Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Jodiumdeficiënt mogelijk factor bij ontstaan psychische problemen

Datum: 21 augustus 2008, 11:19
VOZ magzine Jodiumtekort Cover

VOZ magzine cover: jodiumtekort

Volgens het VOZ magazine hebben ten minste 6 miljoen Nederlanders een tekort aan Jodium.

Jodiumgebrek wordt geassocieerd met tal van ziektes, vroeggeboortes, schildklieraandoeningen, infertiliteit, chronisch vermoeidheidssyndroom en een verminderde mentale functie. Ook is er een verhoogd risico op de ontwikkeling van psychische problemen bij kinderen, indien de moeder tijdens de zwangerschap jodiumdeficiënt was.

Verheesen en Schweitzer pleiten daarom voor meer onderzoek, betere preventie en de volledige eliminatie van jodiumgebrek, waaraan elk Europees land zich in 1992 tijdens de World Health Assembly heeft gecommitteerd. Voedingsdeskundigen, -fabrikanten, artsen en anderen zouden de handen ineen moeten slaan. “Er is een kenniscentrum nodig,” stelt Verheesen.

Binnenkort bespreken de auteurs dit onderwerp met betrokken ambtenaren van het ministerie van VWS. De redactie van VOZ Magazine vindt de inhoud van dit artikel echter zó belangwekkend, dat ze er via het internet graag meer aandacht voor vragen. Het volledige artikel treft u in bijgevoegd augustusnummer van VOZ Magazine. U kunt een exemplaar aanvragen via info@vozmagazine.nl.

Bron: VOZ Magazine

 

Mogelijk interessante boeken

Het einde van de psychotherapie Wat je niet verteld is... Medicijnen 2008-2009 Collision
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family