Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Kinderen als commercieel doelwit.

Datum: 11 maart 2010, 14:44

Gepubliceerd door mw. Sarah Morton

‘Uw kindje is de hele dag bezig met spelen, ontdekken en zich ontwikkelen. Daarom heeft het ’s nachts voldoende rust nodig’, luidt een voorlichting, begeleid door een filmpje van een aandoenlijke dreumes die (inderdaad) op ontdekking is en sirloin_300xeven later heerlijk ligt te slapen. Wat bij nader inzien geen voorlichting is, maar een advertentie voor luiers. Niet zomaar luiers, maar luiers die droog blijven als het kindje heeft geplast en supercomfortabel zitten. Je schaadt de ontwikkeling van je kindje als je dit product niet aanschaft!, zegt de adverteerder indirect. Ja, je leest het goed.

Een weinig ervaren, onzekere ouder kan zich van de wijs laten brengen. De werkelijke voordelen van deze luiers zijn voor de fabrikant. Doordat de luier droog blijft, voelt het kind niets en wordt het later zindelijk. Steeds meer kinderen moeten overdag nog verschoond worden als ze in de kleutergroep zitten. Een extra belasting voor zowel school als kind. Dit is nog maar een tipje van de sluier hoe we tot consumptieslaven worden gemaakt.

Fopspenen, het lijkt zo plausibel. Het zou een kind een gevoel van geborgenheid geven die doet denken aan de tepel van mama. Maar wat gebeurt er? Het ding wordt gebruikt om het huilen te smoren. In plaats van dat een kind getroost wordt, krijgt het een zoethoudertje. Zo leert het dat je iets in je mond moet stoppen als je je rot voelt, in plaats van je gevoel te uiten en delen. De basis voor emotie-eten. Wat in de latere kindertijd gevoed wordt door een snoepje als kind gevallen is. Om maar zo snel mogelijk van dat gehuil af te zijn. (Ook aan emotie-eters verdient de industrie weer schandalig.) De fopspeen als vervanger van menselijk contact. Lang na de zuigelingfase, krijgt het kind de fopspeen als het lastig is. Een kant-en-klare oplossing voor slaapproblemen, verveling, aandacht vragen. Voor alles schijnt zo’n oplossing te zijn.

Witbrood waar bruin in zit, voor wie het wil geloven. De meeste kinderen eten grotendeels wat de pot schaft, zolang je geen (ongezonde) alternatieven aanbiedt. Gaan de fabrieken eerst alle granen eruit halen en er daarna weer iets van in stoppen. Wie kan het nog volgen? Mijn zusje heeft dit brood een tijd gegeten. Totdat mijn vader er de onzin van inzag. Nu eet ze hetzelfde brood als iedereen bij mijn vader thuis. Niet eens gewoon bruinbrood, maar speltbrood! Dat gaat prima. En dat zegt wat, want ze is een lastige eter.

Reclames doen je geloven dat problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen en het leven veel mooier, kleurrijker en opwindender wordt als je maar koopt, koopt en koopt. Op TV-zenders voor kinderen zien we grappige speeltjes van bekende films en programma’s, om kinderen naar Fastfoodketens te lokken. Een filmpje van stoere hippe kinderen op een skateboard. Het filmpje prijst echter geen skateboarden aan, maar snoep! Het laat ons bewust verkeerde verbanden leggen. Hoewel kinderen wel actief worden van al die suikers en kleurstoffen. Hyperactief.

Veel kinderen moeten het juiste merk kleding dragen om ‘erbij te horen’. En dat begint al op de basisschool! Ook moeten ze de mode op andere manieren gehoorzamen. (‘Omdat we het waard zijn’.) In lichaamsverzorging, gewicht, mobieltjes.

Ook ouders moeten hip zijn. Een ouderwetse moeder die de eendjes gaat voeren of een vader die met zijn zoontje gaat vliegeren, is niet van deze tijd. Nee, kinderen moeten zo min mogelijk tijd en moeite kosten. Een van de meest extreme hulpmiddelen is nog de buggy. Het is allang niet meer bedoeld voor als een kind moe is van het lopen of als je een drukke weg moet oversteken. Nee, je hebt stoere en ultraluxe modellen en de meeste zijn voor ‘jarenlang en intensief gebruik’. Hoelang duurt het nog voordat er buggy’s met wielaandrijving komen?

Tevreden ouders = tevreden fabrikanten. Dit oogverblindende win-winmodel heeft het niet over de kinderen zelf, die volgens een Brits onderzoek gemiddeld twee uur per dag in een buggy doorbrengen. Op die manier verdienen fabrikanten over de ruggen van kinderen en misschien is er nog iets duisterders gaande: Kinderen die al jong leren zich te schikken, zullen ook als volwassene zich meer aanpassen. Weer een systeemslaaf erbij.

Deze publicatie is onderdeel van het column van mw. Sarah Morton, klik hier voor meer publicaties van de auteur.

 

Boeken van de auteur

Wat je niet verteld is... Afwijkend En Toch Zo Gewoon Collision Collision
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net