Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

NOVA: Nog veel meer doden in isoleercellen in Nederland

Datum: 2 oktober 2008, 22:50 ~ Bron: NOVA

Uit een inventarisatie onder tweederde van de GGZ-instellingen in Nederland, blijkt dat er nog zeker tien psychiatrische afdelingen zoals de inmiddels gesloten kliniek in Amsterdam-Oost zijn. NOVA presenteert de onderzoeksresultaten. (bekijk uitzending)

Isoleercel - Separeercel

Isoleercel - Separeercel

Nog zeker tien psychiatrische afdelingen in Nederland zijn er net zo slecht aan toe als de inmiddels gesloten kliniek SPDC Oost in Amsterdam. In twee instellingen zijn de afgelopen weken gesepareerde patiënten overleden zonder dat dit in het nieuws kwam. Dat blijkt uit een inventarisatie onder tweederde van de GGZ-instellingen, die vanavond in NOVA bekend is gemaakt.

Femke Welles van de Stichting Patiënt Vertrouwens Persoon (PVP), die het onderzoek uitvoerde, zegt in NOVA dat er daarnaast nog twintig gesloten afdelingen zijn die kampen met personeelsgebrek, vervuiling en veelvuldig opsluiten van patiënten in de isoleercel. Op elf afdelingen signaleren de Patiënten Vertrouwens Personen onvoldoende veiligheid door te weinig personeel en een repressief klimaat.

Ook is er een toename van dwangmedicatie. Patiënten zitten soms maanden tot jaren in de separeercel. Soms heeft de patiënt geen gewone slaapkamer meer op de afdeling. Sommige patiënten verblijven permanent in een eigen kamer die ontdaan is van meubilair en niet van een separeercel te onderscheiden is.

Het grootste gedeelte van de GGZ-instellingen steekt energie in projecten om separatie terug te dringen. In een aantal gevallen is dat gelukt. In één instelling is het aantal separaties spectaculair gedaald, maar volgens de meeste vertrouwenspersonen is er geen merkbaar resultaat.

Femke Welles zegt in NOVA dat de klachten zijn doorgegeven aan de Inspectie, maar die reageert vaak niet. “Ook de vertrouwenspersoon van de SPDC Oost heeft vaak aan de bel getrokken bij de Inspectie maar kreeg geen reactie. Je raakt dan murw. Die pvp-er wordt nu nog dagelijks platgebeld door patiënten en familieleden die alles weer herbeleven en nu pas goed inzien in wat voor onveilige situatie ze daar hebben gezeten. Beangstigend, patiënten zijn er door al die berichtgeving nu ook soms slechter aan toe,” aldus Welles.

Bron: NOVA (video)

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Slikken Metanoia ADHD-medicatie Collision
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net