Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Nicole (24) in Nieuwsuur: “Ik zat 1,5 jaar opgesloten in een isoleercel”

Datum: 18 juni 2014, 07:20 ~ Bron: Nieuwsuur

IsoleercelDe psychiatrie doet het zogenaamd omdat ze niet anders kunnen: onschuldige mensen voor meerdere maanden tot meerdere jaren achtereen in een stinkende isoleercel opsluiten. Maar wie de praktijk kent die weet dat de omstandigheden dermate slecht zijn dat je als goed mens zelfs geen hond op dergelijke wijze zou durven opsluiten.

De staat van de isoleercellen is erbarmelijk met de poep van vorige patiënten die soms nog aan de muren kleeft omdat patiënten moeten poepen op een kartonnen hoedje. Daarbij lopen er kakkerlakken en muizen over de vloer bleek uit een inventarisatie van de Patiënt Vertrouwenspersonen in 2009 waarbij ze stellen dat de praktijk niet het gevolg is van een gebrek aan geld of personeel, maar dat de oorzaak ligt in de ‘cultuur’ van de psychiatrie. De psychiatrie cultiveert een situatie van onmacht waarin antipsychotica – het meest winstgevende medicijntype van de farmaceutische industrie – als noodzakelijk kwaad kan worden toegepast.

In de uitzending van Nieuwsuur van 17 juni 2014 vertelt Nicole (24) dat zij tijdens haar 1,5 jaar durende opname in een psychiatrische instelling bijna continu opgesloten zat in een isoleercel, of in een vergelijkbare totaal gestripte kamer, een truckje van de psychiatrie om het isoleercel-cijfer omlaag te brengen. Ze zat daar zonder persoonlijke spullen of eigen kleding. Ze had alleen een scheurhemd, een scheurdeken en een matras.

“Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat zoiets kan in Nederland. Het had ook anders gekund denk ik. Ik ben echt niet de enige met dit verhaal. Dit werkt sowieso niet.”

Nicole was na een suïcidepoging opgenomen met een depressie. Maar haar opsluiting bracht nieuwe problemen met zich mee: ze ontwikkelde een trauma en een eetstoornis.

Bron: Nieuwsuur

Psychiatrie niet gemotiveerd om te veranderen

De politiek heeft jaren lang schande gesproken van opsluiting in een isoleercel. De psychiatrie was niet gemotiveerd om te veranderen waarna de toon en mate van publieke verontwaardiging vanuit de Tweede Kamer toenam en uiteindelijk de GGz met maatregelen moest worden geforceerd om de onmenselijke praktijken te stoppen.

Doden in isoleercellen, mensen die maandenlang in isolatie verblijven en soms nog langer. Met uitwerpselen vervuilde separatieruimtes, gebrek aan toezicht; er blijken onaanvaardbare toestanden te bestaan in veel GGZ-instellingen in Nederland.

Henk van GervenSP-Kamerlid Henk van Gerven zei het volgende na een isoleercel-incident dat door een GGz-instelling verborgen werd gehouden.

SP-Kamerlid Henk van Gerven noemt de isoleercel opsluiting van een oude weerloze man ‘zinloos en mensonwaardig’. Hij vindt het zeer onbevredigend dat GGZ inGeest over het isoleercel-incident geen openheid van zaken wil gegeven.‘Het verbaast me dat niemand vanuit de instelling zegt: dit kan zo niet. Is er dan niemand die vindt dat dit moet worden voorkomen? Als we dit als normaal gaan beschouwen, schuift de norm steeds verder op.’

SP stelt kamervragen over isoleercel behandeling oude man met kampsyndroom

De afname van aantal isoleercelopsluitingen is te danken aan de actieve inspanningen van politici (de overheid) die GGz-instellingen letterlijk hebben geforceerd om te veranderen.

GGz-organisaties zoals LPGGZ lopen nu voorop in de media om de barbaarsheid van isoleercel uit te spreken echter moet enige twijfel worden geplaatst bij hun bedoelingen. Organisaties zoals LPGGZ waren betrokken bij grote marketing en propaganda schandalen waarmee ze de groei van de GGz probeerden te bestendigen terwijl de politiek juist maatregelen probeerden te treffen om de excessieve groei van de psychiatrie en de mensonwaardige toestanden aan banden te krijgen. Zie bijvoorbeeld een rechtszaak tegen de minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) aangespannen door GGZ Nederland en Landelijk Platform GGZ:

Minister neemt maatregelen tegen groei psychiatrie

1 op de 4

Paginagrote advertenties

In de rechtszaak tegen de minister beweerden de GGZ organisaties dat de financiele maatregel zou leiden tot slechtere kwaliteit zorg. Nog geen drie maanden nadat zij de rechtszaak verloren hadden startten zij een miljoenen euro’s kostende landelijke propaganda campagne genaamd ‘1 op de 4‘ om de drempel voor psychiatrische zorg te verlagen. Een reclame campagne die korte tijd later werd verboden door de Reclame Code Commissie vanwege het verspreiden van onwaarheden.

