Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

NCRM voert 29 mei a.s. protest bij polikliniek voor versnelde diagnose ADHD in Nijmegen!

Datum: 26 mei 2009, 19:04 ~ Bron: Nijmegen Leeft!

umc st radboudDe NCRM (Nederlands Comité voor de Rechten van de Mens) gaat op 29 Mei tussen 14.15 en 15.15 uur demonstreren tegen de opening van de ADHD-dagpoli in UMC St. Radboud in Nijmegen. Het NCRM maakt zich grote zorgen over het zogenaamde “een dag” diagnosticeren van ADHD bij kinderen in de nieuwe polikliniek “Karakter” in Nijmegen. Zoals bekend hebben verscheidene middelen die hierbij worden voorgeschreven aan de kinderen levensgevaarlijke bijwerkingen. Het NCRM won vorig jaar zomer een WOB-zaak bij de bestuursrechter te Amsterdam tegen Strattera fabrikant Eli Lilly – een van de grootste farmaceutische industrieën te wereld -. Daarbij besloot de rechter Lilly te veroordelen en haar te verplichten het geheime rapport over de bijwerkingen van het ADHD-middel Strattera vrij te geven. Door allerlei juridische trucs, waarbij het onder een hoedje speelde met het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, dat ook drijft op geld van de farmaceutische industrie, is dat geheime rapport nog steeds niet vrijgeven.

Het NCRM wil tijdens de manifestatie ook de dubieuze rol van de psychiatrie aan de kaak stellen die steeds meer kinderen diagnosticeren met allerhande gedragsstoornissen terwijl zij onvoldoende de oorzaken aanpakken.

“De psychiaters die zich met deze materie bezighouden lijken al net zo geld-gemotiveerd te zijn als de farmaceuten. Als een kind tijdens de les drie keer naar buiten kijkt en ongeconcentreerd is of niet luisteren wil, heeft hij al gelijk een gedragsstoornis waar dure en zware pillen op losgelaten moeten worden, zonder daarbij te kijken of het kind wel zijn lesstof snapt, of wie weet liggen de ouders van het kind wel in scheiding”, aldus woordvoerder Steentjes.

Deze kliniek maakt zich schuldig aan het op jonge leeftijd verslaafd maken van onze nieuwe generatie en is de hoeksteen van een “legaal” dealerschap waarin de farmaceutische industrie en psychiaters groot geld verdienen. Het onder de pet houden van het geheime Strattera rapport levert Lilly iedere dag wereldwijd miljoenen dollars op en dat ze na een aantal jaren een boete moeten betalen nemen ze gewoon op de koop toe. Dat dit gebeurd over de ruggen van onze kinderen is ontoelaatbaar. Het is de vraag of er daadwerkelijk gekeken wordt naar alternatieven die voor handen zijn, en dat ouders gewezen worden op de vernietigende werking van het “goedje” dat mooie wetenschappelijke namen draagt als Ritalin; Strattera; Concerta etc. maar dat in feite gewoon drugs zijn. In Amerika wordt Ritalin al zoveel op de straat verhandeld dat het “Kiddie Cocaine” is gaan heten.

Bron: Nijmegen Leeft!

Zie ook: Ziekenhuis Nijmegen opent polikliniek voor versnelde ADHD diagnose en behandeling

Aankondiging NCRM protest, 29 mei 2009

Aankondiging NCRM protest, 29 mei 2009

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Hoezo ADHD? Afwijkend En Toch Zo Gewoon
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!