Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Nederlandse ouders klagen farmaceut aan voor verzwijgen van dodelijke bijwerkingen

Datum: 10 juli 2009, 19:15 ~ Bron: Netwerk

lilly logoDe ouders van de 18-jarige Robert van der Maaten klagen de Amerikaanse farmaceut Eli Lilly, producent van het atypische antipsychoticum Zyprexa aan, omdat die volgens hen informatie over potentieel dodelijke bijwerkingen heeft achtergehouden.

Dit is de eerste aanklacht tegen een producent van antipsychotica in Nederland.

Bezig met laden video…

Klik op het vierkantje voor volledig scherm weergave.

Medicijnfabrikant Lilly zou in de jaren negentig al hebben geweten dat het medicijn Zyprexa – dat onder meer wordt voorgeschreven bij psychoses, schizofrenie, angsten, agressie, depressie, adhd, borderline, bipolair stoornis en autisme – diabetes kan veroorzaken. Maar dat hielden ze onder de pet om inkomstenderving te voorkomen. Dat meldde het actualiteitenprogramma Netwerk gisteravond.

Het tv-programma liet beelden zien van een oud-medewerker die vertelde dat hij van hogerhand te horen kreeg dat ze ernstige bijwerkingen van Zyprexa moesten verzwijgen en bagatelliseren.

De 18-jarige Robert kreeg diabetes na jarenlang Zyprexa te hebben geslikt. Hij kreeg het medicijn in 2000 voorgeschreven voor Gilles de la Tourette. Drie jaar later werd bij hem diabetes geconstateerd.

Zijn ouders wisten niet dat Zyprexa diabetes kan veroorzaken. Tot eind 2003 stond dat ook niet in de bijsluiter van het medicijn. De ouders van Robert eisen nu een schadevergoeding wegens gemaakte onkosten.

In januari van dit jaar heeft Lily 1,4 miljard dollar betaald om vergelijkbare Amerikaanse schadeclaims af te kopen. De medicijnfabrikant wilde gisteren niet voor de camera reageren, maar liet stelde wel in een schriftelijke reactie dat mensen met een ernstige psychische ziekte meer vatbaar zijn voor gezondheidsproblemen zoals gewichtstoename en hogere bloedsuikerspiegels.

Dat is echter een smoesje, want het is de medicatie die de problemen direct veroorzaakt. Zie: Psychiater: Patiënten worden opzettelijk vroege dood in gejaagd met antipsychotica

Antipsychotica is zeer giftig en kan naast diabetes nog veel meer verschrikkelijke en dodelijke bijwerkingen veroorzaken. Zie bijvoorbeeld: Pharmaceutisch Weekblad: Gebruikers antipsychotica lopen risico op hartdood

Daarbij maakt antipsychotica de problemen wetenschappelijk gezien juist erger, en maakt het je chronisch ziek zodat je niet meer zonder medicijnen kan (het onderdrukt de uiterlijke symptomen op de korte termijn, maar fysiologisch veroorzaakt het hersenbeschadigingen die de symptomen juist veroorzaken, in het bijzonder wanneer je zou proberen te stoppen met de medicijnen). Zie: 15 jarige studie bewijst: patiënten beter af zonder behandeling dan met antipsychotica behandeling

En vergeet het verschrikkelijke Neuroleptisch Maligne Syndroom niet, dat ook acuut fataal kan zijn. Dit syndroom is te herkennen aan verkramping van de spieren, en psychiaters stoppen het voorkomen van deze bijwerking in de doofpot:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Maligne_neuroleptisch_syndroom

Bron: Netwerk

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Medicijnen 2006-2007 Ziek van Angst Medicijnen 2004-2005
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net