Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

SP “GGZ Ontwricht”: GGZ-personeel verlaat en masse de psychiatrie

Datum: 24 november 2009, 09:48 ~ Bron: SP :: Zorg

Een stijgend aantal zorgverleners in de geestelijke gezondheidszorg vinden dat zij hun vak nauwelijks nog kunnen uitoefenen. Steeds meer personeel verlaat het vak gedesillusioneerd. Dit blijkt uit een uitgebreide enquête van de SP en de actiegroep ‘Zorg Geen Markt’ onder 5.400 zorgverleners. De resultaten zijn gebundeld in het rapport ‘De GGZ ontwricht’. Het rapport wordt morgen tijdens de manifestatie ‘De GGZ spreekt’ aan minister Klink (Volksgezondheid) overhandigd.

Etiketten plakken en pillen proppen

Psychodiagnostiek en psychopathologie zijn met behulp van de fameuze DSM (Diagnostic and Statistical Manual of mental disorders) verworden tot classificatie, ordening van de buitenkant zonder enige betekenis voor een diepgaande behandeling en zonder enig inzicht in de werkingsmechanismen van psychische problemen. Dezelfde wetenschappelijke ontwikkelingen hebben behandelprotocollen gefabriceerd die de behandelaar reduceren tot een technicus in plaats van een clinicus. DSM etiketten plakken en een protocol volgen is het adagium, werkt het ene protocol niet dan probeert men het andere. De complexiteit die eigen is aan psychische problemen en aan de behandeling is volledig van tafel verdwenen en krijgt ook in de opleiding tot psychiater nauwelijks een kans.

Prof. Dr. J.J.L. Derksen, www.jjlderksen.com
Zie ook: http://www.zielenknijper.nl/marktwerking-in-de-psychiatrie.html

GGZ Ontwricht
GGZ Ontwricht

Uit de enquête blijkt dat negen van de tien zorgverleners in de GGZ vindt dat de werkdruk te hoog is en de kwaliteit van de zorg te laag. Twee van de drie zorgverleners zijn ruim 20 procent van hun tijd kwijt aan bureaucratie, wat ten koste gaat van de zorg. De werkdruk is enorm toegenomen en de zorg wordt hierdoor niet goedkoper, maar juist duurder. Meer dan 70 procent vindt de vermarkting van de GGZ een slecht idee en slechts 2 procent wil op dezelfde voet verder met marktwerking. Volgens de meeste zorgwerkers leidt de marktwerking tot meer bureaucratie, minder efficiëntie en minder keuzevrijheid voor patiënten. Marktdenken botst met de professionaliteit en bezieling van de meeste hulpverleners en is funest voor de motivatie, blijkt uit de enquête. De druk om zo snel mogelijk diagnose te stellen en zo kort mogelijk te behandelen, is onwenselijk gezien de vaak complexe problematiek. Opbouwen van vertrouwen tussen zorgverlener en cliënt wordt ernstig bemoeilijkt. SP-Fractievoorzitter Agnes Kant:

“Voor de korte termijn zijn de conclusies die uit deze enquête getrokken kunnen worden helder. We moeten nu stoppen met de marktwerking in de psychiatrie en er moet dringend meer personeel bij om de werkdruk te verlagen.”

Het rapport wordt morgen in Amersfoort gepresenteerd tijdens de grote manifestatie ‘De GGZ spreekt’ van de SP, actiegroepen en vakbonden. Speciale gast is minister Klink van Volksgezondheid die om een reactie op de conclusies van het rapport gevraagd zal worden.

Bron: SP :: Zorg
Download rapport GGZ Ontwricht

Roof door hoge psychiaters

Aan geld geen gebrek, het wordt alleen niet besteed aan voldoende personeel en aan de zorg. Het geld gaat voor een groot deel naar hoge psychiaters (managers) en marketing, volgens dr. Daniël van Dijk recent bij Goedemorgen Nederland.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Volgens de psychiater is er meer dan genoeg geld beschikbaar voor goede zorg en voor voldoende personeel, maar het overgrote deel gaat op aan overhead voor management en marketing (zie bijvoorbeeld de campagne 1opde4.nl).

Een mooi imago maken voor zichzelf met dure reclame campagnes en geld ophalen, dat kunnen psychiaters als de beste. Maar mensen helpen herstellen van psychische problemen, dat kunnen ze niet. Ze kunnen alleen wat giftige pillen geven die de uiterlijke symptomen onderdrukken en het onderliggende probleem onderwijl steeds erger maken, zodat je de rest van je leven moet blijven slikken.

Als je complexe psychische problemen hebt, dan heb je iemand nodig die iets minder geld (en tijd) heeft voor een mooi imago, maar die je wel echt kan helpen herstellen: een gespecialiseerde psychotherapeut.

Zie ook:

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Wie is van hout ... Metanoia De duisternis voorbij Denken over geneeskunde
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net