Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Janssen Pharmaceutica verkeert in financiële crisis door verlies patent op Risperdal

Datum: 22 augustus 2008, 10:15

Janssen Pharmaceutica

De kosten van medicijnenproducent Janssen Pharmaceutica worden door enkele werkgroepen doorgelicht. De geneesmiddelensector beleeft een moeilijke periode en daar ontsnapt ook het bedrijf van wijlen dokter Paul Janssen niet aan. Na de zware afslanking vorig jaar vrezen de werknemers nieuwe ontslagen.

Janssen Pharmaceutica maakt deel uit van de multinational Johnson & Johnson. De moeilijke situatie wordt veroorzaakt door het patent op het medicijn Risperdal dat afloopt.

‘In juli is ons patent op het antipsychoticum Risperdal vervallen’, zegt woordvoerder Stefan Gijssels. ‘Dat was een van onze best verkopende medicijnen met een omzet van 5 miljard dollar per jaar. Omdat nu ook andere bedrijven dat op de markt mogen brengen, zijn we die inkomsten kwijt. De reorganisatie van vorig jaar was nodig om deze klap op te vangen.’

‘De huidige situatie is minder goed dan we vooraf gedacht hadden. Een aantal nieuwe geneesmiddelen is nog niet goedgekeurd voor verkoop of vergen nog bijkomend onderzoek. Vorige maand is binnen Johnson & Johnson een herstructurering aangekondigd die erop gericht is om schaalvergroting te bekomen door meer samenwerking.’

Vorig jaar verloren 600 werknemers van Janssen Pharmaceutica hun baan, waaronder 167 tijdelijke banen. De activiteiten lagen een week stil door een staking. Omdat er nu naar besparingen gezocht wordt, denkt het personeel dat er opnieuw werkplekken verloren zullen gaan.

‘Dat is nog voorbarig, want de geneesmiddelensector is onvoorspelbaar. Het kan alle richtingen uitgaan. We gaan momenteel na hoe we kunnen besparen zonder daarbij de kwaliteit van onze productie uit het oog te verliezen. De werkgroepen zijn nog bezig met het doorlichten en het is onze bedoeling om te proberen internationaal zo sterk mogelijk te staan’, zegt Stefan Gijssels.

De vakbonden volgen de situatie bij Janssen Pharmaceutica nauwgezet.

Bron: Nieuwsblad.be

 
  • roos

    bedankt voor de tip u heeft me er me wel duidelijk mee geholpen.
    dat ik risperdal kreeg terwijl er geen patent op was.
    het middel mag niet eens verkocht worden en de bijwerkingen hebben grote gevolgen bij mij gehad. bedankt voor de mededeling hoop dat er meer mensen er achter komen dat dit middel niet eens op de markt verkocht mag worden zonder patent.

Mogelijk interessante boeken

The Missing Gene Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Rethinking Psychiatric Drugs Medicijnen 2004-2005
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net