Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Janssen Pharmaceutica verkeert in financiële crisis door verlies patent op Risperdal

Datum: 22 augustus 2008, 10:15

Janssen Pharmaceutica

De kosten van medicijnenproducent Janssen Pharmaceutica worden door enkele werkgroepen doorgelicht. De geneesmiddelensector beleeft een moeilijke periode en daar ontsnapt ook het bedrijf van wijlen dokter Paul Janssen niet aan. Na de zware afslanking vorig jaar vrezen de werknemers nieuwe ontslagen.

Janssen Pharmaceutica maakt deel uit van de multinational Johnson & Johnson. De moeilijke situatie wordt veroorzaakt door het patent op het medicijn Risperdal dat afloopt.

‘In juli is ons patent op het antipsychoticum Risperdal vervallen’, zegt woordvoerder Stefan Gijssels. ‘Dat was een van onze best verkopende medicijnen met een omzet van 5 miljard dollar per jaar. Omdat nu ook andere bedrijven dat op de markt mogen brengen, zijn we die inkomsten kwijt. De reorganisatie van vorig jaar was nodig om deze klap op te vangen.’

‘De huidige situatie is minder goed dan we vooraf gedacht hadden. Een aantal nieuwe geneesmiddelen is nog niet goedgekeurd voor verkoop of vergen nog bijkomend onderzoek. Vorige maand is binnen Johnson & Johnson een herstructurering aangekondigd die erop gericht is om schaalvergroting te bekomen door meer samenwerking.’

Vorig jaar verloren 600 werknemers van Janssen Pharmaceutica hun baan, waaronder 167 tijdelijke banen. De activiteiten lagen een week stil door een staking. Omdat er nu naar besparingen gezocht wordt, denkt het personeel dat er opnieuw werkplekken verloren zullen gaan.

‘Dat is nog voorbarig, want de geneesmiddelensector is onvoorspelbaar. Het kan alle richtingen uitgaan. We gaan momenteel na hoe we kunnen besparen zonder daarbij de kwaliteit van onze productie uit het oog te verliezen. De werkgroepen zijn nog bezig met het doorlichten en het is onze bedoeling om te proberen internationaal zo sterk mogelijk te staan’, zegt Stefan Gijssels.

De vakbonden volgen de situatie bij Janssen Pharmaceutica nauwgezet.

Bron: Nieuwsblad.be

 
  • roos

    bedankt voor de tip u heeft me er me wel duidelijk mee geholpen.
    dat ik risperdal kreeg terwijl er geen patent op was.
    het middel mag niet eens verkocht worden en de bijwerkingen hebben grote gevolgen bij mij gehad. bedankt voor de mededeling hoop dat er meer mensen er achter komen dat dit middel niet eens op de markt verkocht mag worden zonder patent.

Mogelijk interessante boeken

The Missing Gene Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Rethinking Psychiatric Drugs Medicijnen 2004-2005
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!