Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

KRO: De Rode Kamer – Audiovisuele shocktherapie op Nederland 2!

Datum: 3 januari 2010, 16:41 ~ Bron: KRO De Rode Kamer

KRO: Rode KamerSinds zaterdag 2 januari negen weken lang om 20.15 uur op Nederland 2

Met welke emotie heb je moeite? Van welke negatieve gedachten wil je graag af?

In het tv–programma KRO’s Rode Kamer gaan deelnemers op reis door hun emotie. In KRO’s Rode Kamer Experience ga je eveneens de confrontatie met jezelf aan. Aan de hand van oefeningen en opdrachten leer je om te gaan met de negatieve aspecten van het leven.

Deel 1: Sylvia en Merel

In de eerste aflevering van De Rode Kamer proberen Sylvia en Merel hun angsten te overwinnen. Merel heeft last van verlatingsangst. Sylvia is bang voor onweer. Zij reageerden op de oproep om deel te nemen aan KRO´s Rode Kamer.

Merel ging de Rode Kamer in omdat zij op vrij jonge leeftijd haar beide ouders verloor. Zij is voortdurend bang mensen om haar heen te verliezen. Het is moeilijk voor te stellen hoe die verlatingsangst Merel in haar dagelijks leven belemmert om dingen te doen die zij eigenlijk graag wil, zoals reizen.

Sylvia heeft al 18 jaar een vreselijke angst voor onweer. Zij checkt tenminste tien keer per dag de buienradar om exact op de hoogte te zijn van de weersverwachting. Zou het gaan onweren? Ook vuurwerk en andere knallen brengen haar urenlang in paniek.

De beelden van Merel en Sylvia in de Rode Kamer zijn ontwapenend eerlijk en aangrijpend. De Rode Kamer laat zien wat normaal gesproken verborgen blijft. Wat doet verlatingsangst met je? Hoe is het om te leven met een fobie?

Get Microsoft Silverlight

Wil je weten hoe het nu, een paar weken na de opnames, met de deelneemsters gaat? Lees de interviews met Sylvia en Merel.

Bron: KRO De Rode Kamer

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Slikken Metanoia De depressie-epidemie Slikken
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net