Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Vergeldende strafrechtelijke vervolging en "vrije wil"

Er is een groeiende beweging die gelooft dat menselijk gedrag kan worden gereduceerd tot chemie in de hersenen en dat er geen vrije wil of schuld is. Volgens deze beweging zou het strafrecht idealiter vervangen moeten worden door preventieve psychiatrische behandeling.

Wat zou er gebeuren als mensen gaan geloven dat er geen schuld is en dat mensen niet verantwoordelijk zijn voor misdaad, en dat criminelen in plaats daarvan psychiatrische zorg moeten ontvangen?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Netwerk: Weg met TBS? Merendeel gezaghebbende TBS advocaten ontraadt TBS

Datum: 31 juli 2009, 21:05 ~ Bron: Netwerk
Vervolg: Postbode wordt gerechtspsychiater
 

Wat betekent het als een postbode met zelfverzonnen diagnoses tientallen gerechtspsychiatrische rapporten kan fabriceren, die op experts een authentieke indruk maken? En dat hij daarvoor bijna werd beloond met een promotie tot bijzonder hoogleraar?

Skepsis.nl: Duitse postbode neemt wraak op fatale behandeling moeder

netwerkHet merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten voortaan af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. Meedoen aan ‘tbs’ in de huidige omstandigheden, waarbij mensen worden vervolgd op basis van omstreden diagnostiek, is onverantwoord vinden zij. Dat blijkt vanavond uit een onderzoek van Netwerk.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Eerder deze week trok justitie aan de bel, want ongeveer de helft van de zware criminelen weigert mee te werken aan psychiatrisch onderzoek. Verdachten willen niet meer het risico lopen om voor onbepaalde tijd in een kliniek terecht te komen. Maar justitie vindt dat advocaten die hun cliënten afraden om mee te werken aan een tbs onderzoek hun maatschappelijke verantwoordelijkheid niet nemen. ‘Onzin’, zeggen de advocaten. Eerst moet het vertrouwen in het tbs-systeem terugkomen.

Neem bijvoorbeeld de zaak Yusel B. Een 36-jarige man die vijftien jaar geleden werd veroordeeld tot drie jaar cel en tbs voor een serie gewapende overvallen. Na die drie jaar meldde hij zich vrijwillig aan voor een psychiatrisch onderzoek. Sindsdien verblijft hij al twaalf jaar in een tbs-kliniek. Volgende week dinsdag oordeelt de rechter of het verblijf moet worden verlengd.

De deskundigen die de rechter in deze zaak adviseren staan lijnrecht tegenover elkaar. Als het aan de kliniek ligt moet hij blijven, maar onafhankelijke deskundigen pleiten voor zijn vrijlating. Hoe kan dat? Volgens Dennis Wolters, de advocaat van Yusel B., is deze zaak een schoolvoorbeeld van wat er mis kan gaan in een kliniek. En laat het zien waarom niemand zijn cliënt voortaan nog zal adviseren om mee te werken aan een tbs-onderzoek.

In Netwerk een gesprek met Dennis Wolters en de zus van Yusel B.

Bron: Netwerk

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
  • Pingback: Natte vinger psychiater slaat weer toe: pedomoordenaar krijgt TBS, pedo zelf cel()

  • Pingback: TBS: "Voor criminelen, door criminelen" - Kwakzalvers beslissen over levenslang()

  • Richard Blöte

    het heeft geen zin om als tbs er een advocaat te hebben je verliest de strijd toch al die jaren op de recht bank de rechter veegt zijn reed af met de advocaat doet alles wat de officier zegt en zon kneus van de tbs kliniek behandelaar het heeft geen zin ik zou zeggen fred teeven advocaten stop voor tbs ers is ook goed voor de economie ik ben zelf tbs er het is allemaal weggegooid geld advocaten aan tbs ers geven is geld over de balk smeiten gek he dat ik dit zeg ik ben zelf een tbs er en weet dat je met advocaat voor piet snot op de recht bank komt een advocaat kan niet op tegen die geraffineerde rechtbanken tbs betekend letterlijk en in de praktijk levenslang tot de dood al die advocaten proberen hun cliënten vrij te plijten de rechter lacht erom hij veegt zijn anus er mee af je komt als tbs patiënt niet meer vrij ik heb al 12 jaar tbs in 2015 moet ik weer voor komen weer 2 jaar tbs verlenging halen zoals elke 2 jaar een tbs er heeft geen eerlijke rechtgang als hij toch altijd verliest de rechtbank wil ons tbs ers voor altijd opsluiten in de tbs , er is geen advocaat die daar tegen op kan het is voor mij in 2014 al besloten dat ik in 2015 toch de strijd weer ga verliezen met een nutteloze advocaat fred teeven stop een advocaat voor tbs ers we hebben er niets aan als tbs er als we toch altijd verliezen laat ons ook niet meer nutteloos elke 2 jaar op de rechtbank verschijnen het heeft geen zin zinloze energie en geld verpilling voor de economie zou het beter zijn als u die zinloze advocaten en en elke 2 jaar verschijnen op de recht bank achter wegen laat TBS IS LEVENSLANG TOT DE DOOD GEEN ADVOCAAT KAN DAAR TEGEN OP ! GR Richard B

Mogelijk interessante boeken

The ADHD Fraud The Myth of Mental Illness Top 100 van meest gebruikte medicijnen Afscheid van autisme en ADHD
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net