Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

NVVE roept psychiaters op om mee te werken aan vrijwillige zelfdoding voor patiënten

Datum: 18 september 2008, 10:25

Vandaag ontvangen alle psychiaters, psychiaters in opleiding en artsen die werkzaam zijn binnen de RIAG en in psychiatrische inrichtingen een brandbrief van de NVVE, Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde waarin ze worden opgeroepen om meer aandacht te geven aan de problematiek van chronisch psychiatrische patiënten die hulp vragen om op een humane en nette manier een einde aan hun leven te kunnen maken en mee te denken over een eventuele oplossing in een besloten bijeenkomst op donderdag 6 november 2008.

Het aantal hulpvragen vanuit de psychiatrie die de vereniging ontvangt blijft stijgen. Op dit moment ontvangt de vereniging ongeveer 150 verzoeken per jaar. Binnen de reguliere hulpverlening vinden deze patiënten echter zelden of nooit gehoor voor hun wens en moeten ze uitwijken naar ‘Zelfmoord Landen’ zoals bijvoorbeeld Zwitserland waar het voor artsen wel toegestaan is om zelfdoding te begeleiden.

De NVVE biedt geen actieve hulp maar voorziet in steun in de vorm van gesprekken waarin de doodswens serieus besproken wordt. Ook kan de vereniging, binnen de kaders van de wet, informatie geven over humane methoden voor zelfdoding, in de hoop daarmee te voorkomen dat mensen op een gruwelijke wijze een einde aan hun leven maken en daarmee anderen kunnen kwetsen.

Bron: Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE)

 

Mogelijk interessante boeken

Psychiaters te koop? Afscheid van autisme en ADHD Nieuwe wegen voor de geneeskunde De depressie-epidemie
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!