Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Mariëtte Bussemaker (PvdA): antipsychotica behandeling verplicht melden!

Datum: 14 oktober 2008, 20:45 ~ Bron: TVV Online

Staatssecretaris Mariëtte (Jet) Bussemaker Verpleeghuizen worden verplicht om alle gebruik van antipsychotica bij dementerende verpleeghuisbewoners te registreren. Dat stelt staatsecretaris Jet Bussemaker van VWS in een reactie op een recente Netwerk-uitzending.

In de Netwerk-uitzending (video) slaan kinderen en verpleeghuisartsen alarm over het gebruik van antipsychotica bij dementerenden. Als dementerenden in een verpleeghuis probleemgedrag vertonen, krijgen ze vaak antipsychotica toegediend om ze stil te houden.

Inspectie

Bussemaker zegt dat zij een wetsvoorstel voorbereidt, met verplichte registratie van onder andere antipsychotica. Ook wil ze verplichten dat de Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ) medicatiegebruik periodiek kan controleren. CDA, VVD, SP en PVV vinden dat verpleeghuizen altijd bij de IGZ moeten melden wanneer zij dementerenden antipsychotica toedienen. Nu is dit alleen verplicht bij dwangmedicatie.

‘Chemisch vastbinden’

Eenderde van de dementerende bejaarden in verpleeghuizen krijgt antipsychotica, ruim 20.000 patiënten. Het toedienen van deze medicatie wordt ook wel ‘chemisch vastbinden’ genoemd. Afgelopen juni waarschuwde de Amerikaanse Food and Drugs Administration (FDA) dat dementerenden die antipsychotica krijgen twee keer zo snel overlijden.

Bron: TVV Online

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Top 100 van meest gebruikte medicijnen Met gezond verstand Haal je een moederband niet meer in? Medicijnen 2006-2007
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!