Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Man met maar 10% hersenen leeft normaal leven en shockeert artsen!

Datum: 17 november 2008, 12:39 ~ Bron: New Scientist

De psychiatrische hypothese dat psychische problemen zoals schizofrenie en depressie het gevolg zijn van vaststaande hersenstructuren wordt met de dag ongeloofwaardiger met de recente ontdekking van een man die een psychisch gezond leven leeft met maar 10% van zijn hersenen en deze recente studie die eveneens suggereert dat psychiaters en neurologen het tot nu toe bij het verkeerde eind hebben.

Een man met een ongewoonklein klein brein leeft een volledig normaal leven ondanks zijn conditie, welke wordt veroorzaakt door een opeenhoping van vloeistof in zijn schedel.

Wonder: Man leeft normaal leven met 25% herseninhoud

Wonder: Man leeft normaal leven met 10% herseninhoud

Scans van de 44-jaar oude man zijn hersenen tonen aan dat een grote vloeistof gevulde kamer genaamd een ‘ventrikel’ het grootste deel van de ruimte in zijn schedel in beslag heeft genomen, waardoor er maar een klein laagje hersenen over is gebleven (zie foto).

“Het is moeilijk om te zeggen wat het exacte reductie percentage van de hersenen is, omdat we geen software hebben gebruikt om de herseninhoud te meten. Maar visueel gaat het om meer dan 50% tot 75% reductie, zegt Lionel Feuillet, een neuroloog verbonden aan de Mediterranean University in Marseille, Frankrijk”

Feuillet en zijn collega’s omschrijven het geval van de patiënt in The Lancet. Hij is een getrouwde vader van twee kinderen en is werkzaam als ambtenaar.

Geen psychiatrische problemen

De man bezocht het ziekenhuis nadat hij een milde zwakheid voelde in zijn linker been. Toen het personeel van Feuillet een inzage namen in het medisch verleden van de man leerden ze dat hij als kind een shunt in zijn hoofd geplaatst heeft gekregen om hydrocephalus – water in de hersenen – te draineren

De shunt werd verwijderd toen hij 14 jaar oud was. Maar onderzoekers besloten om de conditie van zijn hersenen te bekijken doormiddel van een Computed Tomography (CT) scan technologie en een ander type scan genaamd magnetic resonance imaging (MRI). Ze waren geshockt de ‘massale vergroting’ van de latterale ventrikels – normaal gesproken kleine kamers die de cerebrospinale vloeistoffen vasthouden die als beschermende kussens voor de hersenen funktioneren.

Intelligentie testen toonden aan dat de man een IQ had van 75, onder de gemiddelde score van 100 maar niet zwakbegaafd of gehandicapt.

“Het gehele brein was verkleind – frontaal, parietaal, temporaal en occipitaal kwabben – aan zowel de linker als de rechter zijden. Deze regios controleren beweging, gevoel, spraak, zicht, gehoor, emoties en cognitieve funkties” zegt Feuillet aan New Scientist

Aanpassingsvermogen van de hersenen

De ontdekking bewijst dat “de hersenen zeer flexibel zijn en zich kunnen aanpassen aan ernstige beschadiging gedurende de pre- en postnatale periode wanneer het op een juiste manier behandeld wordt” zegt hij.

“Wat ik verbazingwekkend vind is hoe de hersenen kunnen omgaan met iets waarvan je op basis van de huidige hypotheses van hoe de hersenen werken zou verwachten dat het onmogelijk is om mee te kunnen funktioneren in het leven.” commenteert Max Muenke, een pediatrische hersenziekte specialist van de National Human Genome Research Institute in Bethesda, Maryland, Amerika.

“Indien iets heel langzaam verloopt over een lange periode, misschien over tientalle jaren, dan kunnen verschillende delen van de hersenen funkties verzorgen die normaal door andere delen van de hersenen worden verzorgd.” voegt Muenke er aan toe die betrokken was bij het geval.

Bron: New Scientist (mirror)

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Afwijkend En Toch Zo Gewoon Uw brein als medicijn Slikken Collision
 

Toezicht op psychiaters faalt

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net