euro per jaar. In de reportage De depressie-epidemie op TV Eén vraagt ‘Koppen XL‘ zich af of we niet te snel naar de pillen grijpen en of het wel goed zit met de medische verantwoording voor het voorschrijven van de medicijnen.

Er lijkt een heuse epidemie op handen te zijn, ‘de depressie-epidemie’. Wereldwijd zouden nu al meer dan 120 miljoen mensen eraan lijden en dagelijks medicijnen ertegen gebruiken. Dat blijkt vooral uit de explosieve groei van de verkoop van antidepressiva.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18505564

‘Koppen XL’ neemt ‘de depressie-epidemie’ kritisch onder de loep. Zijn we echt zo massaal depressief? Of laten we ons misleiden door een dubieus medisch vakgebied en slikken we een medicijn tegen een ziekte die er eigenlijk niet is? En wie heeft daar belang bij? De patiënt zelf? Of de farmaceutische industrie?

Uit studies blijkt dat antidepressiva veel en gemakkelijk worden voorgeschreven, vaak onder druk van de patiënt zelf. Bovendien hebben de geneesmiddelen heel wat bijwerkingen. Van slapeloosheid tot een sterk verminderd libido en in extreme gevallen zelfs agressie. Gepieker over de antipiekerpil, in ‘Koppen XL’.

Oorspronkelijke titel: Dépression, questions sur une épidémie, een reportage van Envoyé Special.

‘Koppen XL’, dinsdag 5 oktober 2010 om 21.30 uur op Eén.

Bron: TV-visie.be

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

De depressie-epidemie Uw brein als medicijn Nieuwe wegen voor de geneeskunde Het einde van de psychotherapie
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net