Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

NASA investeert 1,74 miljard dollar in Artificial Inteligence psychotherapeut

Datum: 29 augustus 2009, 09:04 ~ Bron: Sp!tsNieuws

NASA Space Station, psychotherapie in de ruimte Je werk is levensgevaarlijk, je collega’s vertrouwen erop dat je blijft leven en je zit altijd op elkaars lip. Je kunt je familie maanden, misschien zelfs jaren niet zien en je kunt niet eens even een luchtje scheppen. Kortom: astronaut kan soms een stressvol baantje zijn. En wat moet je als je door omstandigheden last krijgt van depressieve emoties?

Kunstmatige intelligentie

Wetenschappers werken aan een computer die een psychotherapeut kan nabootsen. Het stuk hardware moet zeer begripvol en warm voor de arme ruimtereizigers zijn. Een ‘videotherapeut’ begeleidt de mensen in outer space door een soort zelfhulpprogramma bij depressie dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie (AI).

Ook op aarde bruikbaar

Het project, dat 1,74 miljard dollar heeft gekost, moet voorkomen dat persoonlijke problemen een missie beïnvloeden. Volgens de ontwikkelaars moet het ook voor mensen met een zware depressie op aarde bruikbaar zijn. De eerste tests zullen ook worden afgenomen op de grond.

Waarom geen hersenmedicijnen?

Waarom 1,74 miljard dollar uitgeven aan psychotherapie wanneer depressie een hersenziekte is? Mogelijk heeft het iets te maken met het feit dat antidepressiva een fopspeen zijn en dat antidepressiva de cognitieve vaardigheden die voor astronauten van levensbelang kunnen zijn, aanzienlijk belemmeren. En natuurlijk ook het feit dat antidepressiva de problemen juist doet escaleren en bijvoorbeeld de kans op zelfmoord zelfmoord doet toenemen:

VPRO/Vara Argos over het onderzoek naar Antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Discussie over antidepressiva voor jongeren in Argos Supplement

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Psychiaters bedriegen mensen wanneer ze stellen dat hun depressieve emoties worden veroorzaakt door een biochemisch onbalans in de hersenen en dat medicijnen dat onbalans zullen herstellen.

Veel mensen gaan zich beter voelen tijdens het gebruiken van antidepressiva uit tests met een zogenoemde actieve placebo (een foppil met een bijwerking die je kunt voelen) blijkt dat de placebo net zo goed werkt. Dat bewijst dat het puur het geloof is in de pil die iemand zich beter doet voelen. De medicijnen werken niet, ook al richten ze duidelijk iets aan in de hersenen waardoor de cognitieve vaardigheden achteruitgaan, mensen emotioneel afgestompt raken/anti-sociaal worden, mensen onvruchtbaar worden en dat mensen sneller zelfmoord plegen. Maar het geloof in de medicijnen en de ‘hersenziekte’ doet mensen zich blijkbaar weer beter voelen, het zorgt voor houvast die mensen vroeger vonden door te bidden.

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt echter 99-100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.

Bron: Sp!tsNieuws

Vara Zembla: reportage over antidepressiva

Bezig met laden video…

Klik op het vierkantje voor volledig scherm weergave.
Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

The Antidepressant Era Medication Madness Met gezond verstand Denken over geneeskunde
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!