Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Minister Edith Schippers: Homoseksualiteit is geen psychiatrische stoornis

Datum: 20 augustus 2014, 15:41 ~ Bron: NOS

homo

Wat te doen wanneer een erkende arts je vertelt dat de homoseksuele gevoelens die je voelt en het gedrag dat daarmee gepaard gaat een ziekte is?

Het is een lastige kwestie en we leven gelukkig in een tijd waarin we de vrijheid hebben om zonder noodzakelijk verzet tegen een medisch dogma onszelf goed en vrij te kunnen voelen bij het hebben van homoseksuele gevoelens. Maar men beseft mogelijk niet dat we dat te danken hebben aan een strijd die homoseksuelen 40 jaar geleden hebben gevoerd toen homoseksualiteit op gelijke wijze als ADHD gedrag en depressieve emoties nu, als ziekte werd erkend binnen het medische specialisme psychiatrie.

Minister Edith Schippers, Tweede Kamer

Minister Edith Schippers

In de jaren ‘50 werd homoseksueel gedrag officieel erkend als een psychiatrische stoornis. Door hevige protesten en ophef vanuit de Amerikaanse politiek in 1973 werd de diagnose echter weer geschrapt uit het psychiatrische handboek de DSM en sindsdien wordt homoseksualiteit binnen de psychiatrie genegeerd.

Maar hoe zou het vandaag zijn geweest indien de psychiatrie destijds had gewonnen? Als volwassene kun je je verzet tegen een dogma baseren op al je positieve ervaringen met homoseksualiteit, bijvoorbeeld op het potentieel of nut dat je hebt ervaren door de (initiële) problemen te overwinnen. Maar hoe kan een vijfjarig kind dat mogelijkerwijs? Wat zou een kind kunnen inbrengen tegenover ouders die door een psychiater worden geadviseerd om het kind zijn hersenen te laten behandelen met anti-homo medicijnen?

Het kind wil liefde en vrij zijn, het zal logischerwijs accepteren dat het ziek is en de psychiatrische behandeling ondergaan.

Ondanks dat de psychiatrie destijds verloren heeft en homoseksualiteit officieel niet meer als een ziekte wordt beschouwd blijken veel psychiaters binnen hun praktijk homoseksualiteit toch als een ziekte te beschouwen en als zodanig medisch te behandelen. Recent ontstond in Groot Brittannië ophef toen bekend werd dat 1 op de 6 Britse psychiaters homoseksualiteit als een ziekte beschouwt en probeert te genezen met medische behandeling, wat onverantwoord is omdat er geen wetenschappelijke basis is voor een dergelijke praktijk.

Hoogleraar Michael King: “Ik schrok hier echt van en had niet verwacht dat dit op grote schaal plaatsvindt. Er is geen enkele wetenschappelijke basis voor deze behandelingen.”

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Eén op de zes psychiaters probeert homofielen te genezen met psychiatrische behandeling (NOS Nieuws)

De strijd tegen dogmatische invloeden van de psychiatrie is nog niet gestreden echter hebben we in Nederland op dit moment een minister van Volksgezondheid die het voortouw neemt en regelgeving afdwingt gericht op het stoppen van op dogma’s gebaseerde behandelpraktijken.

“Homoseksualiteit is geen stoornis”

Zorgverzekeraars hoeven de behandeling van homo’s door de christelijke GGZ-instelling Different niet te vergoeden. Dat blijkt uit een brief die minister Schippers naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Als christelijke cliënten psychisch lijden vanwege homoseksuele gevoelens betekent dat niet dat ze een psychiatrische stoornis hebben, schrijft de minister.

,,Er is dan ook geen sprake van een psychiatrische diagnose, geen sprake van psychiatrische behandeling en dus geen sprake van verzekerde zorg’’, concludeert de minister dinsdag.

Volgens de minister kan Different cliënten die homoseksuele gevoelens als een last ervaren wel pastoraal begeleiden, maar die begeleiding wordt niet door een zorgverzekering gedekt.

Stok om mee te slaan

Directeur Henk van Rhee van ‘Tot Heil des Volks’, de organisatie waar de stichting Different onderdeel van is, zegt dat hij van plan is om de zaak voor te leggen aan de Commissie Gelijke Behandeling.

“Het lijkt erop dat christenen met psychische problemen vanwege hun christen-zijn uitgesloten worden van de ggz en verzekering, terwijl ze normaal premie betalen”, zei hij op Radio 1.

Van Rhee zei verder dat de minister op zoek was naar een stok om mee te slaan.

Schande

Begin dit jaar sprak de Tweede Kamer er schande van dat GGZ-instelling Different homo’s probeert te genezen en dat dit ook nog vergoed word door zorgverzekeraars. Minister Schippers sloot zich daarbij aan.

Bron: NOS

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Morgen ben ik een leeuw Psychiaters te koop? Wie is van hout ...
 

Seroquel dodelijk?

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net