Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Honden en katten bij de psychiater en op recept aan antidepressiva en ritalin

Datum: 14 juli 2010, 19:17 ~ Bron: Netwerk

huisdier psychiatrieIn NCRV’s Netwerk een reportage over een opkomende trend bij dierenbezitters in Nederland: Poezen en andere huisdieren aan de Prozac (antidepressiva) of Ritalin (ADHD medicatie) als ze te veel miauwen of zich anderszins lastig gedragen.

Steeds meer huisdieren in Nederland krijgen psychiatrische medicijnen voorgeschreven. De Universiteit van Utrecht opent inmiddels al een psychiatrische polikliniek speciaal voor huisdieren.

Lastig gedrag

Huisdieren, zoals een hond of kat, kunnen heel schattig lijken totdat ze tegen vreemden beginnen te blaffen en grommen of spullen in huis gaan stukbijten en -krabben.

Tot voor kort probeerden de eigenaren dit op te lossen door gerichte trainingen en opvoed cursussen te volgen. Echter tegenwoordig heeft de huisdierbezitter hier geen tijd meer voor. Deze groep begint in toenemende mate om pillen te vragen bij de dierenarts of –winkel om hun beestje in toom te kunnen houden. Psychiaters spelen hier slim op in door psychiatrische medicatie die bedoeld is voor mensen ook voor huisdieren beschikbaar te maken.

Deze trend was in de Verenigde Staten in de afgelopen jaren al te zien. De uitgaven voor huisdieren steeg daar sterk en dit is toe te wijzen aan het toenemende gebruik van psychiatrische medicijnen.

Het bedrijf Novartis kwam als eerste een paar jaar geleden met een medicijn tegen verlatingsangst. Dit om dieren die te veel alleen worden gelaten en daardoor vaak enorm veel geluid maken met hun gejank, rustiger te krijgen. Het medicijn bevat dezelfde stof als wat er in het antidepressivum Anafranil zit.

Bron: Netwerk & De Telegraaf

Zie ook: Psychiaters richten zich nu ook op huisdieren

Update

Poezen aan de prozac

Poezen aan de prozac

De poes aan de Prozac, de hond aan de Ritalin. Steeds meer huisdieren hebben een psychiatrische stoornis, wat zich uit in onhandelbaar gedrag bij bijvoorbeeld honden. Ze zijn agressief naar andere honden, ze grommen en ze bijten de huisraad stuk.

Antidepressiva

Maar ook katten hebben last van psychische problemen. Ze zijn angstig of depressief. Steeds meer krijgen de huisdieren hiervoor antidepressiva voorgeschreven.

ADHD-medicatie

Netwerk ging op bezoek bij Suzanne Nayee. Zij geeft 90 euro per maand uit aan Ritalin voor haar hond Django. Suzanne’s hond heeft namelijk ADHD en wordt een stuk rustiger door het kalmerende middel.

Psychiatrisch centrum

De Universiteit van Utrecht opent morgen de eerste gedragskliniek in Nederland. Een medisch en psychiatrisch centrum voor lastige huisdieren.

YouTube voorvertoningsafbeelding
Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

The Ritalin Fact Book ADHD-medicatie Top 100 van meest gebruikte medicijnen Psychiaters te koop?
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family