Nederlands onderzoek in The Lancet: dieet verlost twee op de drie kinderen van ‘ADHD’
Naast goede opvoeding (dagritme, structuur en discipline), uitbannen van mee-roken, verhelpen van loodvergiftiging van de botten (door autogassen) of kinderen in contact brengen met natuur blijkt uit Nederlands onderzoek dat is gepubliceerd in het vakblad The Lancet dat ook een dieet gedragsproblemen bij kinderen kan doen verhelpen. Het onderzoek toont wetenschappelijk aan dat twee op de drie kinderen met de diagnose ADHD van hun gedragsproblemen af raken door het volgen van een speciaal dieet.
Al veel langer is bekend dat de juiste voeding een heilzaam effect kan hebben op het gedrag van kinderen maar tot op heden werden de resultaten uit onderzoeken die vaak met privégeld moesten worden bekostigd verdrukt en kwam er geen overheidssubsidie beschikbaar voor het onderzoek omdat de psychiatrie de volledige macht heeft om te bepalen welke onderzoeken worden gefinancierd en welke behandelingen worden vergoed door de verzekering.
De psychiatrie kan niet blijven bestaan zonder het medische hersenziekte model en wil dus enkel medicijnen en genetisch onderzoek financieren met de miljoenen euro’s overheidssubsidie. Het onderzoek van dr. Pelsser kon pas na een gulle privédonatie van een ouder worden bekostigd.
Belastinggeld gaat naar ontwikkeling pillen
Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van ADHD-pillen. Relatief weinig aandacht gaat naar onderzoek naar niet-medicamenteuze behandelingswijzen en naar de onderliggende oorzaken van ADHD.
Eerder dit jaar moest de Nederlandse onderzoekster Lidy Pelsser van het Nederlandse ADHD Research Centrum nog schooien om fondsen bij elkaar te rapen. Ze onderzoekt als enige de mogelijke samenhang tussen ADHD en voeding.
Ze kon de studie aanvankelijk niet financieren. Pelsser kreeg pas fondsen van een anonieme privé-donor nadat de actualiteitenrubriek ’EenVandaag’ berichtte over de mogelijke stopzetting van haar onderzoek.
Bron: Trouw
De vraag die gesteld moet worden is: hoe is het mogelijk dat kinderen gediagnosticeerd worden met een chronische hersenstoornis en daarvoor krachtige medicijnen krijgen voorgeschreven terwijl de juiste voeding bij twee op de drie kinderen de problemen in het geheel kan doen verdwijnen? Dat is toch een van de meest verschrikkelijke dingen die kan gebeuren als het gaat om de toekomst van een kind?
Het antwoord is: de psychiatrie is een malafide praktijk die wordt gedreven door een ziekelijke ideologie. De psychiatrie heeft geen respect voor de toekomst van het kind en is vanuit de kern meedogenloos.
Er is geen bewijs dat kinderen met de diagnose ADHD een hersenziekte hebben en dus hebben psychiaters helemaal niets te zoeken in de hersenen van de kinderen. Ze negeren onderzoeken zoals het voedings-onderzoek omdat het niet loont en zelfs de ondergang van het beroep kan betekenen indien de studie aantoont dat voeding de oorzaak is van de problemen. Voor het verhelpen van een complex voedingsdeficiënt of opvoedproblemen is namelijk geen psychiater nodig, daar zijn andere specialisten voor. Het levert de beroepsgroep daarbij ook geen steun op vanuit de farmaceutische industrie.
De psychiatrie heeft de volledige macht om te bepalen welke behandeling kinderen krijgen geadviseerd en vergoed.
De grondbeginselen van de wetenschap psychiatrie dienen dus ter sprake te komen zodat grove fouten zoals het onnodig voorschrijven van krachtige hersenmedicijnen aan kinderen die nog volop in ontwikkeling zijn terwijl de problemen bij veel kinderen met een dieet geheel verdwijnen kunnen worden voorkomen.
~ Citaat uit Nieuwsblad.be ~
Minstens 3 op 100 kinderen in ons land, vooral jongens, lijden aan ADHD: een gedragsstoornis die zich uit in gebrek aan aandacht en concentratie, hyperactiviteit, maar ook door agressief gedrag. Veel kinderen groeien in hun puberteit uit deze gedragsstoornis, maar toch lijden zowat 40.000 volwassenen in Vlaanderen aan blijvende ADHD-symptomen.
In Nederland wordt al jaren onderzoek gevoerd naar het verband tussen voeding en deze aandoening. Onderzoekster L.M.J. Pilsser ontwikkelde er het Pilsser-dieet. Honderden kinderen kregen het voorgeschoteld ‘met 60 tot 70 procent positief resultaat’. Pilsser bundelde voor de definitieve wetenschappelijke test haar krachten met Jan Buiteleer van het psychiatrisch kinderziekenhuis van de universiteit van Nijmegen.
Het dieet werd voor de gelegenheid omgedoopt tot RED: het Restricted Elimination Diet. Vijftig kinderen met ADHD tussen 4 en 8 jaar oud kregen het gedurende 5 weken. Een controlegroep van evenveel ADHD-kinderen kregen gewoon eten. Na de proef was twee op de drie kinderen op dieet (64 procent) verlost van hun gedragsstoornissen, terwijl in de controlegroep geen vooruitgang werd genoteerd. Psychiator Jan Buiteleer zegt dat hij eerst sceptisch was, ‘maar de resultaten zijn sterk’. Dat The Lancet de studie publiceert, verleent ze extra geloofwaardigheid.
Rijst als basis
Wat zit er in het dieet? Daarover doen de Nederlandse onderzoekers een beetje geheimzinnig, ‘om te voorkomen dat ouders zelf gaan experimenteren met de voeding van hun kinderen. Want elk dieet wordt afgestemd op elk kind afzonderlijk.
De basis van het dieet is wel bekend: rijst, kalkoen of lam, peer, groenten en water, ‘aangevuld met andere voedingsstoffen. Het is redelijk normaal eten, met elke dag iets extra’s, terwijl het toch een streng dieet blijft’.
Het dieet wordt individueel afgestemd door in de loop van de vijf weken elementen te schrappen of toe te voegen zodat de therapeuten ontdekken wat wel en wat geen effect scoort. Na afloop mogen de kinderen weer alles eten, met uitzondering van twee of drie elementen want ze blijven ADHD-gevoelig.
In Nederland kost de behandeling 620 . In België wordt ze (nog) niet toegepast.
Bron: Nieuwsblad.be
Pingback: Artsennet: antipsychotica gebruik bij kinderen loopt uit de klauwen()
Pingback: Psychiatrie: een zwendel dat haar spil vindt in het uitbuiten van onmacht()
Pingback: Minister Schippers: Psychiatrische beroepsgroep bepaalt of dieet bij diagnose ADHD wordt vergoed()