Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Jongen (14) krijgt TBS om dreigen zakmes, pedofiel verkracht meisje (9) en krijgt celstraf

Datum: 29 april 2009, 07:12 ~ Bron: Brabants Dagblad
Vervolg: Postbode wordt gerechtspsychiater
 

Wat betekent het als een postbode met zelfverzonnen diagnoses tientallen gerechtspsychiatrische rapporten kan fabriceren, die op experts een authentieke indruk maken? En dat hij daarvoor bijna werd beloond met een promotie tot bijzonder hoogleraar?

Skepsis.nl: Duitse postbode neemt wraak op fatale behandeling moeder

Hoe ziek in je hoofd ben je, als je als volwassen man ’s nachts de slaapkamer van een negenjarig meisje binnendringt en weerzinwekkende, seksuele handelingen met haar pleegt en dwingt om die met jou te doen? Hoe ziek ben je als je dreigt iedereen in huis te doden, als het kind haar in de naastgelegen kamer slapende ouders roept of iets zal vertellen? Ieder weldenkend mens zal zeggen: erg ziek. Toch legt het Gerechtshof een 56-jarige man geen tbs met dwangverpleging op. Net als in 2003, toen hij voor een bijna identiek feit door hetzelfde Hof werd veroordeeld tot de maximale gevangenisstraf van acht jaar. Dat de man nu twaalf jaar celstraf – voor verkrachting, het maximum nu – heeft gekregen, is voor de verbijsterde ouders – ‘over een paar jaar loopt hij weer los en dan?’ -onverteerbaar. Voor heel velen met hen, zo is voorspelbaar. ‘Zulke delicten leiden tot veel verontwaardiging en onrust in de maatschappij’, staat in het vonnis.

Maar ondertussen geven we kinderen wel TBS om veronderstelde gevaren zoals in het geval van Floyd N. die op zijn 14e TBS kreeg opgelegd voor het ‘dreigen met een zakmes‘ en die nu op zijn 18e verjaardag nog steeds gevangen zit.

Geoffrey J. staat bekend als de ´steentjesgooier van Woensel´. Hij kreeg de bijnaam omdat dat hij midden in de nacht kiezeltjes tegen het raam van kinderen gooide in het Eindhovense stadsdeel Woensel. Vervolgens bedreigde hij de kinderen door te zeggen dat hij hun ouders zou vermoorden als ze niet snel de deur open zouden doen. Uit angst gaven de kinderen toe. Op deze wijze wist hij meerdere malen toe te slaan in hun slaapkamertje. Een kind werd misbruikt terwijl haar ouders in de kamer ernaast lagen te slapen.

Geoffrey J. staat bekend als de ´steentjesgooier van Woensel´. Hij kreeg de bijnaam omdat dat hij midden in de nacht kiezeltjes tegen het raam van kinderen gooide in het Eindhovense stadsdeel Woensel. Vervolgens bedreigde hij de kinderen door te zeggen dat hij hun ouders zou vermoorden als ze niet snel de deur open zouden doen. Uit angst gaven de kinderen toe. Op deze wijze wist hij meerdere malen toe te slaan in hun slaapkamertje. Een kind werd misbruikt terwijl haar ouders in de kamer ernaast lagen te slapen.

Het Gerechtshof stelt dat op basis van de regels (lees advies van de psychiater) aan de pedofiel geen TBS kan worden opgelegd.

Daarvoor is het nodig dat deskundigen vaststellen dat er ten tijde van het delict een ziekelijke stoornis of een gebrekkige ontwikkeling van de geestvermogens bestond, dan wel een persoonlijkheidsstoornis.

De verkrachter heeft pertinent geweigerd mee te werken aan een onderzoek daarnaar. In het Pieter Baan Centrum heeft men zich geen beeld van hem kunnen vormen. Conclusie Hof: De man moet als volledig toerekeningsvatbaar worden beschouwd.

Bron: Brabants Dagblad

Zie ook:

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Nieuwe wegen voor de geneeskunde Geneeskunde tussen Geleerdheid en Gezond Verstand Medicijnen 2006-2007 Medicijnen 2008-2009
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!