Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Moeder schrijft kritisch boek: “Hoezo ADHD?” ADHD is bedrog!

Datum: 1 januari 2010, 09:14 ~ Bron: Uitgeverij Schors

hoezo adhd?ADHD: Geprojecteerd Pedagogisch Onmachts-Syndroom

Van ADHD wordt gezegd dat het een ‘neuro-biologische hersenaandoening’ is. Maar deze zogenaamde disbalans tussen neurotransmitters kan nog steeds op geen enkele manier gemeten worden. Officieel bestaat ADHD dus helemaal niet!

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) is slechts een opsomming van gedragskenmerken, vooral concentratiegebrek en hyperactiviteit, die het kind vertoont. Dit gedrag wordt niet veroorzaakt door een zogenaamde ‘aandoening’, maar door externe factoren, zoals bijvoorbeeld de gezinssituatie waarin het kind opgroeit, te weinig structuur in het dagelijks leven, een (te) prikkelrijke omgeving (school, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang), een voor het kind ongeschikte vorm van onderwijs, e.d. Maar ook onverwerkte angsten of emoties van het kind, een problematische leefomgeving, voedselintoleranties en vitaminegebrek kunnen een belangrijke rol spelen bij ADHD.

ADHD is dus vooral een ‘aandachtstekort-stoornis’. Desondanks wordt duizenden kinderen ‘ADHD’-medicatie (Ritalin) voorgeschreven die de ‘kwaal’ niet geneest, maar slechts bepaald (ongewenst) gedrag onderdrukt. De oorzaak van dit (ongewenste) gedrag wordt op deze manier niet aangepakt. Daarbij komt, dat het niet bekend is of deze medicatie (on)gevaarlijk is voor de gezondheid op lange termijn en dat Ritalin beangstigend veel overeenkomst vertoont met de werking van de harddrug cocaïne.

Wellicht goede redenen om toch eens aandacht te besteden aan mogelijke alternatieven. Want die zijn er!
Sommige kinderen zijn zo (over)gevoelig voor prikkels dat zij bij de kleinste doorbreking van de (rustige) structuur al uit balans raken.

Deze kinderen noemt men HSK, Hoog Sensitieve Kinderen. ADHD is naar mijn idee ook een vorm (of gevolg) van hoogsensitiviteit. Dit heeft niets met ‘hocus pocus’ te maken, maar alles met een zeer sterk ontwikkelde intuïtie. Iedereen beschikt over intuïtie, vooral (heel) jonge kinderen. Kinderen zijn vaak de ‘spiegel’ van de situatie
waarin zij zich bevinden: ze voelen de onrust binnen het gezin en/of stress van hun ouders of andere gezinsleden aan, waardoor ze ook onrustig (hyperactief) gedrag gaan vertonen.

Maar niet ieder ADHD-kind is ook HSK en niet elk HSK heeft ADHD. Ik geloof dat minder gevoelige kinderen al een heleboel te lijden hebben onder te weinig structuur en teveel prikkels, laat staan de hooggevoelige kinderen!

In dit boek wordt op al deze aspecten verder ingegaan en zijn alternatieven voor ‘ADHD’-medicatie te vinden én maar liefst 53 Tips van de week om je kind zelf beter te kunnen begeleiden. Ook is er voldoende notitieruimte om je eigen ervaringen bij te houden.

Auteur: Nathalie Kriek

Bron: Uitgeverij Schors

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
 • Pingback: Kolya()

 • Pingback: Евстафий()

 • Jennifer

  Deze moeder Nathalie kriek ,heeft kinderen van 3 verschillende mannen,schreef eerder een manuscript dat ze borderline heeft! De eerste 2 kinderen hebben allebei geen contact meer met hun vaders! Zij sloeg de kinderen vroeger met de volle vuist in gezicht,en zij gaat dan dit boek schrijven….is niet voor niks via een rare uitgeverij .

 • Jennifer

  Die jezebel ,
  Het eigenlijk Jessy en is de vriendin van de boekenschrijfster.
  Haar kinderen staan onder toezicht van jeugdzorg,dus geloof niet wat zij allemaal zegt haar kimderen slikken allebei medicijnen.

