Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Jeugd TBS: Floyd N. bidt dat hij weer vrij mag zijn

Datum: 3 augustus 2011, 11:33 ~ Bron: Algemeen Dagblad

DEN HAAG – Vier jaar geleden zette de nu 18-jarige Floyd N. uit Den Haag als 14 jarig jongetje iemand een zakmes op de keel in een ruzie met leeftijdsgenoten. Zijn straf: jeugd-tbs. Morgen wordt hij voorgeleid aan de kinderrechter en hij bidt dat hij zijn leven terug krijgt en dat de psychiater hem laat gaan. Zijn vader: ,,Het was al die jaren pappen en nathouden.’’

Floid bidt om weer vrij te mogen zijn, weg uit de psychiatrische inrichting voor criminele kinderen

Vader Henny Reedijk bij de hekken van de psychiatrische jeugdinrichting Teylingereind, waar zijn zoon Floyd N. is opgesloten. FOTO FRANK JANSEN

Een lieverdje was hij niet. De politie kende hem al bij naam, van kleine incidenten: graffiti spuiten, het ingooien van ruiten, een fiets in het water smijten. Het kwam hem drie keer op een taakstraf te staan.

Nadat zijn ouders gescheiden waren woonde hij op zijn twaalfde in bij zijn moeder en haar nieuwe vriend. Die zorgden volgens zijn vader Henny Reedijk wel voor brood op de plank, maar niet voor opvoeding.

„Floyd was meestal alleen thuis.’’

Hij belandde op straat waar hij in aanraking kwam met randgroepjongeren. Door zijn korte lontje leidde dat tot problemen. Najaar 2004 kreeg hij ruzie met een groepje leeftijdsgenoten. Hij sloeg een van hen een gebroken neus, trok een zakmes en zette dat op de keel van een ander. De aanklacht van justitie november 2004 luidde: poging tot doodslag.

De psychiater repte over een ernstige gedragsstoornis en wilde Floyd in een psychiatrische inrichting opgesloten zien. Floyd was een potentieel gevaar voor de samenleving en psychiatrische heropvoeding was de enige weg. De kinderrechter nam het advies van de psychiater tot plaatsing in een inrichting voor jeugdigen (pij-maatregel) over. Floyd kreeg wat in de volksmond jeugd-tbs heet. In eerste instantie voor twee jaar, en als het niet goed ging kon het tot zes jaar worden verlengd om elke twee jaar opnieuw geëvalueerd te worden door zijn behandelaren.

In Jeugdinrichting Den Engh (Den Dolder) moest hij in vijf stappen werken aan zijn sociaal-maatschappelijke ontwikkeling. Hij zat in fase vijf toen hij weg moest uit Den Engh. Zijn vader:

„Het leek erop dat hij zijn pij-maatregel in recordtempo zou afronden toen hij plots in een inrichting in het Limburgse Cadier en Keer werd geplaatst. Dit vanwege veiligheidsvoorschriften naar aanleiding van de Schipholbrand… Zuur voor Floyd, want de begeleiding daar kende hem niet en dat betekende dat hij weer helemaal opnieuw moest beginnen.’’

Zo werd het ruime verlof dat hij in Den Engh al tientallen keren had gehad, teruggebracht tot een wekelijks bezoekje in Den Engh van zijn ouders. Het frustreerde Floyd enorm dat hij zich vijftien maanden goed had ontwikkeld en nu weer met helemaal niets moest beginnen. Vanaf dat moment ging het bergafwaarts met hem. Hij raakte betrokken bij een vechtpartij en werd overgeplaatst naar Teylingereind in Sassenheim.

,,Een regelrechte gevangenis,’’ aldus zijn vader.

Op kerst in 2006 hoorde Floyd dat hij ondanks toezeggingen op oudejaarsavond niet naar huis mocht. Zijn eerstvolgende proefverlof bleef hij daarom weg. Eind vorig jaar kreeg de politie hem weer te pakken: terug naar Teylingereind.

„Hij ging de jeugdinrichtingen in als jochie van 14 en vier jaar later is hij een volwassen vent,’’ aldus zijn vader. „Maar wel een volwassen vent die nooit heeft kunnen puberen en altijd gevangen heeft gezeten. Zijn jeugd is aan hem voorbijgegaan en hij heeft een jarenlange schoolachterstand want in die inrichtingen krijgen ze geen officieel onderwijs. Daardoor heeft hij al helemaal geen kans meer op een goede toekomst. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van jeugd-tbs? Niemand die daar ooit uit kwam is er beter van geworden. Het was al die jaren pappen en nathouden.’’

Bron: Algemeen Dagblad

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Afwijkend En Toch Zo Gewoon Met gezond verstand Morgen ben ik een leeuw Wie is van hout ...
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net