Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

In navolging van Engeland nu ook in Nederland ‘psychotherapie telefoon’ tegen depressie!

Datum: 24 november 2010, 23:35 ~ Bron: PsychMinded.co.uk

Ook in Nederland kun je binnenkort via de telefoon psychotherapeutische hulp krijgen van specialisten om met gebruik van je eigen geest een depressie of verwante psychische problemen te leren overwinnen.

Specialisten zijn het er meer en meer over eens dat het verkeerd is om mensen middels psychiatrie wijs te maken dat depressie veroorzaakt wordt door een onmeetbare hersenziekte die bestreden moet worden met medicijnen. Mede omdat het overwinnen van depressie tot veel voordelen kan leiden of in sommige gevallen zelfs noodzakelijk kan zijn.

Zie bijvoorbeeld een artikel in de Belgische krant Goed Gevoel: Depressie is goed voor je!

Nederlandse psychotherapie telefoon

Psychotherapie via de telefoon

In het Verenigd Koninkrijk is in 2006 een psychotherapie-programma van start gegaan waarbij 2.795 mensen via de telefoon Cognitieve Gedrags Therapie werden aangeboden en de resultaten waren bewonderenswaardig: 76% van alle mensen herstelden van milde tot zware depressie en 74% van de mensen werden verlost van verwante angsten, zonder gebruik van hersenmedicijnen. Dat is 8 op de 10 mensen die volledig kan herstellen via de telefoon! (bron: PsychMinded.co.uk)

In het Verenigd Koninkrijk ziet men al langer in dat de psychiatrie meer kwaad dan goed doet en daar worden inmiddels meer dan 10.000 psychotherapeuten opgeleid om het straks van psychiaters over te nemen (zie bijvoorbeeld de Daily Mail: “Vergeet pillen, psychotherapie is de toekomst!”)

In Nederland is de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met het Trimbos Instituut inmiddels ook begonnen met een onderzoek naar de mogelijkheden voor het aanbieden van psychotherapie via de telefoon. In dit onderzoek wordt, volgens de Universiteit, voor het eerst in Nederland de mobiele telefoon ingezet als behandeling van depressie.

~ Persbericht ~

Via de mobiele telefoon, SMS en internet zelf werken aan je weerbaarheid. Inzet van deze middelen is een nieuwe methode om mensen direct een interventie aan te bieden. Mensen kunnen wanneer zij dit maar willen, thuis of onderweg op een rustig moment, zelf aan de slag met het voorkomen van depressie.

De toegankelijkheid van internet wordt steeds hoger. Rond de 80% van de Nederlanders van 16 jaar en ouder maakt gebruik van internet. Mensen besteden inmiddels meer vrije tijd op internet dan achter de tv.

Er zijn in Nederland meer mobiele telefoons dan inwoners. Deze hebben steeds meer toepassingen en zijn zodoende per uitstek geschikt als ondersteuning om depressieve terugval te signaleren en zelfs te behandelen.

Het Trimbos instituut en de Rijksuniversiteit Groningen combineren de mobiele telefoon met internet in een landelijk proefproject gericht op het vergroten van je weerbaarheid voor mensen die depressief zijn geweest. Ze sturen mensen in de herstelfase van een depressie, twee keer per maand een SMS om te vragen hoe het met ze gaat. Alle antwoorden worden verwerkt in een grafiek, waardoor een duidelijk overzicht van de stemming over de tijd heen ontstaat, waarna een gerichte feeback wordt gegeven. Daarnaast kunnen ze via de mobiel of internet een specifieke training ontvangen gericht op preventie van terugval. De eerste deelnemers zijn begonnen en de ervaringen zijn uitermate goed.

Door stil te blijven staan bij de stemming kan eventuele terugkeer van depressieve klachten sneller herkend worden en kan ingegrepen worden wanneer nodig. Kans op terugkeer van depressieve klachten, kan na het doormaken van eerdere
depressies oplopen tot wel 90%.

Om te testen of de inzet van mobiele telefoons als behandelmethode (kosten)effectief is, zal stemmingscontrole via de SMS onderdeel zijn van een landelijke studie naar het voorkomen van terugval in depressie met E-mental health. Voor dit onderzoek is aanmelding nog mogelijk via g.d.kok@rug.nl. Wij zijn op zoek naar mensen uit het hele land die meerdere depressies hebben doorgemaakt in het verleden.

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Het einde van de psychotherapie De depressie-epidemie Metanoia Slikken
 

Toezicht op psychiaters faalt

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net