Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Jodiumdeficiënt mogelijk factor bij ontstaan psychische problemen

Datum: 21 augustus 2008, 11:19
VOZ magzine Jodiumtekort Cover

VOZ magzine cover: jodiumtekort

Volgens het VOZ magazine hebben ten minste 6 miljoen Nederlanders een tekort aan Jodium.

Jodiumgebrek wordt geassocieerd met tal van ziektes, vroeggeboortes, schildklieraandoeningen, infertiliteit, chronisch vermoeidheidssyndroom en een verminderde mentale functie. Ook is er een verhoogd risico op de ontwikkeling van psychische problemen bij kinderen, indien de moeder tijdens de zwangerschap jodiumdeficiënt was.

Verheesen en Schweitzer pleiten daarom voor meer onderzoek, betere preventie en de volledige eliminatie van jodiumgebrek, waaraan elk Europees land zich in 1992 tijdens de World Health Assembly heeft gecommitteerd. Voedingsdeskundigen, -fabrikanten, artsen en anderen zouden de handen ineen moeten slaan. “Er is een kenniscentrum nodig,” stelt Verheesen.

Binnenkort bespreken de auteurs dit onderwerp met betrokken ambtenaren van het ministerie van VWS. De redactie van VOZ Magazine vindt de inhoud van dit artikel echter zó belangwekkend, dat ze er via het internet graag meer aandacht voor vragen. Het volledige artikel treft u in bijgevoegd augustusnummer van VOZ Magazine. U kunt een exemplaar aanvragen via info@vozmagazine.nl.

Bron: VOZ Magazine

 

Mogelijk interessante boeken

Het einde van de psychotherapie Wat je niet verteld is... Medicijnen 2008-2009 Collision
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!