Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Isoleercel wordt oude man (77) fataal, psychiater aangeklaagd

Datum: 23 januari 2009, 11:54 ~ Bron: Ijmuider Courant

Roos van Put HAARLEM  – De familie van een demente, intussen overleden Heemstedenaar dient een klacht in bij het Medisch Tuchtcollege tegen een psychiater van psychiatrisch ziekenhuis GGZ inGeest, voorheen De Geestgronden. De man (77) belandde tot twee keer toe in een isoleercel, terwijl hij een kampsyndroom had.

Door de eenzame opsluiting in een isoleercel is de man ernstig getraumatiseerd geraakt, zegt de familie. Zijn kampsyndroom, waarover hij zijn hele leven had gezwegen, begon hem parten te spelen. ’s Nachts werd hij huilend wakker en vroeg om zijn moeder. Op 2 januari is hij gestorven. De familie is er van overtuigd dat hij een ernstig trauma heeft gekregen van de naakte opsluiting in een isoleercel en mede als gevolg daarvan is overleden. Deze week dient de familie de klacht in. Daarnaast hebben de nabestaanden het medisch dossier opgevraagd, omdat ze dat als bewijsmateriaal willen gebruiken.

De Heemstedenaar werd eind november gedwongen opgenomen in de Haarlemse locatie Zuiderpoort. Hij zou een gevaar zijn voor zichzelf. Hij weigerde namelijk zijn medicijnen voor diabetes en hartproblemen te slikken. Op grond daarvan vond de psychiater gedwongen opname noodzakelijk.

In Zuiderpoort was op de afdeling ouderen geen plek, waarna de man op de crisisafdeling volwassenen is geplaatst. Hij was zo onrustig dat hij op deuren ging kloppen. De psychiater liet hem daarop tot twee keer toe naakt in de isoleercel plaatsen. Dat stuitte bij de familie op grote bezwaren.

Zijn dochter Roos:

,,Mijn vader kan best in de war zijn geweest en zich onrustig hebben gedragen, maar hij deed geen vlieg kwaad. En met zijn kampsyndroom kon hij er niet tegen te worden opgesloten. Dat wist de psychiater. Dat hebben we meteen na de eerste keer gezegd, maar blijkbaar hebben ze niet goed geluisterd. Ze deden het gewoon nog een tweede keer. Sinds die tijd ging het bergafwaarts met hem. Elke nacht werd vader huilend wakker en dan riep hij ‘mama, mama, ze gaan me opsluiten’, terwijl hij het daarvoor nooit over de oorlog had. Ik vind dit een grof schandaal. Wat is dit voor zorg?”

Het ziekenhuis wil niet reageren.

Bron: Ijmuider Courant

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Haal je een moederband niet meer in? Het einde van de psychotherapie Metanoia Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net