Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA): Ondergrens voor psychiatrische zorg

Datum: 2 oktober 2008, 11:35 ~ Bron: de Volkskrant

Minister Ab Klink AMSTERDAM – Minister Klink van Volksgezondheid wil dat er een ondergrens wordt vastgesteld voor de kwaliteit van zorg in psychiatrische klinieken. De Inspectie kan dan makkelijker bepalen of een instelling moet worden gesloten.

Het toezicht van de Inspectie is nu omslachtig en moet adequater, gaf Klink woensdag in de Tweede Kamer toe. ‘De Voedsel en Waren Autoriteit heeft harde normen maar zodra het om mensen gaat, ontbreken die. Daar zit ook bij mij het ongemak.’ De Tweede Kamer wil dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg actief onderzoek doet naar mistanden in psychiatrische klinieken.

Daarmee komen de Kamer en Klink deels tegemoet aan patiënten- en familieorganisaties die eisen dat minister Klink parlementair onderzoek laat doen naar het gebruik van isoleercellen in psychiatrische klinieken. Uit klachten blijkt dat de wantoestanden in de Amsterdamse instelling SPDC-Oost niet op zichzelf staan. Vorige maand overleed in die kliniek een patiënt in een isoleercel. Volgens psychiater Daniël van Dijk is het echter ook geregeld voorgekomen in zijn voormalige psychiatrische kliniek Dijk en Dal en volgens de Stichting Ypsilon en Stichting Patiënt Vertrouwenspersoon (PVP) komt het in heel Nederland voor.

Volgens woordvoerder Christien van der Hoeven van het Landelijk Platform GGZ, een koepel van twintig patiënten- en familieorganisaties in de geestelijke gezondheidszorg, is bij familie en patiënten van de betrokken instellingen onrust ontstaan. ‘Ze vragen zich af of daar niet ook sprake was van falende zorg.’

Uit de klachten die binnenkomen blijkt volgens Van der Hoeven dat instellingen zich niet altijd aan de wet houden bij het isoleren van patiënten. Ze sluiten patiënten lang op, soms jarenlang, terwijl isoleren alleen is bedoeld voor het afwenden van acuut gevaar en niet voor extreem langdurige opsluiting.

Bron: de Volkskrant

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Psychiaters te koop? Morgen ben ik een leeuw Wie is van hout ...
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net