Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

KRO: De Rode Kamer – Audiovisuele shocktherapie op Nederland 2!

Datum: 3 januari 2010, 16:41 ~ Bron: KRO De Rode Kamer

KRO: Rode KamerSinds zaterdag 2 januari negen weken lang om 20.15 uur op Nederland 2

Met welke emotie heb je moeite? Van welke negatieve gedachten wil je graag af?

In het tv–programma KRO’s Rode Kamer gaan deelnemers op reis door hun emotie. In KRO’s Rode Kamer Experience ga je eveneens de confrontatie met jezelf aan. Aan de hand van oefeningen en opdrachten leer je om te gaan met de negatieve aspecten van het leven.

Deel 1: Sylvia en Merel

In de eerste aflevering van De Rode Kamer proberen Sylvia en Merel hun angsten te overwinnen. Merel heeft last van verlatingsangst. Sylvia is bang voor onweer. Zij reageerden op de oproep om deel te nemen aan KRO´s Rode Kamer.

Merel ging de Rode Kamer in omdat zij op vrij jonge leeftijd haar beide ouders verloor. Zij is voortdurend bang mensen om haar heen te verliezen. Het is moeilijk voor te stellen hoe die verlatingsangst Merel in haar dagelijks leven belemmert om dingen te doen die zij eigenlijk graag wil, zoals reizen.

Sylvia heeft al 18 jaar een vreselijke angst voor onweer. Zij checkt tenminste tien keer per dag de buienradar om exact op de hoogte te zijn van de weersverwachting. Zou het gaan onweren? Ook vuurwerk en andere knallen brengen haar urenlang in paniek.

De beelden van Merel en Sylvia in de Rode Kamer zijn ontwapenend eerlijk en aangrijpend. De Rode Kamer laat zien wat normaal gesproken verborgen blijft. Wat doet verlatingsangst met je? Hoe is het om te leven met een fobie?

Get Microsoft Silverlight

Wil je weten hoe het nu, een paar weken na de opnames, met de deelneemsters gaat? Lees de interviews met Sylvia en Merel.

Bron: KRO De Rode Kamer

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Slikken Metanoia De depressie-epidemie Psychiatry
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!