Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Justitie vermoedt rol antidepressiva bij aanrichten bloedbad

Datum: 12 augustus 2009, 20:52 ~ Bron: IJmuider Courant

Bloedbad door antidepressivaHaarlem – Nieuwe deskundigen gaan zich buigen over de mogelijke rol van anti-depressiva bij een dubbele moord vorig jaar september in Badhoevedorp. Een 64-jarige vrouw doodde haar 61-jarige man en 22-jarige dochter thuis met een bijl. Daarna probeerde ze zelfmoord te plegen door met een auto tegen een boom te rijden.

Volgens haar raadsman Van Oosten gebeurde dit volkomen onverwachts nadat ze was begonnen met het slikken van een vermoedelijk te hoge dosis van het anti-depressivum seroxat. Het openbaar ministerie (OM) verklaarde woensdag op een procedurele zitting van de rechtbank dat het geslikte middel slechts ‘in hele kleine mate’ is aangetroffen in het bloed van de verdachte. Een apotheker/toxicoloog moet volgens het OM antwoord geven op de vraag welke dosis ze in haar bloed had ten tijde van de daad, en of die hoeveelheid kan leiden tot plotseling agressief gedrag.

Bron: IJmuider Courant

Zie ook:

SIRE: Onbewust Asociaal

YouTube voorvertoningsafbeelding

Volgens Dr. Helen Fisher, een antropoloog verbonden aan Rutgers University in Amerika die modern science of love heeft gepionierd, onderdrukt antidepressiva emoties als liefde en blokkeert het de mogelijkheid om een emotionele binding aan te gaan met mensen. (zie dit artikel, vertaald uit het Engels)

Gezien het feit dat 1 miljoen Nederlanders deze middelen elke dag slikken, en het feit dat het middel ook al niet meer uit het drinkwater weg te filteren is, zou het dan niet waarschijnlijk zijn dat juist antidepressiva een hoofdoorzaak is van het feit dat we steeds minder sociaal worden naar elkaar?

Zie ook: http://www.onbewustasociaal.nl/

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Collision Top 100 van meest gebruikte medicijnen Psychiaters te koop? Uw brein als medicijn
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!