Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Vergeldende strafrechtelijke vervolging en "vrije wil"

Er is een groeiende beweging die gelooft dat menselijk gedrag kan worden gereduceerd tot chemie in de hersenen en dat er geen vrije wil of schuld is. Volgens deze beweging zou het strafrecht idealiter vervangen moeten worden door preventieve psychiatrische behandeling.

Wat zou er gebeuren als mensen gaan geloven dat er geen schuld is en dat mensen niet verantwoordelijk zijn voor misdaad, en dat criminelen in plaats daarvan psychiatrische zorg moeten ontvangen?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Justitie verontrust: Verdachten criminele daden weigeren psychiatrisch TBS onderzoek

Datum: 28 juli 2009, 07:46 ~ Bron: Elsevier

pieter baan centrumEerder al schreven we hoe dubieus TBS eigenlijk wel niet is. Een natte vinger van een psychiater bepaalt namelijk het verschil tussen levenslang de allerzwaarste straf in Nederland: psychiatrische TBS, of een vooraf bepaald aantal jaar hotel-straf in een normale Nederlandse cel.

Zie:

Psychiatrische behandeling doet meer kwaad dan goed. Psychiatrie is een valse wetenschap.

Natuurlijk is het de vraag (en niet aan mij om te oordelen) of criminelen die ernstige misdaden begaan zijn niet deze gruwelijke psychiatrische straf verdienen, maar buiten dat is het niet eerlijk dat een psychiater aan de hand van nattevingerwerk bepaalt of iemand wel of niet die straf krijgt opgelegd, en dat bijvoorbeeld pedofielen die straf niet krijgen. Dat een stel nepartsen dat bepaalt is natuurlijk heel gevaarlijk, en het klopt niet en geeft ook aan hoe dubieus het allemaal is.

Psychiaters behoren juist zelf tot de grootste en meest gevaarlijke misdadigers in de geschiedenis van de mensheid. Veel mensen willen naïef blijven, en rechters geloven de illusie die ze worden voorgehouden natuurlijk graag, maar in werkelijkheid veroorzaken de psychiaters juist het gedrag dat ze dan vervolgens willen gaan ‘behandelen’.

Zie:

Ze bedenken ziektes op basis van valse wetenschap en fraude, en ze verdienen er wereldwijd honderden miljarden per jaar mee ten koste van de gezondheid en het welzijn van miljoenen mensen. En als je denkt dat ze de maatschappij er veiliger mee maken dan vergis je je!

Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

De korte termijn resultaten lijken vast heel erg mooi, maar je kunt geen respect van mensen verwachten indien je zelf geen respect voor mensen hebt.

The fish rots from the top down (een gezegde in Rusland)

Deze gruwelijke psychiatrische misdaad heeft logisherwijs het gevolg dat steeds meer mensen misdaden plegen en dat mensen steeds minder sociaal worden naar elkaar.

Straf is eerlijk. TBS is dat niet. Deze criminelen doen er juist heel verstandig aan om ver bij een psychiater vandaan te blijven, ook in ons aller belang.

~ Quote uit Elsevier ~

‘Verdachten weigeren mee te werken aan tbs-onderzoek’

Justitie is bezorgd over het grote aantal criminele verdachten dat zich niet psychisch wil laten onderzoeken in het Pieter Baan Centrum (PBC).

Meer dan de helft van de verdachten werkt volgens het PBC niet mee, meldt de NOS.

Met het weigeren mee te werken aan het onderzoek hopen de verdachten geen tbs te krijgen.

Criminelen

Een rechter kan vragen om een psychologisch onderzoek door het PBC, maar daar hoeft een verdachte niet aan mee te werken. De vaak zware criminelen krijgen hierdoor niet de behandeling die ze zouden moeten krijgen.

Justitie waarschuwt nu de verdachten en advocaten dat het niet meewerken aan een onderzoek nadelig kan zijn, omdat rechters dan vaak een hogere straf opleggen dan gebruikelijk.

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Nieuwe wegen voor de geneeskunde De depressie-epidemie Afscheid van autisme en ADHD Uw brein als medicijn
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net