Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Studie: Moderne antipsychotica schadelijker voor kinderen dan oudere antipsychotica

Datum: 13 september 2010, 08:55 ~ Bron: Chicago Tribune

Zyprexa, nieuw type anti-psychotica In een door de Amerikaanse overheid gefinancierde studie die afgelopen maandag is gepubliceerd, is ontdekt dat medicijnen die in de meeste gevallen worden voorgeschreven aan kinderen en adolecenten met de diagnose schizofrenie niet effectiever zijn dan de oude medicijnen maar daarentegen wel een groter risico hebben om ernstig letsel te veroorzaken. De richtlijnen voor het behandelen van de stoornis moeten veranderd worden zodat bij het behandelen met antipsychotica van de oude medicijnen gebruik zal worden gemaakt, stellen de auteurs van de studie.

De resultaten van de studie worden online gepubliceerd in The American Journal of Psychiatry.

Voorschrijfcijfers voor de nieuwe medicijnen, atypische antipsychotica genaamd, zijn vervijfvoudigd voor kinderen in de afgelopen 10 jaar. En psychiaters gebruiken het nu ook om uitbarstingen en agressie in kinderen met een grote verscheidenheid van diagnoses te onderdrukken, ondanks de zeer ernstige bijwerkingen.

De studie vergeleek twee van de nieuwere type antipsychotica, Zyprexa van Eli Lilly en Risperdal van Janssen Pharmaceutica, met een ouder type antipsychotica en ontdekte dat alle drie de antipsychotische medicijnen de uiterlijke symptomen van schizofrenie zoals auditieve hallucinaties in veel kinderen onderdrukte.

Echter, de helft van alle kinderen stopte met het nemen van de medicijnen binnen 2 maanden omdat de medicijnen niet effectief bleken of zeer ernstige bijwerkingen veroorzaakten waaronder snelle gewichtstoename.

Bron: Chicago Tribune (mirror)

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Top 100 van meest gebruikte medicijnen Afscheid van autisme en ADHD Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Wat je niet verteld is...
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!