Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Isoleercel wordt oude man (77) fataal, psychiater aangeklaagd

Datum: 23 januari 2009, 11:54 ~ Bron: Ijmuider Courant

Roos van Put HAARLEM  – De familie van een demente, intussen overleden Heemstedenaar dient een klacht in bij het Medisch Tuchtcollege tegen een psychiater van psychiatrisch ziekenhuis GGZ inGeest, voorheen De Geestgronden. De man (77) belandde tot twee keer toe in een isoleercel, terwijl hij een kampsyndroom had.

Door de eenzame opsluiting in een isoleercel is de man ernstig getraumatiseerd geraakt, zegt de familie. Zijn kampsyndroom, waarover hij zijn hele leven had gezwegen, begon hem parten te spelen. ’s Nachts werd hij huilend wakker en vroeg om zijn moeder. Op 2 januari is hij gestorven. De familie is er van overtuigd dat hij een ernstig trauma heeft gekregen van de naakte opsluiting in een isoleercel en mede als gevolg daarvan is overleden. Deze week dient de familie de klacht in. Daarnaast hebben de nabestaanden het medisch dossier opgevraagd, omdat ze dat als bewijsmateriaal willen gebruiken.

De Heemstedenaar werd eind november gedwongen opgenomen in de Haarlemse locatie Zuiderpoort. Hij zou een gevaar zijn voor zichzelf. Hij weigerde namelijk zijn medicijnen voor diabetes en hartproblemen te slikken. Op grond daarvan vond de psychiater gedwongen opname noodzakelijk.

In Zuiderpoort was op de afdeling ouderen geen plek, waarna de man op de crisisafdeling volwassenen is geplaatst. Hij was zo onrustig dat hij op deuren ging kloppen. De psychiater liet hem daarop tot twee keer toe naakt in de isoleercel plaatsen. Dat stuitte bij de familie op grote bezwaren.

Zijn dochter Roos:

,,Mijn vader kan best in de war zijn geweest en zich onrustig hebben gedragen, maar hij deed geen vlieg kwaad. En met zijn kampsyndroom kon hij er niet tegen te worden opgesloten. Dat wist de psychiater. Dat hebben we meteen na de eerste keer gezegd, maar blijkbaar hebben ze niet goed geluisterd. Ze deden het gewoon nog een tweede keer. Sinds die tijd ging het bergafwaarts met hem. Elke nacht werd vader huilend wakker en dan riep hij ‘mama, mama, ze gaan me opsluiten’, terwijl hij het daarvoor nooit over de oorlog had. Ik vind dit een grof schandaal. Wat is dit voor zorg?”

Het ziekenhuis wil niet reageren.

Bron: Ijmuider Courant

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Haal je een moederband niet meer in? Het einde van de psychotherapie Metanoia Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family