Gezien deze geschiedenis moet een kanttekening worden geplaatst bij het volgende bericht namens het Landelijk Platform GGZ.

Marjan ter AvestMarjan ter Avest , directeur Landelijk Platform GGz zegt in een artikel op NOS.nl:

“Opsluiting in een isoleercel is een middeleeuwse praktijk die verboden zou moeten worden. Opsluiten in een stinkende isoleercel is geen zorg, dat is geen behandeling. Sterker nog het is een traumatische ervaring.”

De mening van Marjan ter Avest is waarschijnlijk oprecht maar vanuit het LPGGZ bezien kan het bericht bedoeld zijn als marketing terwijl het juist de politiek is geweest die maatregelen heeft genomen om organisaties waaronder de LPGGZ te dwingen te veranderen.

De financiële maatregel vanuit de overheid waartegen de LPGGZ in opstand kwam was bijvoorbeeld niet bedoeld om geld, de minister verdiende er niets mee (dat zeiden ze zelf ook in de rechtszaak), het was een maatregel die bedoeld was als sanctie tegen de psychiatrie en om de kwaliteit van zorg in de GGz accuut te verbeteren. De minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) sprak al jaren schande van de barbaarse toestanden in GGz instellingen en kondigde aan dat er maatregelen moesten komen.

Oorzaak is cultuur psychiatrie

Volgens VVD kamerlid Anoushka van Miltenburg is er meer dan voldoende geld en personeel, en is de oorzaak te vinden in de cultuur van de psychiatrie. De psychiatrie cultiveert een situatie van onmacht waarin antipsychotica als noodzakelijk kwaad kan worden toegepast zodat het miljarden inkomsten oplevert. In de volgende video spreekt ze schande van de erbarmelijke omstandigheden waaronder mensen worden opgesloten in een isoleercel.

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
 • Zeer besmettelijke ziekte

  Zeer besmettelijke ziekte FURUNCULOSE en MRSA bij Dimence Overijssel:
  Reeds eerder had ik aangegeven dat bij Dimence wel erg veel patiënten rondlopen met rode vlekken en puistachtige zweren. Ook heb ik aangegeven dat ik helaas ook besmet ben. Nu heb ik eindelijk zelf uit moeten vinden hoe dit komt. Het gaat om een zeer besmettelijke variant van de Staphylococcus bacterie. De enige oplossing is antibiotica, helaas is dit voor veel patiënten verboden. Ook bij mij werd door de huisarts antibiotica voorgeschreven echter de psychiater legde een verbod op antibiotica op halverwege de kuur, waardoor alleen de sterkste bacteriën bij mij hebben overleeft. Je komt onder de zwarte zweren, rode vlekken, zwarte pus, en bloed te zitten. Je krijgt het als je slaapt op een MATRAS WAAR IEMAND MET DE ZIEKTE OP HEEFT GELEGEN. Bij mij wordt de ziekte steeds erger, en dat komt omdat het als geestesaandoening wordt behandeld. Ik zou hier video filmpjes kunnen laten zien maar durf dat niet want ik zou dan te herkennen zijn, denk aan zwarte abcessen waar een handvol zwarte vloeistof uitkomt en dan een handvol bloed, en dan niet 1 maar overal. Het wordt als een onschuldige ziekte gezien omdat je er niet direkt aan dood gaat maar alleen mismaakt van wordt, en er littekens aan overhoudt.

  Dimence laat deze ziekte bewust zijn gang gaan, maar let op er zijn de volgende vectoren waarop de ziekte wordt overgebracht.
  * Toilet
  * Douche
  * Hoesten
  * Speeksel
  * Een zweer of abces die open springt.
  * Matras
  * Beddegoed
  * Wasmachine
  * Droger

  De bacterie kan je doden door voor je gaat slapen eerst je dekens/lakens op 90 graden te wassen en te wachten tot je dekens/lakens droog zijn, gebruik in geen geval de voorgewassen dekens of lakens. Je zal kleding vaak niet op deze temperatuur kunnen wassen.

