Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Deens onderzoek: Kinderen van twee lesbische moeders psychische stabieler

Datum: 21 januari 2011, 06:58 ~ Bron: 6minutes

lesbische moedersHet Deens Instituut voor Gezondheid vond dat de intrigerende vraag ‘hoe doen kinderen van lesbische moeders het in vergelijking met anderen’ onderzocht moest worden. Bij de studie werden 853.513 kinderen betrokken waarvan 13.524 geadopteerd en 387 geadopteerd door de lesbische partner van de moeder.

Daaruit bleek dat ‘slechts’ 1,8 procent van de kinderen die geadopteerd werden door de meemoeder psychiatrische behandeling kreeg tegen vijf procent bij de anderen. Kinderen die in minder traditionele structuren groot worden zouden hiervan dus geen nadeel ondervinden in vergelijking met kinderen uit kerngezinnen, luidt de voorzichtige conclusie.

Een onderzoekster van de universiteit van Kopenhagen die wel meer onderzoekswerk rond adoptiekinderen verrichtte, verklaart de bevinding aan de hand van de veronderstelling dat lesbische moeders zelf psychisch sterk staan. Ze zijn zelfzeker en in staat weerstand te bieden, ze bogen op de ervaring dat ze een problematische, existentiële situatie goed zijn doorgekomen. Dat alles maakt dat ze evenwichtige kinderen krijgen.

Critici stellen dat het wel om kleine aantallen gaat en de cijfers niet helemaal duidelijk maken wie nu precies met wie wordt vergeleken. Het criterium ‘contact met de psychiatrie’ is bovendien misschien onvoldoende sluitend om een complex vraagstuk definitief af te ronden.

Ter aanvulling, in het boek ‘Waanzin van het gezin’, een uitgave van het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen, wordt onderzoek beschreven over verschillende gezinstypes: traditioneel, nieuw samengesteld en eenoudergezin. Het belangrijkste resultaat daarvan was dat niet zozeer de gezinsvorm van belang is voor het welbevinden van de kinderen als wel het gezinsklimaat.

Bron: 6minutes

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Het einde van de psychotherapie Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Wat je niet verteld is... Afscheid van autisme en ADHD
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net