Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

En weer een psychiater ontmaskerd: voorzitter FDA comité dr. Jorge Armenteros

Datum: 4 april 2009, 15:14 ~ Bron: The Philidelphia Inquirer

AstraZeneca P.L.C. heeft de in Florida woonachtige FDA comité voorzitter en kinderpsychiater Jorge L. Armenteros betaald om tegen andere artsen te praten over Seroquel, een krachtig antipsychoticum van het bedrijf, met als doel het medicijn goedkeuring te laten verkrijgen voor het behandelen van depressiviteit en angsten.

Financiële belangenverstrengeling FDA

Financiële belangenverstrengeling FDA, Bron: NaturalNews

En tot gisteren 3 april 2009 was Armenteros tevens voorzitter en stemgerechtigd lid van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) met aanzienlijk veel macht ten aanzien van Seroquel, die in het afgelopen jaar 4,45 miljard dollar aan winst uit verkoop opleverde voor AstraZeneca, welke haar hoofdkantoor gevestigd heeft in Wilmington, Amerika.

Op woensdag a.s. zal het FDA adviescomité verwacht een beslissing nemen of ze het gebruik van Seroquel XR drastisch zullen uitbreiden. Seroquel XR is een langdurig werkzame variant van het medicijn, die gebruikt wordt voor het behandelen van depressie en angststoornissen. Maar vijf leden – inclusief Armenteros – zullen geen stem uitbrengen.

Waarom niet?

Paul Pennock en Steve Sheller, twee advocaten die AstraZeneca en andere producenten van antipsychotica hebben aangeklaagd in het belang van patiënten die ziektes zoals diabetes hebben opgelopen door het gebruik van de medicijnen, zeggen dat de FDA leden uit het comité zijn gezet omdat de twee advocaten bedrijfsdocumenten hebben ontmaskerd die een financiële belangenverstrengeling ontblootte.

AstraZeneca zei gisteren dat ze geen zeggenschap hadden over welke comité-leden mogen stemmen, en verwees de vragen door naar de FDA.

Woordvoerder van het bedrijf Tony Jewell zei:

“AstraZeneca gelooft dat het Advisory Board en de FDA de gepaste wetenschappelijke en medische vaststelling betreffende het risico-baten profiel van het bedrijf voor haar supplementele nieuwe medicatie applicaties van het medicijn Seroquel XR, voor ernstige depressieve stoornis en gegeneraliseerde angststoornis”

FDA woordvoerder Sandy Walsh zegt dat tijdelijke leden soms bestaande comité leden vervangen, maar het agenstschap wil niet zeggen waarom dergelijke substituties voorkomen. Armenteros blijft vooralsnog voorzitter van het comité tot zijn termijn afloopt in juni dit jaar, zegt ze.

Veel onderzoekers ontvangen geld van farmaceutische bedrijven, die vrijwel het meeste medische onderzoek financieren. Overheids officials doen steeds meer hun best om dergelijke relaties openbaar te maken.

In documenten die Pennock heeft bemachtigd als onderdeel van de rechtszaak, betreft het meest ernstige belangenconflict die van Armenteros. Naast een betaalde spreker te zijn voor AstraZeneca, stelde hij voor om Seroquel met Risperidone (Risperdal) te vergelijken, een concurerend medicijn dat wordt voorgeschreven om agressie in kinderen te behandelen.

Het in London gevestigde AstraZeneca heeft dit onderzoek niet goedgekeurd, laten de documenten zien.

Armenteros heeft de effecten van antipsychotica bij kinderen veel onderzocht, laat een database dat gefinancierd wordt door de National Institutes of Health zien.

“Hoe kan iemand de voorzitter van het FDA advies comité zijn dat beslissingen maakt die cruciaal zijn voor AstraZeneca en Seroquel, terwijl hij een intensief door AstraZeneca getrainde spreker voor Seroquel is?” vroeg Pennock, een advocaat van het advocatenkantoor Weitz & Luxenberg in New York.

De ontmaskering van psychiater Armenteros komt temidden van intensieve controle van de FDA en de relatie tussen onderzoekers en medicijnfabrikanten.

“De farmaceutische industrie is geïnfecteerd met hebzucht” zegt Sheller, die het in Philadelphia gevestigde advocatenkantoor Sheller. “Je kunt de goedkeuring van medicijnen niet vertrouwen, je kunt de studies niet vertrouwen, en nu kun je ook nog eens de FDA niet vertrouwen.”

Indien het FDA comité de expansie van de toepassing van Seroquel goedkeurt, dan heeft AstraZeneca toegang tot miljoenen extra patiënten, omdat veel mensen depressief zijn of angsten hebben.

Op dit moment heeft de FDA Seroquel nog alleen goedgekeurd voor het behandelen van schizofrenie en bipolair stoornis, relatief zeldzame psychiatrische aandoeningen.

Bron: The Philidelphia Inquirer

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Met gezond verstand Haal je een moederband niet meer in? Het einde van de psychotherapie Medicijnen 2004-2005
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net