Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Artsenvereniging IOCOB: Psychiatrische depressie behandeling is ‘reguliere kwakzalverij’

Datum: 23 mei 2010, 09:35 ~ Bron: IOCOB

kwakzalverij eendPer jaar worden er in Nederland vele tientallen miljoenen euro’s uitgegeven aan onwerkzame antidepressiva. Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland slikt inmiddels dagelijks een antidepressivum en dit aantal gebruikers stijgt explosief. Antidepressiva bij milde en matige depressie blijken echter niet effectiever te zijn dan een neppil, aldus een meta-analyse die de eerste week van januari 2010 in de JAMA gepubliceerd werd. In andere studies met een actieve placebo (een foppil met een bijwerking) bleek antidepressiva ook bij ernstige depressie niet beter te werken dan een neppil (zie bijvoorbeeld Greenberg & Fisher, 1997; Shapiro & Shapiro, 1997; Kirsch & Sapirstein, 1999; Kirsch et al., 2002; Van der Steen, Ho & Karmelk, 2003, hoofdstuk 4).

Zie ook: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18505564

De grote omzet van antidepressiva ligt vooral bij de matige en milde depressies, en we spreken over miljarden euro’s per jaar.

De auteurs waren in hun conclusie nogal duidelijk waarin ze stelden dat de effectiviteit minimaal tot niet aanwezig is bij patienten met een matige tot milde depressie:

The magnitude of benefit of antidepressant medication compared with placebo increases with severity of depression symptoms and may be minimal or nonexistent, on average, in patients with mild or moderate symptoms. For patients with very severe depression, the benefit of medications over placebo is substantial. [1]

Reguliere kwakzalverij

Insiders en psychiaters wisten al jaren dat antidepressiva niet werkzaam waren bij milde en matige depressie, en dat de gemeten effecten meestal dus veroorzaakt werden door het insluiten van ernstig depressieve patienten in geneesmiddelenstudies.

Provocerend kunnen we op basis van deze gegevens stellen dat het voorschrijven van antidepressiva aan patienten met milde tot matige depressie, hetgeen veel voorkomt, dus reguliere kwakzalverij is. De antidepressiva doen bij die patienten immers niet meer dan placebo’s… En psychiaters zijn zich daar bewust van.

De geneesmiddelen hebben echter wel de nodige bijwerkingen. Het maakt mannen onvruchtbaar en veroorzaakt genetische schade in het nageslacht. De resultaten werden in de bespreking zelfs nog duidelijker uitgesproken, en die willen we u niet onthouden:

True drug effects (an advantage of ADM over placebo) were nonexistent to negligible among depressed patients with mild, moderate, and even severe baseline symptoms, whereas they were large for patients with very severe symptoms. For baseline severity scores on the HDRS less than 25, estimates of the magnitudes of drug/placebo differences did not meet either of the 2 thresholds for clinical significance proposed by NICE..

Bron: IOCOB

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Met gezond verstand Psychiaters te koop? De depressie-epidemie Afscheid van autisme en ADHD
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net