Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Levensklem

Datum: 1 april 2010, 17:38

Gepubliceerd door mw. Sarah Morton

donkere-wolken1

Waarom was een oprechte mislukte zelfmoordpoging het enige medicijn?

Waarom de huidige GGZ eerder een depressie verdiept dan verhelpt.

Diagnose Levensklem:

Een persoonlijk relaas,

uitmondend in een pleidooi tot

complete herbezinning van

de benadering van depressie”.

Iwanjka’s verhaal: “Juli 2008 word ik na een mislukte zelfdodingpoging opgenomen in het Elisabeth ziekenhuis is Amersfoort. Wat ging er mis? In het voorafgaande halfjaar is door diverse therapeuten achtereenvolgens de volgende ’diagnoses’ gesteld: zwaar overspannen, zware burn-out, ernstige depressie, zware tekenen van het Asperger syndroom, bipolaire persoonlijkheid stoornis en hypomanie.

Praktisch direct na de zelfdodingpoging begon mijn energie weer toe te nemen. Er ontstond weer een -vaag- beeld van perspectief. De emotionele en praktische gijzeling waren weg. De levenslijn ging weer naar boven.

Hoe kan dit? De therapeuten stonden voor een raadsel. Geen enkele therapeut heeft tot op heden een ’kloppende’ diagnose kunnen stellen. Mijn ervaring staat niet op zichzelf. In de praktijk blijkt het helaas vaak voor te komen dat mensen die klem zijn komen te zitten geen of een ’willekeurig’ predicaat opgeplakt krijgen. Naar mijn idee simpelweg omdat de geestelijke gezondheidszorg het niet weet. De gevolgen zijn soms gruwelijk: mensen krijgen een behandeling die niet bij ze past, en zakken nog verder in de ellende. Hun ‘probleem’ wordt niet onderkend of opgelost. Achteraf blijk ik ‘toevallig’ mijn eigen genezingsaanpak gecreëerd te hebben, welke nagenoeg haaks staat op de standaard benadering in de GGZ. Mijn volgende gedachte was: waarom deze aanpak niet beschrijven en verder uitbouwen tot iets dat meer mensen kan helpen?

Dit boek heeft een tweeledig doel: het eerste doel is om mensen in soortgelijke situaties te helpen. Herkenning bieden. Niets werkt zo verlichtend als lotgenotencontact. Een tweede doel is om een bijdrage te leveren aan de geestelijke gezondheidszorg. Door zo objectief mogelijk ervaringen en observaties te beschrijven, maar ook door een alternatieve zienswijze te bieden. Het lijkt hoog tijd het begrip depressie te herdefiniëren’’…

Hoewel er vaak ‘moeilijke woorden’ in Diagnose Levensklem staan, is de essentie eigenlijk heel duidelijk en makkelijk te begrijpen: kijk goed naar de situatie en pas de depressie bij de oorzaak aan, in plaats van bij de symptomen. Iemand met een depressie zit eigenlijk levensklem. Hij zit in een emotionele en praktische gijzeling. Luister naar zijn verhaal en reik een helpende hand aan om uit die situatie te komen. Niet met pillen en protocollen, maar gewoon boerenverstand en betrokkenheid.

Depressie is in de meeste gevallen geen biologisch probleem, maar een instorting omdat iemand zijn levensomstandigheden niet meer aankan.

Maar ook voor veranderingen van het grotere geheel: de maatschappij, heeft Iwanjka concrete en vaak heel verhelderende en verfrissende ideeën. Veel daarvan sluiten aan bij de visie van Dus! De auteur is ervan overtuigd dat we een verlichte, menselijke samenleving kunnen creëren.

Over de auteur

Ir (informatica) Iwanjka Geerdink is ondernemer, politicus (bestuur partij Nieuw Nederland), spreker en schrijver. Hij heeft in zijn tijd als interimmer diverse informatie- systeemanalyse – en realisatie projecten uitgevoerd bij diverse grote financiële instellingen.

Boek: Levensklem

Politieke partij: Nieuw-nederland.nu

Deze publicatie is onderdeel van het column van mw. Sarah Morton, klik hier voor meer publicaties van de auteur.

 

Boeken van de auteur

Afwijkend En Toch Zo Gewoon Collision Collision De duisternis voorbij
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net