Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Onbegrijpelijk: “De verpleegkundigen hebben er lak aan”

Datum: 13 mei 2010, 08:03 ~ Bron: SP

Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is worden onschuldige mensen tot jaren achtereen in een isoleercel gevangen gehouden, soms met de dood als gevolg.

De staat van de isoleercellen in Nederland is soms ronduit erbarmelijk: poep aan de muren, hier en daar een kakkerlak of muis over de vloer en een ondraaglijke stank.

Hoe kan het dat verpleegkundigen dit laten gebeuren? VVD kamerlid Anoushka van Miltenburg denkt dat het komt door de cultuur in de psychiatrie. Maar de directeur van de stichting Patiëntenvertrouwenspersonen (PVP) Nannie Flint begrijpt er maar niets van.

Novum reportage: Isoleercel behandeling in Nederland

YouTube voorvertoningsafbeelding

Goedemorgen Nederland (KRO): Psychiater vertelt over isoleercel doden

Volgens psychiater Daniël van Dijk is de psychiatrische cultuur de oorzaak dat veel patiënten aan hun lot worden overgelaten in een isoleercel, waar ze soms ook sterven.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Het personeelsgebrek zou volgens hem te wijten zijn aan de enorme overhead. Psychiaters zijn steeds meer alleen nog bezig met managen ipv. patiënten bezoeken en behandelen.

Er is dus wel voldoende geld voor personeel, maar het gaat naar de verkeerde mensen en wordt niet besteed aan de behandeling van patiënten, maar bijvoorbeeld aan campagnes om meer mensen de psychiatrie in te praten zoals de misleidende campagne 1opde4.nl.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Netwerk reportage: Schokkende beelden vanuit een isoleercel

Deel 1
http://video.google.com/videoplay?docid=-415732147157389553

Deel 2
http://video.google.com/videoplay?docid=-6708083381662402539

De oude man met een kampsyndroom

De demente vader van Roos van Put stierf op 2 januari jl. in de Haarlemse kliniek ‘De Geestgronden’. De man, die leed aan een kampsyndroom, was door de psychiater tot twee keer toe – naakt – opgesloten in een isoleercel omdat hij hinderlijk op de deur klopte. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

De verpleegkundigen hebben er lak aan

SP-Kamerlid Van Gerven vindt het zeer onbevredigend dat GGZ inGeest over het seperatie-incident zelf geen openheid van zaken wil gegeven.

‘Het verbaast me dat niemand vanuit de instelling zegt: dit kan zo niet. Is er dan niemand die vindt dat dit moet worden voorkomen? Als we dit als normaal gaan beschouwen, schuift de norm steeds verder op.’

Bron: SP

~~

Hoe kan het dat ‘verpleegkundigen’ die een reputatie hebben om mensen te geven, dit soort wrede dingen met mensen doen? En op zo’n grote schaal en zonder slag of stoot alsof het de normaalste zaak van de wereld is?

De isoleercel is iets van nu, maar denk bijvoorbeeld eens terug aan 20 jaar geleden toen diezelfde verpleegkundigen nog elektroshock gaven aan lastige patiënten… Die werden daarbij niet van tevoren verdoofd. Het was een regelrechte marteling die kon eindigen met botbreuken door de vele spasmen die veroorzaakt worden door de shocks.

Een eenvoudig antwoord op de vraag waarom ze het doen, die lijkt er niet te zijn.

Ik heb nog geen enkel idee wat het is dat de psychiaters en de verpleegkundigen drijft. Geen bewijs voor een eugenetische ideologie, geen bewijs voor een andere ideologie. Ik geloof zelf niet (of wil het niet geloven) dat geld of macht de drijfveer zijn voor psychiaters, vooral ook omdat er zoveel mensen werken in de psychiatrie – waaronder verpleegkundigen – die er financieel gezien eigenlijk helemaal niet van lijken te profiteren.

Dus ik begrijp het maar niet.

De farmaceutische bedrijven zijn mogelijk niet bepaald kosjer, maar het zijn gewoon bedrijven en het is logisch dat ze proberen om te overleven in het kapitalistische systeem door zoveel mogelijk winst te maken.

Stel bijvoorbeeld maar eens de volgende eenvoudige vraag: Waar verdienen farmaceutische bedrijven geld aan?

a) onze ziekte
b) onze gezondheid

Maar van artsen en zeker ‘verpleegkundigen’ (die er niet direct beter van lijken te worden) is het eigenlijk niet te begrijpen dat ze tot dergelijke onmenselijke dingen in staat zijn. Het gaat ook niet om incidenten, maar om dingen die structureel gebeuren.

Er zijn genoeg alternatieven, die patiënten wel beter kunnen maken en die niet zo inhumaan zijn. Dus het hoeft helemaal niet op deze manier.

Maar waarom gebeurt het dan toch?

Het is voor ons nog steeds een groot raadsel wat het is dat psychiaters willen bereiken met wat ze doen.

Zie ter informatie ook het verhaal van hoogleraar psychiatrie Loren Mosher.

For over a decade Loren R Mosher, MD, held a central position in American psychiatric research.

He was the first Chief of the Center for Studies of Schizophrenia at the National Institute of Mental Health, 1969-1980. He founded the Schizophrenia Bulletin and for ten years he was its Editor-in-Chief. He led the Soteria Project.

The Soteria research demonstrated that there is a better way: A better way to treat schizophrenia and other psychoses that destroy the lives of so many young people. The Soteria research showed that the prevalent excessive destructive psychiatric drugging of all these young people is a huge and tragic mistake. The psychiatric establishment was offended. Prestige and Money won. Truth and Love lost.

The success ! of Soteria was the reason that Dr Mosher was forced to leave his key position in American psychiatry.

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
  • gast

    onmacht is hun drijfveer.
    op knoppen drukken in fabrieken kan iedereen.
    maar daar zijn zieke mensen voor nodig.
    kijk, ik ben het er ook niet mee eens, maar ik voorspel een erger specialisme als de psychiatrie op deze website niet wat genuanceerder wordt belicht. het is niet overal onmenselijk.

Mogelijk interessante boeken

Denken over geneeskunde Collision Haal je een moederband niet meer in? Mania
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net