  * Gebruik in geen geval de droger, dit is de grootste vector op het matras na.

  Let dus goed op, als je nog niet besmet bent, blijf uit de buurt van mensen met rode vlekken en of puisten en of zweren, blijf uit de buurt van mensen met name zoals ik. Dimence weigert erkenning van deze ziekte want het betekent dat een locatie helemaal gedesinfecteerd moet worden. De ziekte is pas dodelijk als de bacterie via het bloed de bloed hersenen barriere bereikt en je hersenvlies ontsteking krijgt.

  Het is nu tijd dat je de waarheid begint in te zien, mensen zoals ik worden doelbewust gebruikt om een steeds kwaadaardige variant te kweken van de betreffende bacterie, door steeds halverwege de antibiotica kuur stop te zetten of daarna zelfs antibiotica te weigeren gaat het over in MRSA welke fase ik nog niet bereikt heb. Ik heb nu Staphylococcus aureus ga over naar Resistente Staphylococcus aureus en dan naar MRSA, dan weet je nu waar de S voor staat.

  En dit beste mensen is de waarheid, ik wordt nu gebruikt als kweekbron voor een kwaadaardige bacterie. En als je het niet gelooft lees dan verder, wil je het niet geloven lees dan niet verder. De psychiater heeft er steeds voor gekozen om de bacterie sterker te maken door steeds maar weer de sterkste bacterie in mij te laten overleven. Dat wil zeggen dit komt omdat steeds halverwege de kuur de antibiotica wordt stopgezet. Weet ook dat ik niet rook, en dat een kip vanuit ei tot slacht meer antibiotica krijg dan ik ooit heb gehad. “JIJ MAG GEEN ANTIBIOTICA”

  Willens en wetens negeert Dimence (Voorheen Adhesie) de MRSA meldingsplicht. Gewetenloosheid is bij Dimence geen zeldzame gave, maar een vereiste wil je daar kunnen werken.

  En dit staat nog los van de Legionella. Tot mijn spijt zie ik de foto’s van MRSA op dit laatste moment, en waarom????? Doen ze dit mensen aan????? Waarom wordt ik nu doelbewust gebruikt als vector???? Het was zo makkelijk te voorkomen geweest. Maar weet dat ze al 9 jaar lang meer dan Euro 74 duizend tot 110 duizend per jaar aan mij verdienen van mijn zorgverzekeraar exclusief de bijdrage van AWBZ en exclusief mijn eigen bijdrage. Alleen aan mij hebben ze dus bijna 1 miljoen Euro verdiend.

  WAARSCHUWING! ZONDER BEHANDELING EINDIGT DIT IN
  *** MRSA ***

  Ontstaan MRSA-besmetting
  Waar een MRSA-besmetting precies ontstaat, is moeilijk te achterhalen. Meestal wordt deze overgedragen door patiënten/cliënten of medewerkers die in een besmette omgeving zijn geweest. Niet alleen de patiënt/cliënt, maar ook zijn omgeving kan besmet raken. De bacterie nestelt zich in vezels van beddengoed, gordijnen, kleding en schoeisel. Ook houdt deze zich op in stof, op vloeren, muren en plafonds en voelt zich zelfs thuis op beddenframes, wastafelkranen, afstandsbedieningen, deurknoppen en lichtschakelaars. De bacterie verspreidt zich via luchtkanalen, stof, huidschilfers en contact met besmette personen en voorwerpen. Nieuwe besmettingen kunnen zo vrij gemakkelijk ontstaan.
  MRSA (Meticilline Resistente Staphylococcus aureus) is een bacterie die ongevoelig (resistent) is voor de meeste, gangbare antibiotica. Daardoor is deze moeilijk te bestrijden.
  Gedrag en verspreiding van de bacterie komen overeen met de gewone huidbacterie Staphylococcus aureus die bij veel mensen voorkomt. Besmetting met MRSA is vooral gevaarlijk voor mensen met een ernstig verminderde weerstand. Voor zorgorganisaties, zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen, vormt de bacterie dus een grote bedreiging.
  Ontwikkeling bacterie
  De Staphylococcus aureus is in de loop der jaren resistent geworden voor de meeste, gangbare antibiotica. Dat maakt bestrijding moeilijk. Een van de middelen die de groei van de bacterie wél kan stoppen, is het (giftige) antibioticum Vancomycine. Nadelen hiervan zijn de bijwerkingen voor de patiënt. Bovendien kan de bacterie op den duur ook tegen dit antibioticum resistent worden. In Nederland wordt het middel daarom alleen als laatste behandelmogelijkheid ingezet. In veel Zuid-Europese landen worden krachtige antibiotica, waaronder Vancomycine, vaker en op bredere schaal toegediend. Daarmee vergroot de kans op resistentie, omdat in Zuid-Europese ziekenhuizen behandelde patiënten de bacterie mee naar Nederland kunnen nemen.

