Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Netwerk TV: Chemisch vastbinden met antipsychotica

Datum: 31 mei 2010, 16:21 ~ Bron: Netwerk

Netwerk Logo FDA waarschuwt: Overlijdenskans door antipsychotica verdubbeld
Jet Bussemaker (PvdA): antipsychotica verplicht melden

Het vastbinden van demente verpleeghuisbewoners lag de afgelopen weken onder vuur. In Netwerk aandacht voor ‘chemisch vastbinden’. Eenderde van de dementerenden in Nederland krijgt antipsychotica toegediend, met alle schadelijke gevolgen van dien. In Netwerk zijn familieleden en deskundigen aan het woord over de schadelijke gevolgen.

Ouderen platgespoten met antipsychotica

Ouderen platgespoten met antipsychotica

De Nederlandse Vereniging van Verpleeghuisartsen had beloofd om met een nieuwe richtlijn te komen. Daarin zou worden vastgesteld dat antipsychotica alleen mag worden verstrekt als alle andere interventies niet effectief zijn gebleken en in acute noodsituaties. Inmiddels een jaar later blijkt er echter nog niets te zijn veranderd (zie prof. dr. Ivan Wolffers: Rapport Engeland over gebruik antipsychotica roept op tot actie)

HILVERSUM – Verpleeghuizen worden verplicht om alle gebruik van antipsychotica bij dementerende verpleeghuisbewoners te registreren. Dat stelt staatsecretaris Bussemaker van VWS in een reactie op de Netwerk-uitzending van vanavond.

Bussemaker (PvdA): “Ik heb een wetsvoorstel in voorbereiding, waarin de verplichte registratie van medicatie zoals antipsychotica is opgenomen. Ten aanzien van het medicatiegebruik wordt tevens de periodieke evaluatie voor toezicht door de Inspectie verplicht gesteld.”

CDA-kamerlid Cisca Joldersma vindt dat hiermee aan de wens van een kamermeerderheid tegemoet wordt gekomen. CDA, VVD, SP en PVV vinden dat verpleeghuizen altijd bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg moeten melden wanneer zij dementerenden antipsychotica toedienen. Nu is melding alleen verplicht als de medicijnen onder dwang worden gegeven.

Cisca Joldersma (CDA): “De wil van een verpleeghuisbewoner is heel moeilijk in te schatten, is hij wel bereid of spartelt hij tegen, dat is een heel schimmig gebied. Wij zijn voor een duidelijke lijn: altijd melden als er antipsychotica wordt toegediend, dan is er geen ruis.”

Het vastbinden van demente verpleeghuisbewoners lag de afgelopen weken onder vuur. Eenderde van de dementerende bejaarden in verpleeg- en verzorgingshuizen krijgt antipsychotica toegediend. Het gaat om ruim 20.000 patienten. Klinisch geriater dr. Rob van Marum noemt dit “chemisch vastbinden” en stelt in Netwerk dat de kans dat deze dementerenden daardoor binnen enkele maanden overlijden verdubbelt. Bovendien blijkt uit onderzoek dat de kansen op beroertes en longontstekingen twee keer zo groot zijn. Afgelopen juni waarschuwde de Amerikaanse Food and Drugs Administration (FDA) nog voor de grotere sterftekans van dementerenden die antipsychotica krijgen toegediend.

Als dementerende bejaarden in een verpleeg- of verzorgingshuis zogenaamd ‘probleemgedrag’ vertonen krijgen ze vaak antipsychotica, zodat ze het psychiatrisch personeel minder tot last zijn.

In Netwerk spreekt klinisch geriater Dr. Van Marum van mensonwaardige toestanden, “mensen worden tot zombies” en “de patiënt wordt opgeofferd voor de rust van de omgeving en de verpleging”. En dat terwijl volgens Van Marum dit “chemische vastbinden” helemaal geen gunstig effect heeft voor de patient zelf.

Staatssecretaris Bussemaker wil ook zorgvuldigere procedures in verpleeghuizen:

“Ik vind het belangrijk dat straks niet één persoon kan besluiten om medicatie te gebruiken. Ik wil toe naar een situatie waarin zorgverleners met elkaar overleggen over een zorgplan, voordat wordt besloten bijvoorbeeld medicijnen voor te schrijven.”

Bron: Netwerk

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Top 100 van meest gebruikte medicijnen Let Them Eat Prozac Met gezond verstand De depressie-epidemie
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net