Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Lezing 27 juni: Het verband tussen de samenleving, opvoeding en de psychiatrie

Datum: 22 juni 2010, 08:25

lezing psychiatrieBeste lezers,
27 juni delen stichting Positieve Nood en Gio Vogelaar van Jeugdzorgvuldig hun ervaringen.

Sprekers: Henk (Oprichter Positieve Nood) vertelt over zijn jeugd die gedomineerd werd door psychologisch controlerende ouders en deskundigen die hem labelden en aan de ‘medicatie’ hielpen. Zowel de psychiatrische middelen als zijn opvoeding hebben zijn leven grotendeels verwoest:

’’Ik heb mijzelf altijd de schuld gegeven van alles. Er is tegen mij altijd gezegd dat ik anders ben, en dat ik ziek ben. Ik heb bijna vanaf me 13e het gevoel gehad dat ik in een soort coma zat waar ik alles zag en voelde hoe er met mij werd om gegaan, maar ik kon er niet op terug reageren want ik lag in coma. Dat is een gevoel wat je innerlijke sloopt’’.

Tamara is opgenomen geweest met depressieve kenmerken. Henk en Tamara hebben elkaar ontmoet in een psychiatrische instelling. Zij vonden begrip bij elkaar dat ze niet bij de hulpverleners vonden. Samen met Iwanjka richtten ze Positieve Nood op.

Tamara heeft haar dochter, gediagnosticeerd met AD(H)D: Zij is een vrolijk kind, maar op last van school, werd zij onderzocht door een kinderarts. Ze kreeg de diagnose en meteen een recept voor pillen. Tamara’s dochter veranderde van een vrolijk kind, in een dood vogeltje. Op de laagste dosis Concerta. Ze had nergens meer zin in, verloor haar eetlust, maar de juf was enthousiast; haar leerlinge bleef rustig zitten! Dit dappere kind vertelt ook kort hoe zij zich voelde toen ze aan de pillen zat.

Sarah http://www.positievenood.nl/Sarah_Morton/ vertelt hoe ze als zesjarige is gediagnosticeerd is met autisme. Haar jeugd is grotendeels bepaald door de mening van deskundigen.

Zij heeft inmiddels drie boeken op haar naam staan en een website opgericht waarmee ze opkomt voor mensen die klem zitten, met name kinderen: www.dus-sarah-morton.nl

Positieve Nood voelt voor haar als thuiskomen.

Gio van Jeugdzorgvuldig, heeft in een Internaat voor ‘probleemjongeren gewerkt’. Hij merkte dat die jongeren spiegels waren van onze maatschappij en dat begrip en een luisterend oor veel beter helpt dat strenge regels. Gio werd wakker, maar het systeem verwachtte dat hij op de oude manier bleef werken. Dat kon hij niet meer. Toen heeft hij Jeugdzorgvuldig opgericht.

Als de omgeving moeite heeft met een persoon, is het de normaalste zaak van de wereld om het gedrag in een ziektebeeld te vangen. Hoe eerder je erbij bent hoe beter, toch? Deze lezing laat de andere kant van de medaille zien, maar biedt ook ander perspectief.

Datum en tijd: 27 juni van 14.00uur tot 17.30 uur.
Locatie: Wijkcentrum de Neng, Engweg 7 in Hoogland.
Entreeprijs: 10 euro
Reserveren of vragen: positievenood@gmail.com of giovogelaar@hotmail.com of bel: 06-21676175.

 

Mogelijk interessante boeken

Wie is van hout ... Afscheid van autisme en ADHD Metanoia Wat je niet verteld is...
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net