Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

NVVE roept psychiaters op om mee te werken aan vrijwillige zelfdoding voor patiënten

Datum: 18 september 2008, 10:25

Vandaag ontvangen alle psychiaters, psychiaters in opleiding en artsen die werkzaam zijn binnen de RIAG en in psychiatrische inrichtingen een brandbrief van de NVVE, Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde waarin ze worden opgeroepen om meer aandacht te geven aan de problematiek van chronisch psychiatrische patiënten die hulp vragen om op een humane en nette manier een einde aan hun leven te kunnen maken en mee te denken over een eventuele oplossing in een besloten bijeenkomst op donderdag 6 november 2008.

Het aantal hulpvragen vanuit de psychiatrie die de vereniging ontvangt blijft stijgen. Op dit moment ontvangt de vereniging ongeveer 150 verzoeken per jaar. Binnen de reguliere hulpverlening vinden deze patiënten echter zelden of nooit gehoor voor hun wens en moeten ze uitwijken naar ‘Zelfmoord Landen’ zoals bijvoorbeeld Zwitserland waar het voor artsen wel toegestaan is om zelfdoding te begeleiden.

De NVVE biedt geen actieve hulp maar voorziet in steun in de vorm van gesprekken waarin de doodswens serieus besproken wordt. Ook kan de vereniging, binnen de kaders van de wet, informatie geven over humane methoden voor zelfdoding, in de hoop daarmee te voorkomen dat mensen op een gruwelijke wijze een einde aan hun leven maken en daarmee anderen kunnen kwetsen.

Bron: Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE)

 

Mogelijk interessante boeken

Psychiaters te koop? Afscheid van autisme en ADHD Nieuwe wegen voor de geneeskunde De depressie-epidemie
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net