Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Onderzoek door Amerikaanse staat ontdekt golf van ADHD medicatie overdosissen

Datum: 26 juni 2009, 13:31 ~ Bron: UPI.com

amerika adhd medicatie waarschuwingDES MOINES, Iowa, June 20 (UPI) — Oost Iowa heeft in een onderzoek een golf van overdosissen met ADHD medicijnen ontdekt, zeggen overheids officials.

Zes kinderen in de leeftijd van 13 tot 24 jaar werden in de afgelopen week opgenomen in een ziekenhuis, terwijl 7 kinderen de vergiftigings telefoonlijn belden om symptomen te beschrijven maar weigerden om zich op te laten nemen in een ziekenhuis, meldt The Des Moines Register afgelopen zaterdag.

Linda Kalin, directeur van het Iowa Staats Vergiftigings Controle Centrum, vertelde de krant dat de kinderen een overdosis hadden van de medicijnen Adderall, Ritalin en Concerta. Ze vertelde dat de symptomen varieerden van extreem hoge hartslag, tremoren en braken.

Kalin vertelde dat twee van de kinderen die in het ziekenhuis werden opgenomen een hoge dosis had genomen zodat ze wakker konden blijven tijdens het studeren, terwijl de andere 4 kinderen de medicijnen hadden gebruikt voor het plezier, om high te worden.

Misbruik van ADHD medicijnen stijgt explosief. Steeds meer studenten gebruiken het om hun concentratie tijdens de studie te verhogen, en worden daarbij aangemoedigd door psychiaters. Misbruik van ADHD medicijnen kan echter fataal zijn en kan o.a. ongeneeslijke neurologische aandoeningen en hartproblemen veroorzaken, vertelt Kalin aan het Register.

Bron: UPI.com

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Nieuwe wegen voor de geneeskunde ADHD-medicatie Top 100 van meest gebruikte medicijnen
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!