Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Vergeldende strafrechtelijke vervolging en "vrije wil"

Er is een groeiende beweging die gelooft dat menselijk gedrag kan worden gereduceerd tot chemie in de hersenen en dat er geen vrije wil of schuld is. Volgens deze beweging zou het strafrecht idealiter vervangen moeten worden door preventieve psychiatrische behandeling.

Wat zou er gebeuren als mensen gaan geloven dat er geen schuld is en dat mensen niet verantwoordelijk zijn voor misdaad, en dat criminelen in plaats daarvan psychiatrische zorg moeten ontvangen?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Natte vinger psychiater slaat weer toe: pedomoordenaar krijgt TBS, pedo zelf cel

Datum: 29 september 2009, 14:20 ~ Bron: Trouw
Vervolg: Postbode wordt gerechtspsychiater
 

Wat betekent het als een postbode met zelfverzonnen diagnoses tientallen gerechtspsychiatrische rapporten kan fabriceren, die op experts een authentieke indruk maken? En dat hij daarvoor bijna werd beloond met een promotie tot bijzonder hoogleraar?

Skepsis.nl: Duitse postbode neemt wraak op fatale behandeling moeder

tbs cel voor pedomoordWaar gaat het heen met de rechtspraak in Nederland. De corruptie vanuit de psychiatrie lijkt de Nederlandse rechtbanken tot diep in het hart te hebben geïnfecteerd.

Onschuldige mensen worden door de natte vinger van een psychiater met gemak van 15 jaar van hun leven beroofd, kleine jongens van 14 jaar krijgen levenslange TBS opgelegd voor het dreigen met een zakmes, en onderwijl krijgen pedofielen een normale celstraf opgelegd voor het verkrachten van 9 jarige meisjes terwijl de moordenaar van een pedofiel de potentieel levenslange martelstraf TBS opgelegd krijgt (zie onderstaand artikel uit Trouw).

Er is totaal geen sprake meer van rechtvaardigheid. Psychiatrie is een valse wetenschap dus het is oneerlijk om op basis van de natte vinger van een psychiater te bepalen wie de gruwelijke TBS straf krijgt en wie niet.

Het verschil tussen TBS en een normale Nederlandse celstraf is als het verschil tussen een klap op het hoofd met een moker en een zacht tikje op de vingers: Netwerk: Gevangenis hotel of straf?

Daarbij komen de zwaarste criminelen logischerwijs het snelst weer vrij uit TBS, omdat ze zich minder zullen verzetten tegen het inhumane karakter van TBS. Terwijl onschuldige mensen het daar veel moeilijker mee zullen hebben en dus sneller daadwerkelijk de rest van hun leven gevangen zullen blijven in TBS, door dezelfde natte vinger van de psychiater die de straf heeft opgelegd. Want het is de psychiater zijn mening die bepaalt of iemand nog langer gevangen moet zitten.

TBS is een misdaad op zichzelf. Het is een criminele praktijk. En daarmee schaadt het de samenleving, omdat mensen het gevoel voor rechtvaardigheid steeds meer verliezen.

In Rusland hebben ze een gezegde dat hierop van toepassing is:

“The fish rots from the top down”.

Gelukkig wil de Verenigde Naties TBS gaan verbieden op grond van discriminatie. De natte vinger van een psychiater mag niet bepalen of iemand een zwaardere of minder zware straf krijgt dan een ander voor een soortgelijk delict.

Veel Nederlandse rechters zijn op de een of andere manier ziek geworden door psychiatrische misleiding, en de weegschaal (en daarmee de rechtspraak) is gekanteld naar het onreine.

De advocaten in Nederland lijken een beter gevoel voor rechtvaardigheid te hebben dan de rechters. Prominente advocaten in Nederland bepleiten om TBS af te schaffen, omdat het niet oprecht is.

Zie ook: Netwerk: Weg met TBS? Merendeel gezaghebbende TBS advocaten ontraadt TBS

~ Quote uit Trouw ~

Een 24-jarige man uit Veendam moet acht jaar de gevangenis in voor de moord op een vermeende pedofiel in Maartensdijk. De rechtbank in Utrecht legde hem dinsdag ook tbs met dwangverpleging op. De rechtbank acht bewezen dat de Veendammer het slachtoffer eerst heeft geprobeerd te wurgen en daarna met messteken om het leven heeft gebracht.

Tuinlaan in Maartensdijk

Tuinlaan in Maartensdijk

De rechters baseerden zich op verklaringen van de man tegen de politie en de rechter-commissaris, die hij overigens later weer introk. Daarnaast heeft de man een vriend en zijn broer gedetailleerd verteld over de moord. Uit die verklaringen blijkt dat hij zogenoemde daderkennis had.

De man wilde twee weken op een zitting niets zeggen over zijn motief. Zijn advocaat zei dat hij niet strafbaar is, omdat van ‘psychische overmacht’ sprake zou zijn geweest. De rechtbank verwierp dit verweer. De verdachte is ooit slachtoffer geweest van seksueel misbruik en zou enorm woedend zijn geworden toen het slachtoffer sprak over plannen om zijn overbuurjongetje seksueel te misbruiken.

De verminderd toerekeningsvatbare verdachte was vaker bij het slachtoffer geweest om van gedachten te wisselen over de vermeende pedofilie van het latere slachtoffer.

Het 52-jarige slachtoffer werd 4 februari levenloos aangetroffen in een woning aan de Tuinlaan in Maartensdijk. Een maand daarna werd de man uit Veendam aangehouden.

Bron: Trouw

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Met gezond verstand Uw brein als medicijn Nieuwe wegen voor de geneeskunde Haal je een moederband niet meer in?
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net