  Het geslacht Staphylococcus (uit het Grieks betekent letterlijk: druiventrosbes) zijn bacteriën die behoren tot de familie Staphylococcaceae. Het geslacht heeft ongeveer 20 soorten. S. aureus, S. epidermidis en de S. saprophyticus worden het meest geïsoleerd bij de mens als ziekteverwekker.

  Enkele soorten stafylokokken
  S. aureus
  S. auricularis
  S. capitis
  S. caprae
  S. epidermidis
  S. haemolyticus
  S. hominis
  S. lugdunensis
  S. pettenkoferi
  S. saprophyticus
  S. schleiferi
  S. warneri
  S. xylosus

 • Zeer besmettelijke ziekte

  Alleen een arts kan melding doen van MRSA

 • Anoniem

  Precies zoals psychiaters deden in de jaren 30 en 40
  Mensen met zware geestelijke handicap of verstandelijk beperkt werden op dieet gezet met als doel ze uit te hongeren en vervolgens begeleid naar de gaskamers.
  Diezelfde psychiaters hebben hun werk kunnen blijven doen na de oorlog !! Ze kregen gewoon een anderen naam !!!
  Het opzettelijk kweken van bacteriën bij mensen kun je als medisch experiment beschouwen. Het maakte het nazi regime niet uit hoe je dood ging, het liefst wilde ze het zo snel mogelijk dus hielpen ze een handje. Met als gevolg dat ze op administratieve wijzen net deden alsof je doodging aan besmettelijke ziekte, m.a.w. gewoon verdoezelen om het niet op moord te laten lijken !!!

 • WaaromOpnemen

  Waarom willen ze mij opgenomen hebben? Dat is het enige wat ik me afvraag.
  Dat al jaren lang. Als mijn ouders er niet meer zijn moet jij eens opletten hoe snel ze mij opnemen of medicatie willen verhogen.
  Omdat ze dat willen. Ik heb niets te willen. Het ligt toch allemaal aan mij. Op waarom krijg ik nooit antwoord. Alleen maar negatief antwoord, of krenkend, of denigrerend. Niemand weet dat de zorg ziek is. Niemand wil ook er voor zorgen dat mensen iets waardevols voor de maatschappij betekenen. Alleen maar mensen kapot maken, breken, ontslaan, overlijden of laten scheiden. Desnoods liegen we als verpleegkundige.

 • Tio

  Ze behandelen je als een kasteloze paria en bestaan alleen uit machtsmisbruik en wellust. Het zijn ziekelijke sadisten met een afwijkend driftleven en het gaat alleen om machtsmisbruik door iemand onder invloed te brengen en in hun macht te krijgen. Je gelooft niet meer in het goede meer. Ze moesten deze gestoorden vervolgen. Dat deze misstanden aan de orde van de dag zijn en dat niemand er invloed op kan uitoefenen. Perverse scoringsdrift. Je bent een outcast in de samenleving met een stigma.Het is schandalig dat ze overal zitten die aan machtsmisbruik doen om zich beter of goed te voelen. Overcompensatie en machtsstreven. Als het hun niet lukt om te onderdrukken geven ze een trap na.

 • Tio

  De psychiatrie is nog steeds zoals in de middeleeuwen en is nog niets veranderd. Ze zeggen van wel maar daar geloof je geen flikker van. Onderdrukking en machtsmisbruik machtsvertoon. Het zijn aaseters die arrogantie van de macht vertonen. Ze willen je vervreemden en spreken je tegen en willen jennen sarren treiteren. Vaak lopen ze zelf met molentjes. Je komt er niet snel vandaan alhoewel sommigen zeggen dat het wel zo is maar gaan er bij voorbaat van uit dat je iets hebt en dat praten ze je aan en dat doen ze telkens weer. Er is wel een bestuur door ex cleinten maar dat is maar een zoethoudertje.

Mogelijk interessante boeken

Met gezond verstand Ziek van Angst Wie is van hout ... Medicijnen 2008-2009
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net