Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

NewScientist: Psychiatrie staat aan de rand van een civiele oorlog

Datum: 25 december 2009, 21:00 ~ Bronnen: BBC Radio, NewScientist

newscientist Editorial: Psychiatrische bijbel: het laatste uur heeft geslagen (NewScientist)

Een aangekondigde wijziging van het psychiatrische handboek de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-IV) naar DSM-V met een forse uitbreiding van het aantal psychiatrische ziekten zal volgens prominente kritische psychiaters ertoe leiden dat tientallen miljoenen extra mensen in Amerika met psychiatrische medicijnen behandeld zullen worden. Medicijnen die levensgevaarlijk kunnen zijn en die bovendien onnodig zijn, vinden ze.

Leiders van de American Psychiatric Association (APA) beschuldigen de kritische psychiaters op hun beurt van het hebben van financiële belangen, welke de kritische psychiaters echter ontkennen.

De psychiatrie lijdt ten opzichte van andere medische specialismen enorm onder het feit dat psychiatrische ziekten niet zijn aan te tonen met objectieve tests. Psychiaters stellen al tientallen jaren dat ze glimpjes hebben opgevangen van de biologische oorzaak van psychiatrische ziekten, maar die claims zijn omstreden en zijn per definitie geen bewijs voor het bestaan van psychiatrische ziekten. Reeds bijna een eeuw heeft de psychiatrie beloften gedaan zoals “we zijn er bijna, in de toekomst zullen we een revolutionaire behandeling kunnen hebben voor de problemen“. Maar tot op heden is de psychiatrie allerminst succesvol en doet de praktijk over het algemeen meer kwaad dan goed.

Wat betreft depressies en angst denk ik dat we [de psychiatrie] de bevolking geen goed doen, en de cijfers zijn er ook naar. Kijk, we hebben de afgelopen 10-20 jaar een massale toename aan geld in de psychiatrie, en tegelijkertijd een toename aan psychiatrische patiënten!” zegt psychiater dr. Jules Tielens in afl. 6, De Psychiater

Psychiatrie is natte vinger werk. Er is geen medische test om psychiatrische ziekten vast te stellen. Psychiaters diagnosticeren psychiatrische ziekten door iemand vragen te stellen, zijn of haar gedrag te observeren en vervolgens zijn mening te matchen met een stoornis die vermeld staat in de DSM-IV.

Psychose-risico

Een van de omstreden nieuwe psychiatrische diagnoses die psychiaters willen gaan opnemen in de vernieuwde DSM-V is psychose-risico. Psychiaters bepleiten om schizofrenie-patiënten in een vroeger stadium op te vangen. (Schizophrenia Bulletin, vol 35, p 841) Psychiaters schrijven preventief antipsychotica voor in de hoop dat het de progressie van de ziekte zal stoppen.

Antipsychotica hebben echter zeer ernstige bijwerkingen zoals libido-verlies (remmen voortplanting), gewichtstoename, diabetes, bewegingsstoornissen en hartfalen. Daarbij leidt het gebruik van antipsychotica tot een gemiddeld 30 jaar vroegere dood. Ook is het lastig om mensen die ernstig beangstigd zijn die een psychose ontwikkelen en “valse positieven” uit elkaar te houden.

Ondanks dit bepleit William Carpenter, een psychiater verbonden aan de Universiteit van Maryland in Baltimore en voorzitter van het DSM-V comité voor psychose om een extra diagnosticerings categorie “psychose-risico” toe te voegen.

Dit zal psychiaters aanzetten om mensen preventief met het intens giftige antipsychotica te behandelen.

BBC Radio: Psychiatrische bijbel onder vuur

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: BBC Radio

Het ziet er naar uit dat de psychiatrie zich als beroepsgroep aan de rand van het einde bevindt en dat het niet lang meer zal duren voordat het samenhangsel van leugens (dogma) ineenstort. Het is niet meer te redden. De psychiatrie heeft feitelijk niets meer over. Depressie behandeling, ADHD behandeling, schizofrenie/psychose behandeling. Alles ligt onder vuur en de bevolking begint zich in toenemende mate bewust te worden dat de psychiatrie meer kwaad dan goed doet, en dat dit een niet te miskennen feit is. Terwijl er talloze humane alternatieven zijn die wel effectief zijn en die vaak aanzienlijk minder geld kosten voor de samenleving.

Het maximaal haalbare met de psychiatrie is problemen onderdrukken en dat leidt logischerwijs tot meer en meer onderdrukte problemen, wat de praktijk inmiddels ook bewijst.

Daarbij heeft de psychiatrie officieel ook geen bestaansrecht. De menselijke geest is meer dan een product van de biochemische processen in de hersenen. Want het meetbare kan niet aan de basis staan van zichzelf.

Voor meetbare hersenziekten hebben we een neuroloog nodig en voor problemen met de menselijke geest is een expert op dat gebied nodig: een psychotherapeut. Psychotherapie is wetenschappelijk gezien vele malen effectiever dan psychiatrie.

We hebben als mensheid niets aan iemand die op basis van wetenschappelijke fraude en een dogma (complexe samenhang van leugens) gevaarlijke hersenmedicijnen voorschrijft. Er is simpelweg geen bewijs voor een biologische oorzaak voor psychiatrische diagnoses en dus geen rechtvaardiging voor psychiatrische behandeling van de hersenen. De geest heeft oneindig veel mogelijkheden want mogelijkheden geven mogelijkheden. Dat gegeven dienen we te beseffen en te respecteren. Ieder mens en ieder psychisch probleem is geheel uniek!

Het is tijd om de psychiatrie ten einde te brengen in de wereld.

Bron: NewScientist

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Metanoia Wie is van hout ... De duisternis voorbij Ziek van Angst
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net