Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Marian Bakker (RUG): “Antidepressiva veroorzaakt schade in het nageslacht”

Datum: 7 juni 2010, 20:42 ~ Bron: Groninger Internet Courant

aangeboren afwijkingen door antidepressivaVrouwen die tijdens hun zwangerschap antidepressiva gebruiken, hebben meer kans op een kindje met een aangeboren afwijking. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Marian Bakker, die daarop op 11 januari promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Bakker ontdekte dat vooral de kans op hartafwijking wordt vergroot en ook de kans op een vernauwing van de kringspier tussen maag en dunne darm bij het kind neemt toe. De kans op deze afwijkingen wordt vooral groter als vrouwen in het begin van de zwangerschap antidepressiva gebruiken.

Volgens Bakker is het gebruik van antidepressiva in Nederland afgelopen jaren enorm toegenomen. Het aantal zwangere vrouwen dat deze medicijnen slikt is tussen 1996 en 2004 verdubbeld, zegt ze.

Bron: Groninger Internet Courant

Zie ook: GSK betaalt $ 2,5 milj. schadevergoeding voor geboorteafwijkingen door antidepressiva

Universiteit Utrecht: Antidepressiva veroorzaakt blijvende genetische schade in de foetus

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
 • Pingback: IOCOB: Psychiatrische depressie behandeling is bewuste reguliere kwakzalverij()

 • Pingback: Sergey()

 • Pingback: Катя()

 • Pingback: Pharmaceutisch Weekblad waarschuwt: Vrouwen die antidepressiva slikken hebben 68% meer kans op een miskraam()

 • Pingback: Wat doet de psychiatrie in de hersenen van 100.000 Nederlandse kinderen?()

 • Anna

  Ten eerste: depressie is wel degelijk een ernstige ziekte (niet je ‘droevige kant’) en echt niet goed voor je (tenzij je zelfdoding als iets gezonds ziet) en daarnaast kun niet ‘even’ van antidepressiva wisselen of gewoon even stoppen. Jammer dat mensen die duidelijk geen enkel verstand van depressies hebben hier hun mening geven. (admin/Rebecca).

 • zielenknijper

  @Anna ik denk dat je ongelijk hebt en zolang de psychiatrie de ziekte niet kan aantonen denk ik niet dat het goed is om er in te geloven.

  In studies met een actieve placebo (een neppil met een bijwerking zodat de gebruiker voelt dat er iets gebeurt) blijkt dat mensen met een zware depressie net zo goed herstellen met een placebo. Uit achtergehouden onderzoeken van de farmaceutische industrie met een gewone placebo blijkt eveneens dat er nagenoeg geen verschil is tussen antidepressiva en de neppil.

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18505564
  http://www.wetenschap24.nl/nieuws/artikelen/2008/maart/Wonderpil-neppil-zelfmoordpil.html
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/7263494.stm

  Dat bewijst dat de kracht om te herstellen in mensen zelf aanwezig moet zijn.

  Voor de toekomst van de mens is het essentieel dat we dat potentieel optimaal leren benutten.

  Er zijn vele duizenden mensen die oprecht geloven dat ze van kanker kunnen genezen door handoplegging van Jomanda. Daar is opzich niets mis mee maar als het gaat om de toekomst van de mens dan moeten ondeugdelijke praktijken worden voorkomen. Inmiddels slikken meer dan 1,1 miljoen mensen dagelijks antidepressiva en het aantal gebruikers blijft fors groeien. Dat is geen indicatie dat de psychiatrie effectief is.

  Dr. Jules Tielens zei in Kijken in de Ziel afl. 6 het volgende:

  “Wat betreft depressies en angst denk ik dat we [de psychiatrie] de bevolking geen goed doen, en de cijfers zijn er ook naar. Kijk, we hebben de afgelopen 10-20 jaar een massale toename aan geld in de psychiatrie, en tegelijkertijd een toename aan psychiatrische patienten!”

  De problemen kunnen zeer ernstig zijn maar dat betekent niet dat je niet moet blijven zoeken naar de beste oplossingen. Als er geen bewijs is voor een ziekte dan moet de weg ook vrij zijn voor niet-medische visies en behandelinitiatieven zoals bijvoorbeeld psychotherapie of bijvoorbeeld zoiets als een verandering van mentaliteit in de samenleving (het bevorderen van een stoïcijnse mentaliteit bijvoorbeeld)

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Top 100 van meest gebruikte medicijnen Psychiaters te koop? Uw brein als medicijn
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net