Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Socialistische Partij (SP) luidt noodklok voor wantoestanden in de psychiatrie

Datum: 14 mei 2009, 11:03 ~ Bron: Internationale Socialisten

SP luidt noodklok voor wantoestanden in de psychiatrieGisteren, op de dag van de verpleging, werd om één voor twaalf de noodklok geluid voor de wantoestanden in de zorg. Actiecomité zorgcrisis heeft hiermee tevens de campagne ‘luid de noodklok voor de zorg’ afgetrapt.

Op deze actie die binnen drie weken in elkaar is gezet waren 50 zorgmedewerkers en cliënten aanwezig. Na het luiden van de klok sprak Agnes Kant over het gegraai aan de top van de zorg en de bezuinigingen op de werkvloer. Vervolgens sprak John van Mullem, één van de initiatiefnemers van het actiecomité en lid van de Internationale Socialisten. Hij beaamde de argumenten van Kant en benadrukte de noodzaak van de solidariteit van zorgmedewerkers met andere deelgebieden van de zorg in deze strijd.

‘Vanaf vandaag staan wij bij elkaar en verklaren wij ons solidair met elkaar,’ stelde Van Mullem. ‘Solidariteit met onze zorgvragers, maar ook solidariteit met onze collega’s van andere deelgebieden in de zorg. Want het is duidelijk dat we deze strijd alleen kunnen winnen als we ons verenigen. Dat we ons verenigen vanuit de thuis en woonzorg met de actievoerders in de GGZ, de kraamzorg, het algemeen ziekenhuizen en de gehandicaptenzorg. Dat we zodra onze collega’s van de ambulancediensten hun strijd tegen de invoering van de markt voeren, wij samen met hen deze strijd aangaan. Dat we uiteindelijk weer gezamenlijk en gesterkt hier terugkomen om samen de petitie aan te bieden en onze strijd tegen de marktwerking zullen voortzetten.’

Met deze campagne wil het actiecomité door het hele land de noodklok luiden tegen de wantoestanden in de zorg en oproepen om de petitie te ondertekenen. Het idee is om deze petitie in het najaar aan te bieden aan de Tweede Kamer om een parlementaire enquête over de gevolgen van marktwerking in de zorg te eisen. Ondertussen hebben binnen een maand tijd al meer dan 4500 mensen deze petitie ondertekend. En elke dag komen er meer dan honderd handtekeningen bij.

Op 24 juni zal de klok luiden in Enschede waarna hij nog naar vele andere plaatsen in het land gaat. De petitie is hier te ondertekenen.

Bron: Internationale Socialisten

Psychiater Daniël van Dijk over de wantoestanden in de psychiatrie, en waar het geld blijft

YouTube voorvertoningsafbeelding

Zie ook: Psychiater: Ook in Dijk en Duin sterven patiënten door nalatigheid

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Wie is van hout ... Metanoia Nieuwe wegen voor de geneeskunde Denken over geneeskunde
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!