Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

“My Brilliant Brain”: Elk normaal kind kan met goede opvoeding een genie worden!

Datum: 10 november 2013, 11:00 ~ Bronnen: National Geographic Channel, NewScientist

ngc logoOp 38 jarige leeftijd heeft Susan Polgar een hoogte bereikt in de schaakwereld die maar zeer weinig vrouwen ooit zullen evenaren. Ondanks de algemeen heersende opvatting dat mannelijke hersenen beter geschikt zijn voor het begrijpen van ruimtelijke relaties, waarmee ze in het voordeel zijn in spellen als schaak, werd Susan de eerste vrouwelijke grootmeester.

Susan’s bewonderenswaardige capaciteiten heeft haar het etiket “genie” doen verdienen, maar haar biologische vader László Polgár gelooft dat genialiteit “niet aangeboren is, maar gecreëerd”.

mybrilliantbrain

Polgár merkte op dat Mozart al op zeer jonge leeftijd intensieve begeleiding kreeg van zijn vader. Dit zette hem er toe aan om zijn dochter Susan al op vijfjarige leeftijd schaak te leren.

“Mijn vader geloofde dat het potentieel van kinderen niet optimaal werd benut” zegt Susan.

Bezig met laden video…

Klik op het vierkantje voor volledig scherm weergave.

Mirror (Google Video)

Bron: National Geographic Channel

Man with tiny brain shocks doctors

 

Man met 25% hersenen leeft normaal leven

A man with an unusually tiny brain manages to live an entirely normal life despite his condition, which was caused by a fluid build-up in his skull.

Scans of the 44-year-old man’s brain showed that a huge fluid-filled chamber called a ventricle took up most of the room in his skull, leaving little more than a thin sheet of actual brain tissue (see image, right).

“It is hard for me [to say] exactly the percentage of reduction of the brain, since we did not use software to measure its volume. But visually, it is more than a 50% to 75% reduction,” says Lionel Feuillet, a neurologist at the Mediterranean University in Marseille, France.

Feuillet and his colleagues describe the case of this patient in The Lancet. He is a married father of two children, and works as a civil servant.

Bron: NewScientist

De hersenen zijn een gereedschap en bepalen niet wie je bent. Het is uiteindelijk wat je wil bereiken dat van belang is. De hersenen ontwikkelen zich ten gunste van wat je nodig hebt en wil.

Natuurlijk bestaat intelligentie niet vanuit het niets. We bouwen voort op wat we gedaan hebben, maar intelligentie reikt tot verder dan wat er reeds is en in theorie zijn er oneindig veel mogelijkheden want de mogelijkheden van de hersenen geven nieuwe mogelijkheden.

Intelligentie schuilt in het benutten van vanuit evolutie ontstaan potentieel. Met het juiste ontwikkelingstraject, dat onvoorzienbaar is en dus nooit middels medicijnen of medische beïnvloeding bereikt kan worden, kun je in theorie met “gewone” hersenen het grootste genie worden dat de mensheid op enig moment heeft gekend. Het meest essentieel is hierbij de wil om onvoorzienbare resultaten te bereiken.

Omdat de toekomst onbekend is evenals de reden om onvoorzienbare resultaten te bereiken, is het vinden van de wil of motivatie om verder te geraken dan we reeds zijn een grote uitdaging.

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Afwijkend En Toch Zo Gewoon Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Brain-Disabling Treatments in Psychiatry ADHD-medicatie
 

Toezicht op psychiaters faalt

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net