Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Vergeldende strafrechtelijke vervolging en "vrije wil"

Er is een groeiende beweging die gelooft dat menselijk gedrag kan worden gereduceerd tot chemie in de hersenen en dat er geen vrije wil of schuld is. Volgens deze beweging zou het strafrecht idealiter vervangen moeten worden door preventieve psychiatrische behandeling.

Wat zou er gebeuren als mensen gaan geloven dat er geen schuld is en dat mensen niet verantwoordelijk zijn voor misdaad, en dat criminelen in plaats daarvan psychiatrische zorg moeten ontvangen?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Natte vinger 1: Leopold Storme heeft schizofrenie, Natte vinger 2: jongen is gezond

Datum: 23 februari 2010, 05:55 ~ Bron: HLN België
Vervolg: Postbode wordt gerechtspsychiater
 

Wat betekent het als een postbode met zelfverzonnen diagnoses tientallen gerechtspsychiatrische rapporten kan fabriceren, die op experts een authentieke indruk maken? En dat hij daarvoor bijna werd beloond met een promotie tot bijzonder hoogleraar?

Skepsis.nl: Duitse postbode neemt wraak op fatale behandeling moeder

Moordenaar Leopold Storme

Leopold Storme

Twee psychiaters zijn het oneens over het psychiatrische etiket dat bij de vermeende moordenaar Leopold Storme uit België opgeplakt zou moeten worden. De ene psychiater beweert dat de jongen schizofrenie heeft en onder dwang opgenomen moet worden, en de andere psychiater beweert dat de jongen volkomen gezond is.

Het is pure kwakzalverij. TBS is een misdaad op zichzelf. Als de psychiater je niet mag dan zit je levenslang gevangen en logischerwijs komen de zwaarste criminelen het snelst weer vrij, omdat ze de inhumane behandelingen sneller accepteren.

Het gaat om ziekte-inzicht. Als je gelooft dat je ziek bent, en als de psychiater gelooft dat jij dat echt gelooft, dan ben je volgens de gangbare opvatting in de psychiatrie op weg naar herstel en dan kun je vrijkomen uit TBS.

Men kan in de psychiatrie alles, maar dan ook alles op een plausibele manier verklaren: als psychiater kun je het tegendeel, maar ook het tegendeel van het tegendeel beweren. Wie het psychiatrische vocabulaire beheerst, kan eindeloos doorgaan met het debiteren van onzin en daarmee gestudeerde lieden inpakken.

Postel: ‘Het is een kwestie van psychiatrische spraakacrobatiek en een beetje enscenering.’ Postel : ‘Ik dacht bij mezelf: wie is hier nou eigenlijk de oplichter: zij of ik?’

Zie: Duitse postbode ontmaskert psychiatrie als kwakzalverij

Het gaat om natte vingerwerk. Er is totaal geen objectief bewijs voor geen van elke psychiatrische diagnose. Daarom is het ook zo misdadig wanneer psychiaters mensen onder dwang injecteren met zwaar giftige middelen als antipsychotica, en wanneer ze criminelen voor lichte vergrijpen levenslang opsluiten en andere criminelen die zwaardere misdaden begaan een lichte hotelstraf geven (zie Netwerk reportage).

Zie bijvoorbeeld het recente geval van Bensaïd Nakach die 15 jaar onterecht gevangen zat door de natte vinger van een psychiater.

Of bijvoorbeeld het geval van een kleine 14 jarige jongen die om het dreigen met een zakmes potentieel levenslang TBS krijgt, terwijl pedofielen die kinderen verkrachten de Nederlandse hotelstraf krijgen en na een vooraf bepaald aantal jaar weer vrij zijn.

~ Quote uit HLN België ~

Voor de Brusselse raadkamer is vandaag een derde psychiatrisch rapport neergelegd over de geestestoestand van Leopold Storme, de jongeman die verdacht wordt van de moord op zijn beide ouders en zus. Het rapport, dat er gekomen is op vraag van de familie Storme, beschouwt de jongeman als volledig gezond. Het spreekt, net als een eerder rapport van een psychiater van de verdediging, de experts tegen die door de onderzoeksrechter waren aangeduid. Volgens die experts was Storme schizofreen en moest hij geïnterneerd worden.

De 20-jarige Leopold Storme is op dit moment de enige verdachte van de moord op zijn ouders François-Xavier en Caroline en zijn zus Carlouchka. Die werden op zondag 16 juni 2007 dood aangetroffen in hun stoffenwinkel in de Marollen. De jonge Leopold werd aangehouden omdat hij gelogen had over zijn doen en laten op het moment van de feiten. Hij had eerst gezegd dat hij aan de kust was, maar onderzoek wees uit dat hij wel degelijk in de Marollen was geweest.

Psychiaters zochten psychiatrische reden

Het Brusselse parket gelooft dat de jongeman zelf zijn ouders en zus heeft omgebracht en wil hem laten interneren. Een eerste psychiatrisch rapport door drie experts, aangeduid door de onderzoeksrechter, verklaarde Leopold Storme immers ontoerekeningsvatbaar omdat hij aan schizofrenie zou lijden. Dat rapport werd onmiddellijk betwist door de advocaten van de jongeman, meesters Jean-Philippe Mayence en Pierre Huet.

Die vonden dat de gerechtspsychiaters voetstoots hadden aangenomen dat Leopold schuldig was en dan een psychiatrische reden hadden gezocht voor zijn daden. Hun eigen psychiatrisch expert sprak de gerechtspsychiaters tegen en verklaarde de jonge Storme gezond.

Valse aanklacht

Ondertussen had de familie Storme zich burgerlijke partij gesteld tegen onbekenden. Vincent Storme, broer van de vermoorde François-Xavier en oom en peter van Leopold, en de andere familieleden geloven immers in de onschuld van Leopold. Op hun vraag had de raadkamer een nieuw college van drie psychiatrische experts aangeduid en ook dat college heeft Leopold nu gezond verklaard.

Het Brusselse parket heeft nu tot 9 september tijd gevraagd om zijn positie te herbekijken in het licht van dit nieuwe rapport. Blijft het bij zijn vraag tot internering, dan wordt er in de week van 19 oktober gepleit over die internering of een doorverwijzing naar het assisenhof. Gaat het parket akkoord met een assisenproces, dan kan het dossier op 9 september al naar de kamer van inbeschuldigingstelling verwezen worden.

De Brusselse raadkamer heeft inussen beslist dat Storme in de gevangenis moet blijven. Zijn advocaten hadden deze voormiddag om zijn vrijlating gevraagd maar die is geweigerd. Storme zit sinds 18 juni 2007 in de cel op verdenking van moord op zijn ouders en zus.(belga/adv)

Bron: HLN België

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Met gezond verstand Haal je een moederband niet meer in? Geneeskunde tussen Geleerdheid en Gezond Verstand Wie is van hout ...
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net