 • Ronald

  Rectificatie. Jezebel en Jennifer in deze discussie zijn dezelfde persoon: Jessie M. (Naam en adres bekend). Een persoon die zelf zowel Borderline als ADHD heeft. Onder de naam Jezebel deed zij mee aan deze discussie voor de schrijfster van het boek geen enkel contact meer met haar wenste. Daarna veranderde Jezebel haar naam hier in Jennifer om hier – uit nijd – het forum vol te kakken en de schrijfster de dingen te verwijten die zij (Jezebel/Jennifer) zelf doet. “Jennifer” spreekt hierbij negatief over “Jezebel” om te voorkomen dat iemand ontdekt dat Jennifer Jezebel zelf is. Pure laster van een ziek brein. Internet blijft internet. Soms absoluut nuttig. Soms het open riool van gefrustreerde zielen.

 • Ronald

  Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat iedereen die lijdt aan ADHD of Borderline een zieke geest is. Absoluut niet. Maar als je zoals Jessie M aka Jezebel aka Jennifer op eigen houtje tien Ritalins per dag slikt en daarnaast ook nog dagelijks antidepressiva, oxazepam en tig andere dingen gebruikt, doet dat toch iets met je. Nathalie Kriek werd al eerder gestalkt door deze vrouw (en zij is niet de enige). Als het niet stopt zullen er dan ook gerechtelijke stappen worden ondernomen.

 • Nadine

  Haha nou Ronald wie ben jij dan? Ik ken die Jessie Metz namelijk heel goed en zit hier met verbazing te lezen! Zij en Nathalie zijn vriendinnen al jaren lang! Al is het mijn inziens 1 richting. Jessie maakt Nathalie overal zwart….! Dat zij Jessie mensen stalkt klopt helemaal ik spreek uit ervaring. Verder mankeerde haar dochter niks maar keek ze er niet naar om en liet de diagnose ADHD stellen. Ik heb de bewijzwn dat ze dat niet heeft, kind werd onder de ritalin gestopt. . Ik vind dit dus een heel raar verhaal aangezien zij een hele goeie vriendin van Nathalie is . Zij verteld wel demeest vreselijke dingen over Nathalie…….

 • Nadine

  Ik weet inmiddels hoe het zit wederom is mevrouw Jessie Metz weer de opstookster van een forum! Nadat de vriendschap met Nathalie is verbroken vind ze het nodig om roddels en onwaarheden te verspreiden.
  Zij stalkt al jaren lang allerlei mensen en maakt hun levens moedwillig kapot.
  Zelfs dat van haar eigen kinderen.

 • Nadine

  Zij weegt 130 kilo dat is nogal een verschil met vrouwen die bv 65 kilo wegen dan mag je ook meer hebben.

 • Nadine

  Als je geen ADHD hebt maar Borderline dan helpen ze niet.

 • Nadine

  En wel je eigen kinderen onder de medicatie duwen ,omdat je te lui bent om op te staan.

 • Daphne

  OMG ik ben dus niet de enige die door haat op internet word zwart gemaakt. Deze vrouw is de ex van mijn man.
  Al jaren stuurt zij ins brieven . Anoniem…
  Dat zij hier iets over durft te zeggen.
  Zij was vriendin met Nathalie maar nu ze ruzie hebben gaat ze haar zwart maken.
  Wij hebben al 11 jaar last van haar. Het is een exverslaafde met een borderline stoornis.alsmede een narsistische stoornis.
  Geloof haar dus alsjeblieft niet zij is geen maatstaf in dit ADHD verhaal.
  Ze heeft het zelf niet eens en slikte 10 ritalin per dag plus A.d en kalmeringsmiddelen.
  Die moet dus mijn stiefkinderen oovoeden.
  nathalie niks van aantrekken je weet dat ze allles bij elkaar zwetst.

Mogelijk interessante boeken

Hoezo ADHD? Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! ADHD-medicatie Afscheid van autisme en ADHD
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!