Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Oestrogeen (hormonen) effectief tegen symptomen schizofrenie

Datum: 21 augustus 2008, 19:02

Oestrogenen kunnen mogelijk de door medicijnen gestabiliseerde symptomen van schizofrenie verminderen bij vrouwen die aan een ernstige vorm van schizofrenie lijden volgens een Australische studie in Archives of General Psychiatry.

Onderzoekers vonden ongeveer 2 decenniums geleden een link tussen schizofrenie en oestrogeen toen het opviel dat vrouwelijke patiënten over het algemeen 5 jaar later in problemen geraakten dan mannelijke pätiënten. De symptomen leken ook erger te worden net na de geboorte van een baby en gedurende de menopauze wanneer de natuurlijke oestrogeen niveau’s verminderen, en leken juist minder erg te worden gedurende de menstruatie en zwangerschap wanneer de hormoon niveau’s hoog zijn.

In het onderzoek werden gedurende 1 maand 56 vrouwen een oestrogeen pleister gegeven onderwijl zij hun antipsychotische medicatie bleven gebruiken en zij hadden minder psychotische symptomen, inclusief hallucinaties, desilusie en bewegingsstoornissen dan de 46 vrouwen die een placebo pleister ontvingen. De vrouwen bevonden zich allemaal in een acute of chronische fase van schizofrenie, inclusief 29 die daarvoor waren opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Oestrogeen “lijkt een waardevolle behandeling te zijn voor vrouwen met door medicijnen gestabiliseerde schizofrenie en kan mogelijk een adjuvante therapeutische optie zijn voor patiënten met ernstige psychische problemen.” schrijven de onderzoekers, aangevoerd door Jayashri Kulkarni van het Alfred Psychiatry Research Center van de Monash Universiteit in Melbourne, Australië. “Oestrogeen kan een preventieve rol spelen in vrouwen met schizofrenie bij wie de toestand verslechterd in perioden van hormonale veranderingen.” en kan mogelijk ook mannen helpen, schrijven de onderzoekers.

Ongeveer 1 procent van alle mensen hebben schizofrenie, een psychiatrische stoornis die het bemoeilijkt om logisch te kunnen denken, ‘normaal’ te gedragen en het verschil te kunnen aanduiden tussen realiteit en hallucinaties. Medicatie kan de ergste symptomen onderdrukken, zoals bijvoorbeeld het horen van stemmen of  woede aanvallen maar de medicijnen kunnen ernstige bijwerkingen veroorzaken waaronder gewichtstoename, diabetes, bewegingsproblemen en zelfs de dood.

Bestsellers

Antipsychotica was de op 6 na best verkochte medicijnenklasse wereldwijd in 2007. De drie medicijnen van Bristol-Myers Squibb Co.’s (Abilify), Johnson & Johnson’s (Risperdal) en Eli Lilly & Co.’s (Zyprexa) brachten 20.7 miljard dollar op in dat jaar volgens IMS Health, een voorschrijvingswaakhond in Norwalk, Conneticut, Amerika.

De oestrogeen pleister hielp niet met de negatieve symptomen van schizofrenie waarbij patiënten hun vermogen verliezen om te plannen, emoties te uitten of te praten met vrienden. Die symptomen reageren minder goed op de hormoon therapie en vereisen mogelijk lange termijn zorg, zeggen de onderzoekers.

Er zijn grotere en langdurigere studies nodig om de baten van oestrogeen te kunnen bevestigen, die momenteel al wordt gebruikt ter behandeling van menopauze en osteoporose, zeggen de onderzoekers. Oestrogeen pillen, gemaakt door Wyeth en anderen zijn gelieerd aan hartaanvallen en andere kwalen. Eerdere studies wijzen uit dat oestrogeen pleisters een veiligere optie zou kunnen zijn.

Bron: Bloomberg.com

 

Mogelijk interessante boeken

Haal je een moederband niet meer in? Met gezond verstand Uw brein als medicijn Wat je niet verteld is...
 

Toezicht op psychiaters faalt

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net