Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

MindFreedom International: Checklist om mee te nemen naar je psychiater

Datum: 3 mei 2009, 16:16 ~ Bron: MindFreedom International

Met de volgende checklist kun je controleren of een psychiater je de waarheid vertelt. De checklist is opgesteld door de internationale patiëntenrechtenorganisatie MindFreedom International.

Klik hier voor het origineel (PDF, Engels)

Veel voorkomende mythen Wat je te horen krijgt wanneer de psychiater oprecht is
1. Je hebt een “geestelijke ziekte” die veroorzaakt wordt door een biochemisch onbalans, een vorm van hersenstoornis of hersenziekte, of door een genetische predispositie. 1. Dit zijn allen onbewezen theorieën. De wetenschap heeft tot op heden geen enkel bewijs voor het bestaan van dergelijke oorzaken voor emotionele of psychische problemen. Er bestaat geen enkele medische test voor geen van elke psychiatrische diagnose. Tevens kunnen de hypotheses niet verklaren waarom veel mensen volledig kunnen herstellen van de problemen.
2. De medicijnen die we voorschrijven zal een “biochemisch onbalans” in de hersenen herstellen. 2. Omdat niemand weet of je daadwerkelijk een “biochemisch onbalans” in je hersenen hebt, kan niemand je beloven om het te herstellen!
3. “Herstellen van geestelijke ziekte” betekent niet genezen. Herstel betekent het leren om een beter leven te hebben en te leren omgaan met je ziekte. 3. Er bestaan verschillende gradaties van herstel van psychische en emotionele problemen. Sommige mensen herstellen net genoeg om hun leven te verbeteren, terwijl de psychische en emotionele problemen blijven bestaan. Maar anderen herstellen volledig, en behoeven geen verdere hulp.
4. Psychiatrische medicijnen zijn bewezen effectief en redelijk veilig. Wanneer mensen die gediagnosticeerd zijn met een serieuze psychiatrische conditie medicatie weigeren, dan is dat omdat ze geen ziekteinzicht hebben. 4. De lange termijn effectiviteit van psychiatrische medicijnen is niet aangetoond in wetenschappelijke studies. Zelfs voor de korte termijn, werken psychiatrische medicijnen soms net zo goed als een placebo. De meeste veelgebruikte psychiatrische medicijnen zijn bijzonder onveilig, kunnen op termijn ernstig hersenletsel veroorzaken, en dragen er toe bij dat mensen die met de medicijnen behandeld worden ‘gemiddeld’ 25 jaar minder lang leven. Bewezen effectieve ‘niet-medicamenteuze’ behandelingen bestaan, maar worden niet aangeboden.
5. Door je diagnose zal je je gehele leven psychiatrische medicijnen moeten blijven gebruiken. 5. Voor elke diagnose zijn er mensen die gestopt zijn met de medicijnen en een succesvol leven hebben gekregen.
6. Indien je problemen ondervindt wanneer je stopt met het gebruiken van psychiatrische medicijnen, dan is dit het bewijs dat je door moet gaan met het gebruiken van de medicijnen. 6. Problemen die ontstaan wanneer je stopt met het gebruiken van psychiatrische medicijnen zijn vaak onthoudings effecten, en kunnen geminimaliseerd worden door geleidelijk aan af te bouwen. Tevens, wanneer je bent gaan steunen op medicijnen voor emotionele problemen, dan zal je effectieve alternatieven moeten leren om de problemen op te lossen om succesvol te kunnen stoppen met de medicijnen.
7. Indien je echt gezond wil zijn, dan zal je de medicijnen gebruiken die je psychiater je voorschrijft, voor de rest van je leven. 7. Het is je eigen keuze. Het is belangrijk om niet te stoppen met het gebruiken van medicijnen voordat je er klaar voor bent. Maar voor sommige mensen kan het onthouden van medicijnen, zelfs tegen het advies van de psychiater in, het meest verstandig zijn. Bijvoorbeeld, schizofrenie patiënten die niet met antipsychotica behandeld worden hebben aanzienlijk meer kans om te kunnen herstellen, en met de juiste alternatieve (niet medicamenteuze) behandeling is het herstelpercentage gemiddeld 90 tot 95%, dit in tegenstelling tot de patiënten die met antipsychotica worden behandeld die 95% kans hebben om helemaal nooit meer te kunnen herstellen. Het stoppen met psychiatrische medicijnen kan ernstige lichamelijke problemen en een vroege dood in de toekomst voorkomen, die geassocieerd zijn met veel psychiatrische medicijnen.
8. Indien je besluit om te stoppen met de medicijnen, dan kun je geen hulp verwachten van je psychiater, wiens taak het is om je aan de medicijnen te houden. 8. Tenzij een rechtbank je het recht op lichamelijke integriteit heeft afgenomen, heb je het recht om te beslissen om een behandeling met medicijnen te stoppen. En omdat de psychiater je met de medicijnen heeft laten beginnen, heeft hij tevens de verantwoordelijkheid om je er op een zo veilig mogelijke manier vanaf te helpen indien dat je keuze is.

Bron: MindFreedom International

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Het einde van de psychotherapie De depressie-epidemie Haal je een moederband niet meer in? Metanoia
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net