Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Mariëtte Bussemaker (PvdA): antipsychotica behandeling verplicht melden!

Datum: 14 oktober 2008, 20:45 ~ Bron: TVV Online

Staatssecretaris Mariëtte (Jet) Bussemaker Verpleeghuizen worden verplicht om alle gebruik van antipsychotica bij dementerende verpleeghuisbewoners te registreren. Dat stelt staatsecretaris Jet Bussemaker van VWS in een reactie op een recente Netwerk-uitzending.

In de Netwerk-uitzending (video) slaan kinderen en verpleeghuisartsen alarm over het gebruik van antipsychotica bij dementerenden. Als dementerenden in een verpleeghuis probleemgedrag vertonen, krijgen ze vaak antipsychotica toegediend om ze stil te houden.

Inspectie

Bussemaker zegt dat zij een wetsvoorstel voorbereidt, met verplichte registratie van onder andere antipsychotica. Ook wil ze verplichten dat de Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ) medicatiegebruik periodiek kan controleren. CDA, VVD, SP en PVV vinden dat verpleeghuizen altijd bij de IGZ moeten melden wanneer zij dementerenden antipsychotica toedienen. Nu is dit alleen verplicht bij dwangmedicatie.

‘Chemisch vastbinden’

Eenderde van de dementerende bejaarden in verpleeghuizen krijgt antipsychotica, ruim 20.000 patiënten. Het toedienen van deze medicatie wordt ook wel ‘chemisch vastbinden’ genoemd. Afgelopen juni waarschuwde de Amerikaanse Food and Drugs Administration (FDA) dat dementerenden die antipsychotica krijgen twee keer zo snel overlijden.

Bron: TVV Online

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Top 100 van meest gebruikte medicijnen Met gezond verstand Haal je een moederband niet meer in? Medicijnen 2006-2007
 

Seroquel dodelijk?

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!