Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Nieuwe psychiatrische ziekten bij kinderen: “dyscalculie” (rekenstoornis) en taalstoornis

Datum: 14 november 2011, 10:59 ~ Bronnen: Belga, The Telegraph

Psychiatrische dyscalculie rekenstoornis bij kinderen Kinderen die moeite hebben met rekenen of taal op school kunnen daar binnenkort voor behandeld worden met medicijnen. Verschillende farmaceutische bedrijven leggen momenteel de laatste hand aan medicamenten die hersenfunctionaliteiten gaan versterken, zo meldt de Sunday Times.

Naar schatting tien procent van de kinderen uit het basisonderwijs lijdt aan dyscalculie of rekenstoornissen en taalstoornissen.

Dyscalculie stoornis kan in verschillende vormen voorkomen, en 5 tot 8 procent van alle schoolkinderen zou ermee te kampen hebben. Bij 46 procent van die kinderen zijn de andere vaardigheden wel normaal ontwikkeld; bij 26 procent doet dyscalculie zich voor in combinatie met de ADHD stoornis. Verder zouden veel kinderen, tussen 17 en 50 procent, naast dyscalculie ook last hebben van dyslexie of spellingstoornissen. De rekenstoornis wordt meestal pas vastgesteld in de lagere school, wanneer kinderen leren rekenen, maar Desoete houdt zich ook bezig met de detectie van dyscalculie bij kleuters en baby’s. Wanneer een jonge kleuter het moeilijk heeft om bijvoorbeeld kleine hoeveelheden aan te duiden in termen als “meer” of “minder” of last heeft met het onthouden van de telrij, kan dat een symptoom zijn van de ziekte. Enkel wanneer kinderen verschillende van die problemen ondervinden, kan er sprake zijn van dyscalculie.

Bron: Belga

Bron: The Telegraph

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Wat je niet verteld is... Psychiaters te koop?
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!