Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Leraar Peter Zuidweg roept ouders op tot verantwoordelijkheid bij ADHD: “Voorkomen is beter is dan genezen.”

Datum: 30 januari 2014, 23:38 ~ Bron: Dichtbij.nl

hyperactiviteitbijkinderenisnietnodig_1heemskerkHEEMSKERK

”ADHD is uit Amerika overgewaaid en is gecreëerd door de farmaceutische industrie, die met de medicijnen grote winsten maakt”, zegt Peter Zuidweg.

En daarmee is de toon gezet, in een tijd dat veel mensen etiketten als ADHD en ADD opnieuw tegen het licht houden. De Heemskerker deed onderzoek en schreef ‘Waarom is uw kind hyperactief?

Zijn carrière is divers, van Heemskerkse horecaondernemer tot schrijver van horecaboeken, Heemskerkse ambtenaar van de burgerlijke stand en leraar. Bij zijn werk als horecaleraar merkte hij dat leerlingen soms flipten als ze hadden gesnoept of frisdrank hadden gedronken. Gebiologeerd door dit gegeven deed hij een eigen onderzoek naar de rotzooi die in de vorm van E-nummers in veel producten worden gestopt.

“Toen ben ik gaan onderzoeken wat voor stoffen er in onze voeding zitten en kwam ik er achter hoe weinig we van de effecten weten.”

Hij vertelt dat hij zelf ook een ervaringsdeskundige is; zo krijgt hij hoofdpijn en wordt onrustig na het drinken van wijn met te veel sulfiet.

”Mijn boek is een handleiding voor ouders, ze zijn vaak in paniek als hun kinderen hyperactief zijn en niet weten waar het vandaan komt”, zegt Zuidweg. ”Een belangrijke tip: lees de etiketten en google eens wat al die E-nummers betekenen. Een gemiddeld fabrieksproduct zit vol met smaak-, kleur- en geurstoffen, emulgatoren en anti-oxydanten en die hebben onmiskenbare bijwerkingen.”

Maar als dit echt zo schadelijk is, waarom liggen deze producten dan nog steeds in de schappen? Zuidweg:

”De voedingsindustrie is erg machtig, dat krijg je er niet zomaar uit. En als oma een kersentaart bakt dan doet ze er een product met chemische stoffen door omdat anders de kersen te gauw bruin worden; ons hele voedingspatroon is doordrenkt met deze stoffen, de industrie vaart er wel bij.”

Zuidweg ziet zichzelf als een onderzoeker en een toeschouwer; hij vertelt dat hij in de supermarkt wel eens ouders met kinderen van alles in de winkelwagen ziet stoppen: gekleurd snoep, ijs, drop?en bedenkt dan hoofdschuddend dat ze die avond een huis vol herrie zullen hebben met stuiterende kinderen.

Voeding

In zijn boek ‘Waarom is uw kind hyperactief?’ is te lezen hoe je ‘fatsoenlijk’ boodschappen kunt doen en geeft de Heemskerker verklaringen voor veel gezondheids- en gedragsproblemen. Verder worden begrippen verklaard en worden slechte en goede stoffen en producten opgevoerd. Mogelijk hebben kleurstoffen en smaakversterkers een negatief effect op het gedrag van kinderen; hij onderbouwt dat door eigen onderzoek, maar citeert ook uit wetenschappelijke onderzoeken.

”Mijn boek is niet alleen voor ouders en grootouders, maar ook voor artsen; Ik vind dat zij te veel aan het lijntje lopen van de geneesmiddelenindustrie: veel onderzoeken zijn bekostigd door deze industrie en zijn dus niet objectief!” In feite zegt Peter Zuidweg dat onze gezondheid wordt ingezet voor de economie. ”Probeer het maar, stel je kinderen minder bloot aan deze chemische rommel en je zal meteen positief resultaat zien.”

Verder pleit hij voor een algemeen symbool dat op alle producten moet worden vermeld, waardoor je in één oogopslag ziet of hier kunstmatige stoffen in zitten. Peter Zuidweg is een gedreven schrijver, een autodidactisch onderzoeker die niet uitgepraat raakt over zijn missie: het uitbannen van stoffen waarvan hij zegt dat die niet in ons voedsel thuishoren en rare effecten op ons hebben.

Waarom is uw kind hyperactief?‘ van Peter Joh. M. Zuidweg is te koop in de boekhandel en bij www.boekscout.nl

Bron: Dichtbij.nl

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Ziek van Angst Geneeskunde tussen Geleerdheid en Gezond Verstand Afscheid van autisme en ADHD
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!