Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Honden en katten bij de psychiater en op recept aan antidepressiva en ritalin

Datum: 14 juli 2010, 19:17 ~ Bron: Netwerk

huisdier psychiatrieIn NCRV’s Netwerk een reportage over een opkomende trend bij dierenbezitters in Nederland: Poezen en andere huisdieren aan de Prozac (antidepressiva) of Ritalin (ADHD medicatie) als ze te veel miauwen of zich anderszins lastig gedragen.

Steeds meer huisdieren in Nederland krijgen psychiatrische medicijnen voorgeschreven. De Universiteit van Utrecht opent inmiddels al een psychiatrische polikliniek speciaal voor huisdieren.

Lastig gedrag

Huisdieren, zoals een hond of kat, kunnen heel schattig lijken totdat ze tegen vreemden beginnen te blaffen en grommen of spullen in huis gaan stukbijten en -krabben.

Tot voor kort probeerden de eigenaren dit op te lossen door gerichte trainingen en opvoed cursussen te volgen. Echter tegenwoordig heeft de huisdierbezitter hier geen tijd meer voor. Deze groep begint in toenemende mate om pillen te vragen bij de dierenarts of –winkel om hun beestje in toom te kunnen houden. Psychiaters spelen hier slim op in door psychiatrische medicatie die bedoeld is voor mensen ook voor huisdieren beschikbaar te maken.

Deze trend was in de Verenigde Staten in de afgelopen jaren al te zien. De uitgaven voor huisdieren steeg daar sterk en dit is toe te wijzen aan het toenemende gebruik van psychiatrische medicijnen.

Het bedrijf Novartis kwam als eerste een paar jaar geleden met een medicijn tegen verlatingsangst. Dit om dieren die te veel alleen worden gelaten en daardoor vaak enorm veel geluid maken met hun gejank, rustiger te krijgen. Het medicijn bevat dezelfde stof als wat er in het antidepressivum Anafranil zit.

Bron: Netwerk & De Telegraaf

Zie ook: Psychiaters richten zich nu ook op huisdieren

Update

Poezen aan de prozac

Poezen aan de prozac

De poes aan de Prozac, de hond aan de Ritalin. Steeds meer huisdieren hebben een psychiatrische stoornis, wat zich uit in onhandelbaar gedrag bij bijvoorbeeld honden. Ze zijn agressief naar andere honden, ze grommen en ze bijten de huisraad stuk.

Antidepressiva

Maar ook katten hebben last van psychische problemen. Ze zijn angstig of depressief. Steeds meer krijgen de huisdieren hiervoor antidepressiva voorgeschreven.

ADHD-medicatie

Netwerk ging op bezoek bij Suzanne Nayee. Zij geeft 90 euro per maand uit aan Ritalin voor haar hond Django. Suzanne’s hond heeft namelijk ADHD en wordt een stuk rustiger door het kalmerende middel.

Psychiatrisch centrum

De Universiteit van Utrecht opent morgen de eerste gedragskliniek in Nederland. Een medisch en psychiatrisch centrum voor lastige huisdieren.

YouTube voorvertoningsafbeelding
Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

The Ritalin Fact Book ADHD-medicatie Top 100 van meest gebruikte medicijnen Psychiaters te koop?
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net