Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Miljoenen voor ontwikkeling medicijn tegen een ziekte die niet te meten is?

Datum: 14 januari 2009, 20:48 ~ Bron: Verpleging & Verzorging

Hoe kun je een medicijn ontwikkelen voor een hypothetische hersenziekte waar geen enkel bewijs voor is, en die nog nooit is aangetoond in de hersenen?

Janssen Pharmaceutica uit België denkt het te kunnen en ziet een glorieuze toekomst tegemoed indien ze slagen om de next big antipsychotica block buster op de markt te brengen die tot tientalle miljoenen per dag aan nettowinst kan opleveren.

Het farmaceutische bedrijf Janssen Pharmaceutica ontvangt een ‘vreemde’ miljoenen investering van de Amerikaanse Universiteit Vanderbilt en het Johnson & Johnson researchcentrum voor het ontwikkelen van een medicijn tegen de ‘ernstige hersenziekte’ schizofrenie.

Het onmogelijke lijkt mogelijk te worden want de gesuggereerde ‘ernstige hersenstoornis’ is nog nooit aangetoond. Het gaat om een hypothese dat de ziekte bestaat, en reeds in 1992 is het aangetoond dat die hypothese onmogelijk waar kan zijn. Het zijn de antipsychotische medicijnen die zorgen voor veranderingen in de hersenen die voor chronische problemen zorgen. De huidige klassieke en atypische antipsychotica blokkeren dopamine D2 receptoren in de hersenen en in een reactie daarop maken de hersenen de receptoren gevoeliger zodat iemand niet meer zonder de medicijnen kan. Daarbij veroorzaken antipsychotische medicijnen een vergroting van de basale ganglia en een atrofie van de hersenschors die tevens in verband worden gebracht met een verergering van de negatieve symptomen van schizofrenie.

Maar psychiaters uit het medicijnen kamp gebruiken de waargenomen veranderingen in de hersenen als gevolg van antipsychotica gebruik in media publicaties juist om het publiek te laten denken dat schizofrenie een aantoonbare hersenziekte is. Maar dat is je reinste bedriegerij.

We hebben tot op de dag van vandaag nog geen enkel bewijs voor ofwel de oorzaak of de fysiologie voor geen van elke psychiatrische diagnose.

Elk geval waarin een “hersenstoornis” gevonden zou zijn, bleek vals te zijn. Geen enkele claim voor genen die bepaalde psychiatrische condities zouden veroorzaken heeft de tands des tijd doorstaan. Ondanks de populaire valselijke propaganda.

Prof. Dr. Joseph Glenmullen, M.D.

Het lijkt er op dat het een media truckage is om het geloof dat schizofrenie een aantoonbare hersenziekte is bij mensen te versterken.

Laten we hopen dat de ‘eerlijke artsen en wetenschappers’ dit niet zullen toestaan en hier gebruik van zullen maken zodat mensen weer op de juiste weg kunnen geraken en we in de toekomst op een normale manier tegen psychische problemen aan zullen kijken en het zullen kunnen aanwenden om tot belangrijke vernieuwing te kunnen komen.

~ Quote uit Verpleging & Verzorging ~

Afgelopen weekend besteedde de toonaangevende zakenkrant Wall Street Journal ruim aandacht aan een ‘ongewone’ deal ter waarde van 10 miljoen dollar tussen de vooraanstaande Amerikaanse universiteit Vanderbilt en het J&J-researchcentrum in Beerse. J&J verkocht twee jaar geleden nog voor 4,7 miljard dollar aan medicijnen tegen schizofrenie. Het patent op die middelen is inmiddels verstreken, vandaar ook de jacht op nieuwe, betere medicijnen.

In Beerse, in de Kempen, heeft de Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson op de site van Janssen Pharmaceutica een van haar drie wereldcentra gevestigd voor de ontwikkeling van nieuwe middelen.

Dr. Stef Heylen, die het onderzoek leidt in Beerse: ‘Vanderbilt ontwikkelde nieuwe wegen naar de behandeling van schizofrenie, zelfs naar genezing. De universiteit besteedt nu de verdere ontwikkeling van effectieve geneesmiddelen uit aan Beerse. Dat is nieuw in twee opzichten: dat een universiteit zo ver gaat in onderzoek, en vervolgens een partner zoekt in de industrie.’

Tot nog toe bestaat er geen kuur tegen schizofrenie, een zware hersenstoornis waaraan zowat één op de honderd mensen, vaak jonger dan dertig, lijden. Het gaat om zwaar zieke en vandaar soms gevaarlijke mensen. Opsluiting in gesloten instellingen is nog steeds de voornaamste behandeling. Binnen die instellingen krijgen de patiënten middelen die hun dopamine -gehalte regelen. Dopamine is een hormoon dat inwerkt op de genots- en agressiecentra van onze hersenen. Vanderbilt ziet meer heil in het ontwikkelen van middelen die de stofwisseling van onze hersenen algemener regelen: glutamaat. Dr. Stef Heylen: ‘Vanderbilt trok ervaren topmensen aan uit de farma-industrie om dit onderzoek richting te geven, zoals oud-Merck-researcher Jeffrey Cohn. Nu zij de weg naar glutamaat hebben opengelegd, schakelen ze over naar ons, Johnson & Johnson, omdat wij bij de behandeling van schizofrenie al veel ervaring opbouwden. Want uiteindelijk zal de ontwikkeling van echte medicijnen véél meer kosten dan die tien miljoen dollar.’

Dit nieuwe pad lijkt effectief de weg te openen naar genezing. ‘Maar het is nog zeer vroeg dag. We hebben nog 12 tot 15 jaar van onderzoek en proeven op vrijwilligers en patiënten voor de boeg. Maar: genezing is uiteraard beter dan behandeling van symptomen.’

Bron: Verpleging & Verzorging

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Het einde van de psychotherapie Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Afscheid van autisme en ADHD Geneeskunde tussen Geleerdheid en Gezond Verstand
 

Toezicht op psychiaters faalt

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net